Foto de portada de shorts geométricos

DIY-handledning: Slående geometriska shorts

College mode

Omslagsfoto av geometriska shorts

Med oss ​​mitt på en av de mest omtalade musikfestivalerna sedan, ja, Woodstock, tyckte jag att det var den perfekta tiden att lägga ut DIY-shortsen. Dessa shorts är perfekta för att gå ut Coachella eller för någon annan utomhusfestival du deltar i år. Dessutom är de roliga och lätta att göra!

Färgglada geometriska tryck är en stor trend Kommer tillbaka för vår- och sommarsäsongen och vilket bättre sätt att bära trenden än genom att skapa egna DIY-geometriska shorts? Så ta några gamla jeansshorts och låt oss komma igång!

Kommer att behöva:

  • Ett par avskurna jeansshorts
  • Rengöringshandskar
  • Bleka
  • En sprayflaska
  • sax
  • Tygmarkörer (hittar du här)
Tillbehör för geometriska shorts

Steg ett

För det första, Använd ALLTID handskar och arbeta i ett väl ventilerat område när du arbetar med blekmedel. Blekmedel är en stark kemikalie som kan irritera huden. Se till att använda handskar hela tiden du arbetar med blekmedlet. och kassera handskarna och sprayflaskan när du är klar med ditt projekt.

Geometriska steg 1 shorts

För det första steget vill du bleka den del av shortsen där du ska rita så att färgerna ser snygga och ljusa ut. Du måste fylla sprayflaskan med blekmedel och lägg in en bit kartong inuti shorts för att förhindra att blekmedel sipprar igenom resten av tyget. Spraya området du väljer med en generös mängd blekmedel och låt det sedan sitta i några timmar. Att låta shortsen sitta i solen kan hjälpa till att påskynda processen.

När shortsen är blekta efter dina önskemål, ta på dig dem själva i en tvättcykel för att avlägsna överflödigt blekmedel och torka sedan.

Tvättcykel för geometriska shorts

Andra steg

För att hitta inspiration till mitt mönster, sökte jag Google efter “geometriskt tryck” och använde några olika bilder för att få det utseende jag ville ha. Denna del är valfri om du redan vet vad du vill rita.

Sök efter geometriska mönster på Google

Steg tre

Lägg sedan shortsen på en plan yta lägg en bit tjockt papper eller ett magasin inuti för att förhindra att färger blöder genom shortsen.

Sen du skissera ditt mönster med en svart tygmarkör. Om du vill att dina linjer ska vara snygga och raka, använd en linjal för att styra din hand.

Steg tre korta geometriska

Steg fyra

När du har skisserat, börja fylla i områdena med ljusare färger först, fortsätt sedan till de mörkare färgerna. På så sätt tar de ljusare markörerna inte upp den mörka färgen.

Geometriskt kort steg tre del 1

(Klicka på varje foto för att förstora).

Geometriskt kort steg tre del 2
Geometriskt kort steg tre del 3
Geometriskt kort steg tre del 4

Steg fem

Det sista steget är valfritt, men kan klipp av överflödig längd till shortsen och lägg till ytterligare nöd som du vill. Eller bara vänta tills du har använt och tvättat dem flera gånger för att hjärtkrossen ska hända på egen hand.

Färdigt projekt av geometriska shorts

Njut av dina nya shorts!

Låt oss nu veta vad du tycker!

Gillar du trenden med geometriskt tryck? Kommer du att prova det här DIY? Vilka fler projekt vill du se? Kommer du på en fantastisk musikfestival i år? Lämna en kommentar och låt oss veta!