Bricolaje: Fácil encubrimiento

DIY-handledning: Easy Breezy Cover-Up

College mode

DIY: Enkel täckning

Ärligt talat är sommaren för varm för att vara i stil; Jag föredrar att slöpa i sportbh och shorts. Så för dagens DIY, bestämde jag mig för att skapa en enkel, lekfull och vacker covergirlup, som du kan kasta på allt från en baddräkt till en sundress och ändå se fantastisk ut.

Läs vidare för att lära dig hur du gör din egen täckmantel med denna super enkla DIY-handledning:

Material:

DIY täckmaterial
  • Lätt tyg (Jag använde en tryckt gasbindning på $ 2). Jag köpte 0,805 yards på en 60-tums tapp, men jag föreslår att du köper minst en gård och sedan trimma för att passa.
  • Tygsax
  • Valfritt (även om det rekommenderas starkt): någon form av vävnadsfusionsanordning. I det här fallet, nål och tråd, men du kan också använda en symaskin, tyglim, fålltejp etc. Allt beror på personliga preferenser och sömnad!

Steg ett:

Steg 1.1 DIY-täckning

Vik tyget i hälften vertikalt (dvs. en “hamburgare” -veck). Justera den så att den ena änden är längre än den andra, för att skapa en hög-låg effekt (som visas på bilden nedan).

Steg 1.2 DIY-täckning

Andra steg:

Steg 2 DIY-täckning

Vik tyget i halva horisontellt, i en “korv” vik.

Steg tre:

Steg 3 DIY Cover-Upp

Gör en liten snittskärning ungefär 1/3 av vägen från vecket; använd bilden till vänster för referens. Var säker på att klipp alla vikta lager medan du gör det.

Steg fyra:

Steg 4: DIY-täckning

Skär sedan en delvis rundad linje, som visas i den övre vänstra bilden. Vik ut korvkorgen. Detta snitt blir “hålet” i ditt huvud. Vid denna tidpunkt är täckningen klar, men om du vill gå lite längre, gå till steg fem.

Steg fem (valfritt):

Detta steg är att uppnå ett högkvalitativt utseende, inte så DIY. För att göra detta kommer vi i princip att använda * 101 superkondenserade grundsömmar. Det här steget rekommenderas starkt, särskilt för tyger som sliter / slits vid kanterna.

* Observera att jag använder ordet “sy”, men det finns olika alternativ för “att sy” som att använda tyglim eller fålltejp istället för en nål och tråd.

DIY täcker sömnad alternativ
Hur man viker (diagram)

Det första du bör göra är Vänd tyget inifrån och ut till “fel” sida. Jag gillar att tänka på fel sida som den sida som berör kroppen. Vanligtvis skrivs de flesta tyger bara på ena sidan och den andra “fel” sidan är tom.

Använd bilden ovan för referens, sy ihop fram- och baksidan (som visas med de gröna linjerna). Du kan sy hela vägen ner (alternativ 1) eller bara i midjan (alternativ 2) för att skapa en hög slits.

Då måste viFålla. Först, vänd tyget över till höger sida till “höger” sida (det vill säga den sida som människor ser). Vik bara en tum tyg in i, så att den är på fel sida (som visas på bilden nedan) och sy den på.

Du behöver fållar allt som är markerat med små röda prickar i bilden ovan. Om du har tur kommer ditt tyg med en icke-slitande kant som du inte behöver vika. Om den faller sönder (som de lila svalorna representerar), fåm det också.

Den färdiga produkten:

DIY-täckvyer

När du gungar på det här skyddet ska du bara skjuta det över huvudet och stänga det runt mitten och se till att frontänden är den kortare änden.

Kommentarer tack:

Hur tycker du om att hålla dig sval under sommaren? Kommer du att prova det här DIY? Någon annan DIY som du vill se självstudien för? Låt mig veta i kommentarerna!