Tutorial de bricolaje: LBD de hombros descubiertos con flecos

DIY-handledning: Fringed Off Shoulder LBD

College mode

DIY-handledning: Fringed Off Shoulder LBD

Jag skriver för närvarande till dig från den härliga staden Paris., och om det finns en sak som Ljusstad är känd för (förutom det vanliga Eiffeltornet, bagetter och ost, etc.), är det invånarnas oklanderliga stil. En blandning av klassiska element med en charmig twist, det skulle få alla fashionistas hjärtan att fladdra.

Jag var mycket glad över att upptäcka att den gigantiska textilmarknaden (Marché Saint-Pierre) bokstavligen ligger ett kvarter från min lägenhet. Så snart jag anlände var jag i DIY-modehimmel: små butiker fyllda med tillbehör och djuprabatterade klädbutiker kantade området som leder till marknaden. För att hylla den stora parisiska klädtillverkaren Coco Chanel bestämde jag mig förnya en liten svart klänning för dagens DIY-inlägg.

För att fånga det där udda parisiska utseendet bestämde jag mig för att pryda min klassiska LBD med en franskant och sedan gå med en modern design utan axel. Läs vidare för att lära dig hur du skapar din egen kantad av axelklänningen. (Spoiler alert: det är otroligt enkelt!)

material

DIY material lbd franshylsa
  • Svart rand (min är 10 cm lång)
  • LBD med remmar
  • Koordinerad nål och tråd
  • Sax (eller om du är BA som jag, en kniv!)
  • Krita penna

Steg ett

Steg 1.1 DIY lbd franshylsa

Först, Mät och markera platsen för de kalla ärmarna. Ta reda på hur länge du vill att de ska falla, det vill säga hur mycket fransar du ska ha och hur långt remmarna ska gå ner. Jag rekommenderar att mäta och fästa medan du bär klänningenså att du kan se exakt hur platsen kommer att se ut.

Andra steg

Steg 2.1 DIY lbd franshylsa

Klipp av den markerade remsan; använd den första markerade biten för att mäta den andra biten. På det sättet kommer båda bitarna att ha samma längd.

Steg 2.2 DIY lbd franshylsa

Steg tre

Steg 3.1 DIY lbd franshylsa

Sy ändarna på fransarna på klänningens remmar. Var mycket försiktig med riktningen som remsan pekar när du syr; Du vill sy ändarna på fållen så att fransarna pekar nedåt.

Jag vet att detta är uppenbart, men jag kan inte berätta hur många gånger jag av misstag får ett band eller något som är bakåt och allt vridit!

Steg 3.2 DIY lbd franshylsa

Jag gillar att lägga en liten sektion i slutet av fransen så att den inte slits eller rivs upp.

Steg 3.3 DIY lbd franshylsa

Försök att sy fransen så nära de befintliga sömlinjerna som möjligt för prydlighet. Var också noga med att sätta fransarna på utsidan av klänningen eftersom det är bekvämare på det sättet!

Steg fyra

Steg 4.1 DIY lbd franshylsa

Upprepa processen på den andra ärmen.

Steg fem

Testa klänningen igen och gör eventuella justeringar vid behov. Det slutade med att jag hakade kanten några centimeter upp för att slutprodukten var lite för låg för mig.

Slutlig

Finale diy lbd franshylsa

Och det är! En otroligt enkel uppgradering från ett gammalt vänteläge som verkar Enkel glamorös.

Kommentarer tack:

Älskar du LBD? Vad sägs om fransar? Vad tycker du om denna DIY-handledning? Skulle du göra din egen kantade axel LBD? Finns det andra DIY-görare som du vill se handledning för? Låt mig veta i kommentarerna!