DIY väggmonterade växter AKA Living Art

DIY väggmonterade växter AKA Living Art

DIY väggmonterade växter AKA Living Art

Jag älskar att ha krukväxter, men när du bor i en liten lägenhet finns det ett begränsat antal fönsterbrädor, bord och bokhyllor för att placera dem. Slutar du hamstra växter när du tar slut på gröna ytor? Naturligtvis, nej. Börja sätta dem på dina väggar! Väggmonterade växter kan se snygga ut, de är i grunden levande konst i min bok, men de är faktiskt väldigt lätta att montera och ta hand om. Och alla typer av växter kommer att leva lyckligt monterade, vinstockar är mina favoriter!

Tillbehör:-en monterbar växt: staghornbärnor, filodendroner, hål och suckulenter är bra alternativ. Jag använde en hoya obovata (längst upp till vänster i bilden ovan), satinpothos (höger) och en köttig hoya (längst ner). – mossblad – träplanka (jag använde några återvunna träplattor, men en ny träsnitt från en hemförbättringsbutik skulle fungera lika bra) – fiskelinje – sågtandhängare – olika naglar – sax

Spik sågtandhängaren på baksidan av brädet. Placera krukväxten på brädans framsida och bestäm var du vill placera den.

Hamra 8 till 12 spikar in i brädet i en cirkel, ungefär 1/2 tum bredare än den bredaste delen av potten. Luta naglarna något utåt mot kanten av brädet.Ta bort växten från potten, lossa rötterna och ta bort det mesta av överflödig jord.

Placera växten ordentligt på brädet och linda bitar av mossa runt jorden, pressa och forma mossan och jorden i naglarna. Tips: Ett andra par händer för att hålla växten på plats medan du håller fast den är till hjälp. Klipp en 3-fots bit fiskelina eller garn och bind den till en spik och lämna en 3-tums svans; Du kommer att använda den för att binda strängen när du är klar med att säkra växten. Dra linan ordentligt genom växten, haka den runt en spik och gå över till en annan spik, dra linan spänd för att säkra växten. Fortsätt tills du har hakat varje spik en eller två gånger och växten känns säker.

Jag använde garn för den här växten så att du kunde se hur växten ska se ut när den sitter fast. Klipp av överflödig tråd och häng upp den! Vattna din anläggning omedelbart efter montering. Följ skötselanvisningarna för din specifika anläggning och notera att monterade växter torkar snabbare än krukväxter. Som en allmän tumregel går monterade växter bra i starkt, indirekt ljus med vattning var 1-2 vecka.

Jag är kär i mina nya monterade växter! De lyser verkligen upp ett utrymme och kan anpassas för att passa olika dekorationsstilar med olika träslag. Ett ljust målat bräde skulle också se fantastiskt ut! Jag kan ha ett helt plantagalleri innan jag vet ordet av det. xo, Kayleigh

Credits // Författare och fotografi: Kayleigh Kosmas. Foton redigerade med NEW A Beautiful Mess förinställningar för Lightroom.