estadisticas web Skip to content

DIY Beauty: 3 snabba och enkla citronskönhetsbehandlingar

College mode

DIY Skönhet: Citroner

Bildens författare

När temperaturen sjunker och årets första snöflingor börjar sjunka kan jag inte låta bli att längta efter sommaren. Jag saknar den varma sommarsolen, som svalnar i min väns pool och framför allt dricker jag ett glas iskall limonad när det är 90 grader ute.

Eftersom jag föredrar att dricka en varm kopp kaffe på vintern bestämde jag mig för att göra lite Hemlagade skönhetsrecept som innehåller citroner. Naturligtvis luktar de alla löjligt bra och påminner mig om min förlorade sommar!

Läs vidare för att ta reda på hur du kan använda citroner för att göra en ansiktsmask, sockerskrubba och toner:

* Ansvarsfriskrivning: Som alltid, känn din hudtyp och testa alltid ett obetydligt område innan du applicerar något nytt på ett stort hudområde. Syran i citronsaft kan irritera vissa hudtyper, så se till att kontrollera i förväg att din inte är en av dem. *

Citron älskling

Bildens författare

Citron honung ansiktsmask

Blanda juice av 1/2 citron, 2 msk honungY 1 msk grekisk yoghurt. Applicera masken på ditt ansikte och låt den vara på i 10-15 minuter. Skölj av det med ljummet vatten, klappa ansiktet torrt och fukta sedan.

Citronsocker skrubba

Blanda juice av 1/2 citron, 1 kopp strösockerY 1 matsked söt mandelolja. Denna skrubb är perfekt för dina händer och fötter!

För att använda, applicera skrubben på huden och exfoliera försiktigt i små cirkulära rörelser. Du kan förvara skrubben i en kyld lufttät behållare i upp till en månad.

Citron i vatten

Bildens författare

Gurka Citron Tonic

Att kombinera 1 matsked citronsaft, 3 koppar kallt vatten, handla om 1/2 kopp gurkskivoroch om 1/2 kopp citronkilar i en burk med lock.

När du har använt ditt favoritrengöringsmedel använder du helt enkelt en bomullstuss för att tappa lite toner i ansiktet. Förvara tonern i kylen i upp till en vecka. Denna skönhetsbehandling fungerar särskilt bra på fet hud.

Vad tycker du?

Gillar du det här DIY? Ska du prova någon av dem eller alla 3? Låt mig veta i kommentarerna nedan; Jag skulle gärna höra vad du tycker!