DSC_6882 kopia

Dollhouse kudde

DSC_6882 kopia

DSC_6882 kopiaJag gjorde min första dockakudde för en av våra döttrar när hon blev två, och hon älskade det så mycket och använde det som en sovsäck under lång tid. Fem år senare är det fortfarande en av hennes mest uppskattade ägodelar och hon får fortfarande mycket kärlek från henne. Det passar inte längre som en sovsäck, men det är en bra kudde för läsning och lek.

Idag kan jag gärna visa dig hur du gör en mycket enklare version av min ursprungliga dockhuskudde. Detta skulle vara en mycket speciell gåva för en liten i ditt liv!

SuppliesTillbehör:-1 yard av mönstrat tyg (kuddbaksida)-14 ″ x 16 ″ yard av vanligt tyg (tak)-16 ″ x 18 ″ stämplad (huskropp)-tree 7 “x 9” vanliga tygstycken (fönster)-4 ″ x 7 ″ bit ullfilt (dörr)-dekorativ knapp-svart tygfärg-Färgborste-Poly-Fil

Verktyg:-bentygpenna -symaskin-saxroterande skär-Självläkande matta

Sömtillägg: 1/2 ″

SuppliesSteg ett: Markera mittpunkten längst upp på tyget, ungefär 8 tum från kanten, från tygstycket 14 “x 16”. Starta sedan 2 ″ upp från botten av varje sida, dra en diagonal linje till det övre mittmärket och skär längs den linjen.

SuppliesAndra steg: Rikta in takbotten med den övre delen av det främre inre tyget med sina högra sidor tillsammans. Fäst och sy. Tryck på sömmen öppen.

SuppliesSteg tre: På ditt tak målar du din takdesign och målar på fönsterrutorna. Låt det torka helt och tryck sedan på för att värma designen på plats.

Supplies SuppliesSteg fyra: För fönsterfickor, vik ner den övre kanten (7 ″ sida) 1/2 ″, tryck, vik ytterligare 1/2 ″, tryck, stift och sy. Upprepa för de andra två bitarna.

Vik de återstående tre sidorna av fickan för varje ficka med 1/4 ″ och tryck. Placera varje ficka på önskad plats på dockhuskroppen (ungefär 1 3/4 ″ från kanten), höger sida uppåt, fäst de vikta sidorna på plats och sy kanterna runt tre sidor.

Lägg ditt ullfiltdörrtyg 2 1/2 “från höger sida och 1” upp från botten. Fäst på plats och sy kanten runt. Sy en dekorativ knapp för dörrhandtaget.

SuppliesSteg fem: För att stödja, lägg husets framsida på stödtyget och skär hela husets omkrets. Med de högra sidorna ihop, sy runt hela omkretsen och lämna en 3 ″ öppning för svarvning. Trimma hörnen, vrid höger sida ut och tryck på.

SuppliesSteg sex: Fyll huset med Poly-Fil till önskad tjocklek och stäng öppningen med en glidstygn.

DSC_6912 kopiaDSC_6912 kopiaDSC_6912 kopiaJag älskar hur djärv den handmålade designen var, och jag älskar den blå med den ljusa korallen. Mina döttrar frågade vem som skulle få kudden, men vi kom äntligen överens om att ge den till sin grannvän till jul. Denna kudde öppnas inte för att avslöja dockhusets interiör, men du kan använda fickorna för att lagra dockor och speciella skatter. Vi gjorde dessa lätta squishies att lägga i fickorna för att ge till din vän.

Om du vill lära dig hur man gör en jätte dockhushållskudde som öppnas har jag fullständiga instruktioner och en mall i min bok. Låt oss sy ihop. Förutom dockhuskudden delar jag många andra projekt som du kan göra med och för barn. Själva boken skulle vara en fantastisk julklapp för någon som letade efter mer unika sömnadsprojekt, och jag delar ytterligare aktiviteter att göra med barnen. Kom igen, låt oss sy vänner! –Rubyellen

Credits // Författare och fotografi: Rubyellen Bratcher. Bilder redigerade med Valentine’s Signatur samling.