esmalte de uñas

Eco-Chic Beauty: Topp 5 gröna nagellackföretag

College mode

nagellack

Bildens författare

En bra manikyr eller pedikyr är utan tvekan en av de största små nöjen i livet. En färgstycke i de perfekt målade siffrorna är ett enkelt sätt att lägga till lite personlighet till den mest tråkiga klädseln. Välvårdade naglar får dig att se oändligt mer polerad ut (ordlek avsedd).

Det enda problemet med manikyr eller pedikyr är att traditionella nagellack innehåller några ganska hårda kemikalier. Många ljusmedel innehåller ingredienser som formaldehyd (konserveringsmedel), kamfer, parabener, dibutylftalat (DBT, tillsatt för att förhindra flisning) och toluen. Även om det är svårt att säga hur mycket av dessa kemikalier du måste utsättas för för att uppleva negativa effekter, har nya studier visat en korrelation mellan vissa poleringskemikalier och cancer hos försöksdjur. Andra har kopplat dessa kemikalier till kemiskt pneumokonium och fosterskador. Läskiga saker!

Men frukta inte! Många företag har börjat utveckla säkrare och mer naturliga ljusmedel som är lättillgängliga, prisvärda och naturligtvis tillgängliga i en mängd fantastiska färger. Nedan har jag sammanställt en lista över Fem miljövänliga nagellackföretag värda att besöka.

1. Polerad mamma

polerad mamma

Detta familjeföretag marknadsförde ursprungligen sina produkter till blivande mödrar, eftersom de är säkra att använda under och efter graviditeten. Men oavsett vem de ursprungligen designades för, kommer dessa giftfria vattenbaserade lacker i 14 bedårande färger som passar alla. Och även om jag inte tar ett tåg till Baby Town när som helst snart, gör polerade namn som “Det finns ingen plats som hemma” och “Hardcore” mig fortfarande förvirrad inuti.

Var man kan köpa: För en lista över Polished Mama-återförsäljare och elektroniska återförsäljare, kolla in den här sidan på deras officiella webbplats.

2. Zoya nagellack

zoya

Om du letar efter ett bredare utbud av färger eller något mer att polera, bör Zoya-produkterna vara högst upp på din inköpslista.

Zoyaprodukter innehåller inte toluen, formaldehyd, DBP (ftalater) eller kamfer. För att inte tala om, de är också veganvänliga! Zoya har över 300 nagellackfärger, inklusive 4 säsongskollektioner, polermedel, basrockar, snabbtorkande droppar och polermedel, bland annat. Behöver du mer övertygande? En individuell panel i Women’s Health Magazine röstade Zoya som det naturliga nagellacket som varar längst.

Var man kan köpa: Flaskor är tillgängliga direkt via företagets hemsida, genom att ringa 1-800-659-6909, eller genom att söka i företagets amerikanska och internationella salonsökare. Vad händer om du behöver hjälp? Zoya erbjuder 24-timmars kundtjänst med en verklig, levande och pratande person. Shocker, eller hur?

3. Acquarella

Acquarella nagellack

Acquarella nagellack lever upp till sitt namn:De är giftfria, icke brandfarliga, innehåller inga giftiga ångor och är gjorda av den viktigaste naturresursen på jorden – vatten! Ljusmedel finns i 25 olika nyanser, inklusive krämer, genomskinliga, metalliska och höjdpunkter. Mitt val? “Vamp”, en tråkig kunglila. Det finns också en användbar instruktionsguide på företagets webbplats med steg-för-steg-instruktioner för att använda polermaskiner för bästa resultat.

Var man kan köpa: Acquarella-lack finns att köpa på företagets webbplats. Men var försiktig, så frestande som det kan vara att fånga hela gruppen, var försiktig: varje flaska säljer för 18 dollar. (Men enligt vad jag har hört är det värt att spendera!)

4. Priti NYC

priti nyc

När det gäller övergripande miljövänlighet överträffar Priti definitivt tävlingen. De har över 100 olika polermedel, alla giftfria och gjorda av USDA-certifierade organiska ingredienser (inklusive en biologiskt nedbrytbar sojapolerare!). Inte bara det, men allt Priti-reklammaterial är tryckt på 100% återvunnet papper, och deras nagellack är också återvinningsbara!

Var man kan köpa: Du kan köpa polermedel på Priti-webbplatsen. Som en bonus är webbplatsen värd för ThinkHost, en helt vind- och soldriven webbserver. Väldigt coolt!

5. Kaia House

kaia hus

Om du letar efter ett märke som är plånboksvänligt och miljövänligt, kommer du definitivt att vilja kolla in Kaia House. Deras organiska emaljer kommer i en parad av livfulla nyanser och var och en är uppkallad efter berömda städer, från San Francisco till Shanghai. Dessutom, om du älskar mer än bara polering, erbjuder Kaia House en komplett serie miljövänliga skönhetsprodukter som har fått fantastiska recensioner.

Var man kan köpa: Produkter kan köpas på Kaia House-webbplatsen och säljas för 8 USD vardera.

Dina tankar

Gröna skönhetsprodukter är definitivt en framväxande trend och jag vill veta vad du tycker. Har du provat något av dessa polermedel? Skulle du prova en ekologisk polermedel? Älskar (eller avskyr) något annat miljövänligt nagellack jag inte nämnde? Låt oss dela våra miljövänliga skönhetsberättelser / upplevelser i kommentarerna!