Una esteticista explica: el orden correcto para aplicar sus productos para el cuidado de la piel

En estetiker förklarar: Rätt ordning för att applicera dina hudvårdsprodukter

En estetiker förklarar: Rätt ordning för att applicera dina hudvårdsprodukter

Har du någonsin undrat om den dyra ögonkremen verkligen gör något, eller om ditt serum ska appliceras före eller efter din fuktkräm? Du är inte ensam! Att veta hur man applicerar hudvårdsprodukter effektivt är lika viktigt som att välja rätt produkter för din hudtyp. Vad är nyttan av att spendera all den tiden och pengarna på att undersöka den bästa ansiktsoljan om du inte låter den göra vad den ska göra en gång applicerad på din hud?

Hur du applicerar dina hudvårdsprodukterHur du applicerar dina hudvårdsprodukter

Steg 1: rengör

Om du gillar dubbelrengöring, som jag, vill du först använda ett oljerengöringsmedel eller micellärt vatten för att ta bort smink och bryta ner oljor och sedan ett skum- eller gelrengöringsmedel för att ta bort eventuella rester. Leta efter en ansiktsvask med glykolsyra eller salicylsyra för att hjälpa till med peeling.

Rengöringsmedlet bör masseras försiktigt in i huden för att stimulera lymfsystemet och förbereda huden för att acceptera administreringen av det aktiva serumet. Undvik att använda varmt eller kallt vatten när du tvättar ansiktet. ljummet är det rätta att göra.

Steg 2: ton

Oavsett om du sprutar på din toner eller använder en bomullstuss för att balansera hudens pH, ska du alltid tona upp efter att du har tvättat ansiktet. Tänk på toning som det sista steget i rengöring. Exfolierande bomullstonerrunder är perfekta för att försiktigt ta bort döda hudceller och balansera hudens pH för optimal penetration av hudvårdsprodukter.

Steg 3: ögonkräm

Fukta ögonområdet med en speciellt formulerad ögonkräm. innan De aktiva ingredienserna appliceras på resten av ansiktet. Gnid försiktigt ögonkrämen runt ringkanten med ringfingret. Specifik hudvård för ögonen kommer snabbt att tränga igenom tunn hud och skyddar också det känsliga ögonområdet från de starkare ingredienserna som behövs för resten av ansiktet.

Steg 4: Sera och föroreningskämpar (miljögifter)

Serumen kommer att skilja sig från dag till dag. På morgonen bör detta steg innehålla ett vitamin C-serum för att skydda mot miljöskador. På natten kan detta vara en glykolsyraprodukt eller ett serum infunderat med växtpeptider. för att stimulera produktionen av kollagen.

Steg 5: hydrat

En myt om fuktighetskräm är att fet hud inte behöver det – det är inte sant! Fet hud behöver bara en lättare, oljefri fuktighetskräm som kan hjälpa till att kontrollera oljeproduktionen samtidigt som den återfuktar huden. Hyaluronsyra fuktighetskräm är särskilt populära för att ge den friska, fuktiga glöd till kinder och läppar utan oljan.

Steg 6 på morgonen: skydda

Hoppa aldrig över solskyddsmedel på morgonen, oavsett vart du går! Vissa SPF är formulerade som en kombination av fuktkräm / solskyddsmedel i ett steg, så steg 4 och 5 kan kombineras på morgonen.

Men solskyddsmedel bör vara det sista hudvårdsproduktet du applicerar innan du går ut genom dörren. Skyddar huden mot solskador, skadlig strålning och för tidig åldrande. Solskyddsmedel hjälper i allmänhet till att göra sminken jämn och jämn, och några av de tonade solskyddsmedel på marknaden fungerar som solskyddsmedel, fuktkräm och grundfärg för smink.

Steg 6 i PM: Förnya

Medan vi sover har vår hud tid att reparera och återhämta sig. För att jämna ut hudtonen, applicera retinol efter din fuktighetskräm för att förhindra oönskad flagning och rodnad. För att hjälpa till att försegla de serum vi använder och låta produkterna göra sina under, applicerar vi en ansiktsolja eller mask över natten 2-3 gånger i veckan. För oljor, försök att värma upp dem i några sekunder i handflatorna och tryck sedan försiktigt på huden.

Rätt ordning för att applicera dina hudvårdsprodukter

Allmänna tips:

Produkter varierar vanligtvis från tunnaste till tjockaste för din applikation. Alla produkter i din behandling måste vara helt torra innan nästa produkt appliceras. Varje produkt ska ha ett specifikt syfte som förbättrar effektiviteten hos de andra produkterna i din hudvårdsritual. Det finns ingen one-size-fits-all och till och med din egen huds behov kommer att förändras med årstiderna och svängningarna i dina hormonnivåer.

Starta alltid din hudvårdsrutin efter att du borstar tänderna för att förhindra att bakterier byggs upp runt hakområdet och orsakar utbrott.

Denna publikation granskades medicinskt av Dr. Jennifer Haley, en certifierad hudläkare med omfattande erfarenhet inom medicinsk, kosmetisk och kirurgisk dermatologi. Läs mer om Hello Glows medicinska granskningskort här. Som alltid är detta inte personlig medicinsk rådgivning och vi rekommenderar att du talar med din läkare.

Grafik av Daria Patrunjel, småliknande ikoner från projektnamnet