Chaqueta de kimono DIY

DIY-handledning: Kimono Style Jacket

College mode

DIY kimonojacka

Vi här på CF älskar absolut jackor i kimonostil. Kimonos är ett traditionellt japanskt plagg och kännetecknas ofta av deras T-formade snitt, stora ärmar och en lång, rak silhuett.

Som etnisk minoritet och designer är jag väl medveten om sociala rättvisefrågor, särskilt inom mode. (CF har några fantastiska författare som täcker en mängd olika ämnen. Om du vill läsa mer, kolla in vår Fashion Informed-kolumn!) Efter att ha granskat otaliga DIY “kimono” blev jag besviken över att få kritiker (och ibland, lämpligt) delta i att skapa en.

Så efter att ha undersökt lite om kimonon valde jag en silhuett som var mer ”sann” mot den traditionella kimonodesignen. Fortsätt läsa för en steg för steg handledning om hur du skapar din egen kimonostiljacka:

material

DIY kimonojackmaterial
  • 2 stora halsdukar; Jag hämtade dessa turister från en souvenirbutik nära där jag bodde i Paris.
  • Tygsax
  • Nål och tråd

Steg ett

DIY kimonojacka steg 1

Placera en halsduk över den andra. Se till att de är perfekt inriktade och att båda är orienterade i samma riktning.

Andra steg

DIY kimonojacka steg 2

Vik försiktigt de överlappande halsdukarna i hälften (på den vertikala axeln). Återigen, se till att de fortfarande är perfekt anpassade till varandra.

Steg tre

DIY kimonojacka steg 3

Klipp en vertikal rektangel utanför det nedre högra hörnet (INTE den vikta sidan). Klipp sedan alla lager av tyg att distribuera. Den ska ha “T” -formade tygstycken, som visas ovan.

Steg fyra

DIY kimonojacka steg 4.1

Innan du syr, se först till att de “högra sidorna” av tyget rör varandra (aka sidan av tyget med trycket … se här en kort söm 101). Under hela denna process måste stygnen gå igenom “fel sidor” av tyget; Tänk på det som om plagget är bakåt.

DIY kimonojacka steg 4.2

Sy i sidorna vi skär bara. På bilden ovan beskrev jag var du behöver sy.

Steg fem

DIY kimonojacka steg 5

Klipp plagget i hälften längs den vertikala axeln, men var noga med att klipp bara ett lager tyg.

Steg sex

DIY kimonojacka steg 6

Sy toppen av plagget, Men inte riktigt! Jag sydde ungefär hälften. Återigen, där du behöver sy anges i rosa ovan.

Steg sju

DIY kimonojacka steg 7.1

Till sist, kantade kanter klipp från steg fem.

DIY kimonojacka steg 7.2
DIY kimonojacka steg 7.3

En snabb anteckning om fållen: Vik bara “rätt” sida till “fel” sida; Se till att stygnen på högra sidan av tyget är små (och därför nästan omärkliga för blotta ögat), medan stygnen på fel sida av tyget är långa.

Slutlig

Japanska modetrender kan avslöjas genom trender inom textiltryck; Jag valde dessa halsdukar, inte bara för att de var så billiga, utan för att typografin har trender nyligen.

Min kimonostiljacka är också trogen den traditionella silhuetten av kimonon. Den har överdimensionerade fyrkantiga ärmar och är mycket längre än andra “kimonos” (även om traditionella kimonor är golvlängd).

DIY kimonojacka final

Jag älskar glidinspirerade klänningar, men de är lite för sexiga / formella för vardagskläder. Så jag bestämde mig för att tona upp min fantastiska H&M LBD-slipklänning med kimono lite och gled på ett par shorts som har en “trä” -klack (en nick till det japanska träblockstrycket!).

Kommentarer tack:

Älskar du kimonostiljackor lika mycket som vi? Vad tycker du om denna DIY? Finns det andra DIY-görare som du vill se handledning för? Låt mig veta i kommentarerna!