Chaleco de piel sintética de bricolaje

DIY-handledning: Faux Fur Vest

College mode

DIY faux pälsväst

Dagens inlägg är inspirerat av några senaste händelser i mitt liv. Först och främst har jag längtat efter varje päls som har träffat landningsbanorna och mer nu när det börjat snöa. Men min pojkvän och jag har också antagit en bedårande bronsgrå kanin som har sällsynt rasstatus på grund av att dess art bibehålls av päls. Ser du konflikten?

Då kom jag ihåg att fuskpäls finns och min miniatyrmodekris var över. Läs vidare till steg för steg instruktioner om hur man skapar en djurvänlig miljö, väst i fuskpäls:

Material:

DIY material fuskpälsväst
  • Syntetisk hud. Hur mycket du ska köpa beror på hur länge du vill att din väst ska vara; Jag valde en mer beskuren version så jag valde 1/2 yard.
  • sax
  • Måttband
  • En nål och tråd eller en symaskin. (Jag visar dig ett sömlöst alternativ också!)
  • En kritblyertspenna för märkning på tyg.
  • Något som skyddar din arbetsyta eller en dammsugare

Steg ett

Steg 1 DIY faux pälsväst

För att börja måste du ta tre åtgärder:

  • Bredden på din axel
  • Avståndet från nacken till axeln.
  • Armens omkrets

Ett lömskt sätt som jag vill göra mätningar (eftersom det ibland är svårt att få exakta mätningar när du gör det själv eller när du litar på någon annan att göra det) är att mäta en skjorta som jag har som jag vet passar mig som en handske.

Andra steg

Steg 2 DIY faux pälsväst

Ta dina mätningar och skapa detta mönster (Tyvärr är det inte att skala! Ledsen också för den lilla matematik som är inblandad i ärmarna.) Mätningar från steg ett är markerade i lila.

Steg tre

Steg 3.1 DIY faux pälsväst

Efter detta mönster, markera mönstret på ditt tyg och skär den försiktigt (Varning: fuskpälsskydd. Skydda din arbetsyta eller dammsug senare.)

Steg 3.2 DIY faux pälsväst

Så här skapar du en sömlös väst:

Steg 3.3 DIY faux pälsväst

Se till att ditt mönster är markerat från tyget exakt mitt, som visas på bilden ovan. Perfekt symmetri är viktigt!

Steg fyra

Steg 4 DIY faux pälsväst

Om du väljer att skapa den traditionella syda västen, sy ihop “remmarna” (Var noga med att sy på fel sida, även känd som botten på fuskpälsen). Se också till att använda en tjockare nål för att sy tjockare tyg.

Steg fem

Ge din väst en bra skakning till bli av med lös päls.

Slutlig:

DIY faux pälsväst

Och det är! Tveka inte att experimentera och anpassa din väst hur stora ärmhålen är, hur långt du placerar dem eller hur länge du lämnar de främre sektionerna … var och en lämnar en annan silhuett och ändrar hur västen passar. Mina två västar som visas i denna handledning har kaskadöppningar, men detta kan ändras genom att helt enkelt klippa av överflödigt fuskpäls.

Den som visas här är den sydda versionen, och den är kortare och mycket snävare än den inte syda västen (visas i rubrikbilden för det här inlägget). Jag fotograferade varje väst med ett bälte, vilket är ett utmärkt sätt att definiera midjan och skapa form.

Kommentarer tack:

Vad tycker du om fuskpäls? Är det klibbigt eller har det potential för glamour? Finns det andra DIY-görare som du vill se handledning för? Låt mig veta i kommentarerna!