estadisticas web Skip to content

DIY Beauty: Ultra-Hydrating Yogurt Face Mask

College mode

Hemlagad yoghurt ansiktsmask

Foto: ELLE

När jag åt en kopp grekisk yoghurt för några dagar sedan tänkte jag, “varför inte försöka göra en grekisk yoghurtmask?” Trots allt, Yoghurt innehåller mjölksyra och zink, som har anti-aging egenskaper och kan hjälpa till att hålla huden ren.

När jag började tillverka min maskering bestämde jag mig för att införliva det också honung, som har förmågan att behålla och absorbera fukt, och vitamin E-olja, som kan lindra torrhet och minska rodnad. Det är säkert att säga att denna ansiktsmask gör underverk för min hud!

Efter att ha använt denna mask flera gånger märkte jag att min hudfärg är mycket ljusare och friskare, så jag bestämde mig för att dela detta hemlagade skönhetsrecept med dig! Läs vidare för att lära dig hur du kan skapa din egen grekiska yoghurtmask:

Vad du kommer att behöva:

Hemlagad yoghurt ansiktsmask 1
  • 2 teskedar vanlig grekisk yoghurt
  • 2 teskedar honung
  • Innehåll i en vitamin E-kapsel eller 3 till 5 droppar vitamin E-olja

På vilket sätt:

Steg ett

Hemlagad yoghurt ansiktsmask 2

Vispa ihop en yoghurt, honung och vitamin E i en liten skål tills de är väl kombinerade.

Andra steg

Hemlagad yoghurtmask 3

Använd rena fingrar eller en borste och applicera masken jämnt i ansiktet. Beroende på hudens torrhet, låt den fungera i 5 till 15 minuter.

Steg tre

Skölj av masken med ljummet vatten och klappa försiktigt huden med en handduk. Glöm inte att återfukta efteråt!

Vad tycker du?

Gillar du det här DIY? Ska du prova det? Vilka är några av dina andra favoritskinn att bära? Låt mig veta i kommentarerna nedan; Jag skulle gärna höra vad du tycker!