Concrete lego block keychain finish with paint

DIY betong Lego block nyckelring

Betong lego block nyckelring finish med färg

När jag försöker tänka på bra idéer för hantverk med mina barn försöker jag tänka på sätt att kombinera deras kärlek till kreativitet med saker de gillar någon annanstans, som leksaker eller TV-karaktärer. Så här skapade vi roliga Lego-inspirerade nyckelringar i betong förra veckan! Hela mitt hus har varit besatt med DIY-betong nyligen. Det finns något så tillfredsställande med att blanda och forma det själv, vilket är en del av anledningen till att dessa coola blockiga nyckelringar var en sådan hit.

Röd betong Lego block nyckelring

Det var faktiskt Jag var nöjd med hur projektet visade sig, jag gjorde faktiskt ytterligare ett så att jag kunde dokumentera processen och dela den med andra som kan vara intresserade. Kolla in dessa steg-för-steg-instruktioner komplett med foton. Om du föredrar att följa en videohandledning istället för skrivna ord, bläddra till botten av det här inlägget för att hitta det du letar efter.

För detta projekt behöver du:

  • En form av silikon
  • DIY finpartikelcement
  • Vatten
  • En maträtt
  • En sked
  • En borste
  • Röd färg
  • En nyckelring och en kedja

Steg 1:

Samla dina förnödenheter!

Lego block nyckelring betongmaterial

Steg 2:

Blanda din betong! Häll vatten i din blandning och använd din sked för att röra om den. Följ instruktionerna på baksidan av ditt DIY-betongpaket för att få vattenförhållandet och blanda väl, eftersom det kan variera från märke till märke.

Betong lego blockerar nyckelring gjuten betong

Betong lego block nyckelring mix

Betong nyckelring lego block mix betong

Betong lego block nyckelring mix plus

Steg 3:

Ta slutet på din kedja som gör det inte Håll nyckelringen fäst och placera den över sidan av din silikonform så att den fria änden sitter i en av Lego-blockformerna. Använd sedan din sked för att fylla den blockformen med betong och doppa änden på kedjan direkt i betongen där den kommer att förankras när blandningen torkar. Knacka lätt på formen på bordet för att jämna ut blandningens yta och se till att du får en plan sida medan den torkar, och även för att ta bort eventuella luftbubblor. Låt sidan av formen torka.

Förbered lego block nyckelring

Hälld nyckelring av legoblock i betong

Betong Lego block nyckelring lägga betong i mögel

Betong lego block nyckelring keps

Betong lego block nyckelring låt det torka

Steg 4:

När betongen har torkat helt, ta bort den nya Lego-blockformen från din silikonform! Gruvan var tillräckligt slät så att jag kunde skjuta isär sidorna av blocket och använda mina tummar för att bända ut blocket från botten.

DIY betong lego block nyckelring

Betong lego block nyckelring rörelse

Betong lego block nyckelring mögel

Enkel lego block nyckelring av formbetong

Lego betongblock nyckelring dipslay

Steg 5:

Använd din pensel för att måla din Lego-block i en ljus färg! Se till att du kommer helt mellan tänderna längst upp på blocket. Jag valde att göra mina röda, men mina barn gjorde andra färger och du kan göra valfria ljusa nyanser.

Betong lego block nyckelring målning

Betong lego block nyckelring lägga till färg

Röd betong Lego block nyckelring

Betong lego block nyckelring lägga färg

Färgfärdig betong Lego Block nyckelring

Din Lego-inspirerade nyckelring är klar! Om du vill prova detta projekt själv, här är en fantastisk videohandledning som hjälper dig!