Vestido Reformation Cherry Red Cote

DIY-handledning: V-halsklänning

College mode

Reformation Cherry Red Cote Dress

Cote de la Reforma klänning

För veckans DIY-handledning visar jag dig hur du gör en söt klänning som du kan göra på ungefär en timme.

Jag baserade den här guiden på en röd v-ringad klänning Jag såg på The Reformation webbplats. Även om det är en ganska sommarklänning, kan du fortsätta att bära den på hösten genom att dra den över en hög hals och strumpor. Läs vidare för att lära dig hur du gör din egen klänning.

Saker du behöver:

Obs: Att använda ett stretchtyg betyder att du inte behöver sätta på en dragkedja eller andra dragkedjor. Men om du gör detta till en lösare klänning kan du också komma undan med stickmaterial. Jag föreslår material som pontoner eller andra tjockare tyger. När det gäller tyger skulle denim och corduroy fungera bra.

Hur man gör det:

Först, klipp ut dina mönsterbitar. Jag har använt ett annat format än vanligt för denna handledning eftersom bitarna var för stora för att passa i mina bakgrunder! Förhoppningsvis kommer detta att vara tydligt eller till och med tydligare än vanligt.

Lär dig hur du utformar ditt eget klädmönster med denna enkla handledning.

Spåra en skjorta som passar dig bra för att skapa toppmönstret.

Lär dig hur du utformar ditt eget klädmönster med denna enkla handledning.

Lägg till en rak linje för att skapa den främre V-ringningen.

Till toppen på klänningen, placera en väl passande T-shirt ovanpå ett spårpapper, och skissera sedan axeln, halsen och midjan som bilden visar. Se till att lägga till en halv tum sömtillägg på alla råa kanter.

Rita sedan en rak linje från halsen för att skapa V-ringningen. Klipp ut ryggen efter originalet och framsidan efter den raka linjen.

Klipp två identiska trapezoider för kjolbitarna.

För kjolstycken, skär två trapezider. Toppen ska mäta hälften av midjemåttet och botten ungefär 1,5 gånger mätningen. Om du vill kan du också lägga till fickor med hjälp av vår guide “Hur man lägger till fickor”.

Lär dig hur du utformar ditt eget klädmönster med denna enkla handledning.

Placera toppen på axel- och sidosömmarna.

Sy ihop de främre delarna längs axel- och sidosömmarna. Vik sedan hals- och armhålen på en halv tum och fåll ner dem. Sy kjolen i sidosömmarna.

Lär dig hur du designar ditt eget klädmönster med denna enkla handledning.

Använd en sicksackstygn för att sammanfoga de två delarna av klänningen i midjan.

Fäst toppen till botten genom att vrida toppen så att den är “höger sida” ut. Sätt sedan ut kjolstycket på ”fel sida” och sy dem längs midjan med en lång sicksackstygn.

Anledningen till att använda en sicksackstygn här är att hålla den sträckt, till skillnad från en vanlig raksöm, som kan gå sönder när du försöker sätta på klänningen.

Slutligen fåll kjolen för att avsluta din klänning.

Det färdiga projektet:

Redo!

Detta är förmodligen det mest komplicerade projekt jag har gjort här, och det involverar grunderna för mönster design. När allt kommer omkring har du i princip designat hela denna klänning!

Och få gärna tillbehör med en urringning eller till och med en fyrkantig halsringning. Jag hoppas att allt har varit klart för dig och gärna ställa frågor i kommentarerna nedan.

Kommer du att göra din egen v-ringad klänning?

Dela som alltid ditt arbete på Instagram genom att märka oss @collegefashion. Vi kan inte se vad du tycker!