Bolsa de compras reutilizable de bricolaje

DIY-handledning: Snygg återanvändbar shoppingväska

College mode

DIY återanvändbar shoppingväska

Efter att ha anlänt till Paris fick jag snabbt reda på det marknadsväskor de är absolut nödvändiga. För att minska antalet plastpåsar som används, debiterar du många ställen för den lilla plastpåsen som behövs för att bära dina livsmedel, medan andra avstår helt från plastpåsar. (Resulterande i min bagging färskpressad baguetter, croissanter och smoothies!)

Alla parisare bär sina egna väskor (även kända som återanvändbara påsar i USA), men de flesta är billiga, plastiska, och jag är lite generad över det. Så jag bestämde mig för att göra min egen! Läs vidare för steg-för-steg-instruktioner om hur du skapar din egen eleganta marknadsväska:

material

Material för DIY-väskor
  • Ett “perforerat” tyg; Jag använde virkade spetsar (rester från denna DIY), men alla tyger med hål fungerar. (Exempel: atletiskt nät)
  • Nyckelband eller band (jag har bara återanvänt material från denna DIY); diametern ska vara tillräckligt liten för att passa genom hålen i tyget.
  • Sax (eller annat skärverktyg, som min fickkniv som jag är kär i)

Steg ett

DIY marknadsväska steg 1

Klipp en stor rektangel av ditt tyg.

Andra steg

DIY marknadsväska steg 2

Vik rektangeln på mitten, tycka om.

Steg 2 diagram

Steg tre

DIY marknadsväska steg 3.1

Trä båda ändarna av kabeln genom hålen på båda sidor av tyget i det motsatta hörnet av vecket. Gör en slinga för handtaget, som visas i följande diagram:

Steg 3-diagram

Notera: När du skapar “handtaget”, försök att placera strängen så att ena änden av slingan är MYCKET längre än resten.

DIY marknadsväska steg 3.2

Dubbel knut för att säkra.

Steg fyra

DIY marknadsväska steg 4.1
Steg 4 diagram

Ta den längre änden av den bundna öglan och “Sy” de två kanterna på tyget ihop. Detta kan uppnås genom att leda kabeln genom hålen, som du kan se i diagrammet ovan.

DIY marknadsväska steg 4.2

“Sy” hela vägen ner.

DIY marknadsväska steg 4.3

I slutet, skapa en dubbel knut för att säkra sladden.

Steg fem

DIY marknadsväska steg 5

Upprepa processen på andra sidan.

Steg sex

DIY marknadsväska steg 6

Vänd påsen. På så sätt får du en fin ren sömlinje på utsidan.

Och det är! Du kan enkelt fälla den här väskan för att göra den till en liten avstängning i din väska, men det kan också vara expanderat för att passa många saker. I rubrikbilden håller min en vattenflaska, en Tupperware-behållare och en skokartong – och den är fortfarande ganska rymlig!

Jag skulle inte rekommendera att denna påse används för mycket tunga föremål som 5 liter mjölk (men igen, ingen påse kan bära den vikten …). Det här är perfekt väska för att lagra din lunch, post eller olika föremål som du kan samla när du handlar eller kör ärenden.

Kommentarer tack:

Hur föredrar du att bära dina inköp: en DIY-livsmedelspåse som min, gratis collegeutrustning från Welcome Weeks, en återanvändbar shoppingkasse från en butik eller bara traditionellt papper eller plast? Skulle du göra din egen snygga väska? Finns det andra DIY-görare som du vill se handledning för? Låt mig veta i kommentarerna!