Collar de cadena doble y grande

DIY smycken med kedjor

Dubbelt och stort halsband

Vi älskar att göra hantverk för andra människor eftersom vi ser värdet av en handgjord present varje gång vi ser ansiktet på någon vi älskar lyser upp på något vi skapar själva. Ibland är det dock trevligt att sitta ner och göra något för oss! Vanligtvis när vi väljer att skapa för vår egen smak eller stil är det vi gillar att göra mest för oss själva smycken! Ibland gillar vi att göra vackra och känsliga saker och andra gånger vill vi göra riktigt unika bitar som vi vet att du förmodligen aldrig kommer att hitta i en butik, men nyligen har vi varit mer besatta av kedjor! Oavsett om du arbetar med tjock eller tunn plast eller metall är kedjor en fantastisk accentbit i smycken av alla slag, men vi gillar särskilt halsband.

Ta en titt på dessa 15 fantastiska DIY-halsband som är gjorda med kedjor i olika storlekar och stilar!

1. Halsband med rep och kedjeknut

Nautiskt rep och kedjeknot halsband

Har du alltid gillat estetik med nautiskt tema i klädstil, oavsett om du är sjöman eller inte? Den nautiska stilen har dykt upp och försvunnit på vanligt sätt flera gånger, så ibland är smycken i nautisk stil lättillgängliga och ibland mycket svårare att hitta. Det är därför vi älskar att lära oss att göra våra egna tillbehör! Vi älskar det här knutna sjömanhalsbandet som har lindats med rep och kedjor. Ta reda på hur det är gjort på Crème de la Craft!

2. Halsband med pomponger och kedjor

Orange pomponghalsband

Är din personliga stil lite mer excentrisk än de flesta och du ser bara inget coolt för dig i butikerna? Försök sedan göra dig till något riktigt unikt! Vi älskar hur Scraphacker använde en pom pom-sladd vävd genom en guldkedja för att göra ett fantastiskt halsband.

3. Flätat halsband av tjocka material med kedjor

Flätat halsband med kedjor

Har du alltid varit ett stort fan av återvunna smycken och bitar som ser avsiktligt ut på nytt på ett snyggt sätt? Denna estetik var mycket modet nyligen, men vi insåg sent och nu kan vi inte hitta exakt det utseende vi drömmer om i butikerna. Det var därför vi blev så glada när vi hittade den här fijngenoegen + Co.-handboken! De har samlat alla typer av olika trådar, trådar, ornament och material tillsammans med några smyckkedjor och har flätat de tjocka trådarna för att göra ett halsband.

4. Jumble Chain Choker

Jumble Chain Choker

Gillar du den stökiga halsbandstanken som vi just visade dig ovan, men önskar att den var ännu mer stökig stilistiskt medan den kanske hade en mer elegant touch på materialen? Följ sedan exemplet med användbar DIY och byt ut några av strängarna och ornamenten med pärlsträngar och flätor eller linda in strängarna löst så att de ser lite mer ut som en bunt än en sträng.

5. DIY tungmetallkedja halsband

Kedja halsband bälte DIY

Har du granskat dessa kedjestilar i hopp om att hitta något lite tyngre och snyggare än många av de läckra kedjorna vi har visat dig hittills? I så fall kanske du föredrar något liknande detta tjocka halsband från Kostikova. De valde tjocka kedjor i två olika färger och band dem ihop ända till slut för kontrast, men också (och det här kan vara vår favoritdel) vävde de kedjorna med metallisk silvertråd för en extra touch av gnista och glamour.

6. Virkad halsband

Turkos chaine halsband

Är du helt övertygad om att skapa dina egna smycken och är också väldigt besatt av kedjor och kedjestetik just nu, men i hjärtat av dina DIY-färdigheter är du främst en trådhantverkare? Tja, att avvika från din vanliga DIY-rutin är alltid fantastisk, men vår favorit sak är alltid när vi hittar ett sätt att gifta oss två så att vi kan införliva våra garnkunskaper. inuti vad vi än gör. Det är därför vi älskade denna Fall For DIY-virka halsband-idé så mycket! Om du redan vet hur man virkar bra blir det här ett enkelt projekt för dig, men om du inte gör det hittar du alla steg du behöver för att lära dig den här tekniken som beskrivs mycket bra i din handledning.

7. DIY rep kedja halsband

DIY rep kedja halsband

Är du ett stort fan av alla dessa olika idéer som kombinerar två olika typer av kedjor i en, men letar du efter ett projekt som kräver att du gör mer än att bara bifoga ett par länkar och avsluta dagen? Du kanske föredrar något som har en kedja effekt men det ger också lite mer visuell och strukturell kontrast än vad du har sett hittills. I så fall har vi en känsla av att du kommer att tycka om att göra detta DIY modekedja och rep halsband. Vi älskar hur de har fäst en “kedja” haklapp vävd från rep på en verklig smyckkedja för att få utseendet, men på ett unikt sätt. Hans handledning guidar dig steg för steg genom processen att göra kedjan själv genom att linda ett tunt rep, snöre eller tråd runt fingrarna nästan som om du vävde för att skapa en serie länkar.

8. Flätat broderikedjehalsband

Älskar du tanken på ett enkelt kedjahalsband men är du samtidigt en ljus person som älskar att bära färger? Kolla sedan in hur Clones n ‘Clowns använde en enkel brodertråd för att lägga till lite personlighet i sitt enkla kedjahalsband på ett sätt som till slut ser fantastiskt ut och totalt sett är mycket roligt att göra. De har använt stick- och knyttekniker som liknar vad du kan ha gjort på sommarläger som barn. Hans handledning visar exakt hur man väver flossen in och ut ur kedjelänkarna för att få ett snyggt, jämnt mönster.

9. Dubbel kedja halsband

Stort dubbel kedja halsband

Har du hittat en riktigt stor, tjock kedja som du är glada att arbeta med men inte riktigt har tillräckligt för att göra ett komplett halsband eftersom det inte går överallt? Då föreslår vi att du kombinerar det med en handfull smalare kedjor som samlats och sammanfogas ände till slut med den större sektionen för att göra ett coolt dubbelkedjahalsband. Se hur det görs mer detaljerat på Ispydiy

10. Broderat flerkedjigt halsband

Broderat flerkedjigt halsband

Kanske tittade du på broderiet trådkedjekedjan och visste att det är den grundläggande tekniken du ville använda, men du har mycket erfarenhet av det här hantverket och vill ha lite mer utmaning? Kolla sedan in det här flerkedjiga alternativet från Inspiration Realization! Hennes handledning visar exakt hur man stickar och knyter för att sammanfoga kedjorna och skapa en fantastisk färgkombination och flätningsmönster samtidigt.

11. Bandvävt halsband

DIY design inspirerad kedja och band halsband

Är du ett stort fan av dessa vävda kedjeidéer men har aldrig varit glada att arbeta med brodertråd för att du vill göra något med en något mer formell estetik? Prova sedan den här tekniken från Makeup och Macarons men använd istället ett fint siden- eller satinband! Vi älskar bara hur kedjan och bandet fungerar tillsammans för att ge dig ett tillbehör som är charmigt men på ett lite skitigt sätt.

12. Virkad haklappshalsband

DIY broderat halsband

Fortfarande fastnat i tanken på att brodera färger genom dina kedjor, men du föredrar nästan att skapa en haklapp eller “kedjetyg” än På riktigt visa upp dina stickfärdigheter snarare än att bara linda en färgad tråd längden på ett helt halsband eftersom det gör det så tjockt. Då kanske du föredrar den här Portia Lawrie-vävda kedjan med hängande idé! Detta är utan tvekan en handgjord porslin som du inte hittar i butikerna. Var beredd på att alla dina vänner frågar var du fick det och de kommer att bli mycket imponerade när de får reda på att du gjorde det själv!

13. DIY kedja halsband

DIY kedja halsband

Vi har alltid gillat halsband. Det är något med dem som får oss att känna oss feminina och formella även när vi inte bär en blus med en ordentlig krage som du skulle göra i ett affärsmöte. Det var därför vi var mycket glada när vi hittade det här kedjahalsbandet från Fashionrolla! Vi älskar hur ögonkedjorna som kommer ut ur huvudhalskedjekedjan skapar negativt utrymme som antyder formen på ett halsband, vilket ger allt ett känsligt utseende. Lägg till en charm i centrum som de gjorde här om du verkligen vill göra det stiligt! En komo som har överlämnats i din familj kommer att ge den en vintagekänsla, eller så kan du lägga till en pärla i ljusa färger om du vill att den ska ha mer personlighet.

14. Kedja och strass halsband

Kedja och strass halsband

Om du redan har provat några av de andra vävning- och flätningskedjeteknikerna som vi har pratat om på vår lista kan du vara redo att ta det hantverket till nästa nivå och prova något lite mer utmanande. Faktum är att vi har gjort det här fantastiska halsbandet med strass och broderikedja i verkligheten och vi känner en rolig kombination av snygg och kantig varje gång vi bär den. Se stenarna och kedjorna flätas samman med din favoritfärg på Crashingred.

15. DIY kedja och pärlhalsband

DIY kedja och pärlhalsband

Älskar du tanken att väva mer än band eller tandtråd i din kedja, men är du orolig för att glittrande strass är för prickiga för din personliga stil? Så här är ett lite tystare alternativ som använder jadepärlor istället! Om du inte gillar färgen eller formen du ser här kan du gärna experimentera med att lägga till pärlor i olika nyanser eller typer. Se hela idén och tekniken mer detaljerat på Varför köpa det, gör det själv.

Har du gjort andra DIY-kedjekedjemönster av alla slag men ser du inte något som du gjorde på vår lista? Berätta för oss hur du gjorde det eller länk oss till bilder av ditt arbete i kommentarfältet!