Falda larga de bricolaje

DIY Makeover: Hur man förvandlar en gammal klänning till en lång kjol

College mode

DIY lång kjol

Maxikjolar de är perfekta för sommaren; de är perfekta för datum, picknick eller bara shoppa runt i stan. Så, Jag bestämde mig för att bygga om en gammal klänning som inte var särskilt smickrande till en lång kjol.. Med lite hjälp från min sax och min symaskin förvandlade jag den från tråkig … till fantastisk Och jag ska visa dig hur du kan göra detsamma! Nedan följer en enkel steg-för-steg-handledning som visar hur du renoverar en gammal maxiklänning till en ny ny kjol.

Kommer att behöva:

  • En klänning som är lite för stor och faller under knäet (det rekommenderas att den når kalven eller mer; du behöver inte börja med en lång klänning, även om den jag använde visade sig vara lång)
  • sax
  • Ben
  • Järn
  • Symaskin eller nål och tråd
  • Elastisk
DIY maxi leveranser

Steg ett.

Du måste först klippa toppen av klänningen precis under ärmhålen.

DIY Maxikjol Steg 1 Del 1

Bestäm sedan var du vill att midjebandet ska vara och placera en stift ungefär en och en halv tum uppåt där du vill ha midjan. Skär av överflödigt toppmaterial efter fästning.

SteMaxi DIY Kjol Steg 1 Del 2

Andra steg.

Nu, vänd kjolen upp och ner och vik ner materialet (delen en och en halv tum över midjan). Stryk den här ritningen och fäst den på plats.

DIY Maxikjol Steg 2

Nu kan du sy din midja, men var noga med att lämna en öppning i midjan utan att sy så att elastiken kommer in.

DIY Maxikjol Steg 2 Del 2

Steg tre.

När du har sytt det mesta av konturen, fäst din elastiskt till en säkerhetsnål och mata i midjan. För bästa resultat, håll i den andra änden av elastiken så att den inte kommer in i huset. När den är fullmatad kan du sy de två ändarna av elastiken genom att bara passera de elastiska ändarna under maskinen några gånger.

DIY Maxikjol Steg 3

När resåren är sydd kan du trycka den under öppningen och sy hålet i skalet för att stänga det.

DIY Maxikjol Steg 3 Del 2

Och det är! Hoppas du tycker om att göra en lång kjol av en gammal klänning!

Före efter:

Diy maxiklänning för kjol före och efter

Vad tycker du?

Gillar du det här DIY? Har du någonsin förnyat gamla kläder för något nytt? Gillar du att ha maxikjolar? Lämna en kommentar och låt oss veta!

Ursprungligen publicerad den 20 juni 2013

Läsarinteraktioner