Antonia-hutt-living-room

Design Style 101: Hollywood Regency

Antonia-hutt-vardagsrum

Antonia-hutt-vardagsrumovan: designer Antonia Hutt’s vardagsrum med William Haines Brentwood-stol

Hollywood Regency är känt för sin glamour, dramatik och en ny twist på de gamla klassikerna. Stilen blev populär på 1930-talet under Hollywoods guldålder. William Haines designade hus för filmstjärnor som gjorde dem större än livet med snygga, låga möbler och överdådigt klädda väggar och fönster, medan Dorothy Drapers stora personlighet fyllde stora korridorer och hotell med ljusa färger och djärva, stora mönster. Hollywood Regency gick gradvis in i hem över hela USA med populariteten hos nyckelelement som tuftade soffor och moderna genombrutna mönster, möbler och silhuetter av möbler med grekiska och egyptiska influenser. Stilen har gått starkt sedan 1930-talet och har utvecklats lite med varje varaktigt decennium.

Inträde till William-Haines-designovanför: ingång till William Haines Interiors

WILLIAM HAINES HOLLYWOOD REGENCY STYLE

William Haines, känd som fadern till Hollywood Regency, var först en skådespelare som så småningom utvisades från Hollywood på grund av hans vägran att förneka sin homosexualitet och ingå ett falskt äktenskap för studiernas skull. Hans vänskap med Hollywoodstjärnor drev honom till popularitet som en elitedekoratör och så småningom designade möbler som fortfarande finns kommersiellt tillgängliga idag, till exempel den älskade Brentwood-stolen som inspirerades av de avsmalnande och utdragna benen på grekiska stolar. .

stolar-Brentwood-william-hainesovan: Pull Up Chairs, en variant på Brentwood-stolen, designad av William Haines

William-haines-time-capsuleovan: William Haines Time Capsule House enligt LA Home & Style

Nyckelelement i Haines Hollywood Regency inkluderar neoklassiska element, återfödda från europeiska mönster från mitten av 1800-talet, samt rika textilier, överdådiga tuftade sittplatser och dramatiska element som överdimensionerade skulpturer, djärva färgkombinationer eller överdrivna feminina detaljer. . Hans senare arbete blev mer stiliserat och en glamorös variation på mitten av århundradets moderna stilar, vilket ses i Brody-huset som visas nedan.

William-Haines-Brody-House-1950

ovan: vardagsrum i Brody-huset designat av William Haines

Annenberg-sunnylands-homeövervåningen: original sovrum i Sunnylands designad av William Haines

William-haines-interiör-moderna-produkterLägg till lite Haines Hollywood-glamour i ditt utrymme med dessa moderna bitar:

1. Trellis2 kudde. Ivory Keystone-kudde 3. Skjutstol 4. Guldålderslampa 5. Häckningsbord 6. Hundstaty 7. Böjd Brentwood Soffa8. Barvagn i guld och akryl

Greenbrier-trapporovan: The Greenbrier Hotel designat av Dorothy Draper, foto av Gemma & Andrew Ingalls

DOROTHY DRAPERS HOLLYWOOD REGENCY STYLE

Dorothy Draper, mor till Hollywood Regency-stilen, var en 1940-talsdekoratör som uppdaterade mörka och trötta vintagestilar med färska lager av vit färg, svart lack och massor av stora botaniska tryck och ränder. . Hans djärva och ofta feminina färgscheman moderniserade barock- och Regency-stilarna, mjukade och förenklade dem för att skapa en unik, amerikaniserad stil på den traditionella periodstilen.

Draper’s Regency-stil var lite mer traditionell, men kanske djärvare, än de snygga och glamorösa William Haines-stilarna som blev mer moderna när decennierna gick.

Dorothy-drapering-interiörerPå Dorothys tid, om du inte var modernist, brukade dekoratörens mål vara att perfekt kopiera tidens stilar från svunna epoker. Dorothy satte en djärv twist på traditionella inredningselement, spelade på kontrast och skala. Väders huvudpedimenter förenklades i form, förstorades och fick ett nytt lager ljusvit färg. Paneldörrar förenklades med enkla kontrasterande rutor i svartvita färgscheman. Randiga, blommiga chintz och bananbladstryck var överdrivna för att ge en djärv känsla till mattorna och tapeten.

Dorothy Drapers våga och kvasitraditionella stil förvandlade Amerikas inre landskap, hennes inflytande sprutade hem och offentliga utrymmen med en ny färgstöt. Hon hjälpte också till att skapa inredningsarkitektyrket och hade en väldigt framgångsrik karriär på en dag då kvinnor bara inte arbetade utanför hemmet. Drapers arbete var populärt i det höga samhället och prydde korridorerna och mötesrummen för de mest populära hotellen, klubbarna och radhusen på Manhattan på den tiden. Han skrev också för Good Housekeeping och påverkade andra dekoratörer och hemmafruar i hela USA.

Greenbrier-korridors-2ovan: Greenbrier Hotel av Gemma & Andrew Ingalls / Victoria Magazine / nedan: Michel Arnaud för The Baltimore Sun

Greenbrier-orange rumGreenbrier-korridors-1ovan: Cooper Carras Greenbrier-hotell för Matchbook Mag

Dorothy Drapers arbete kan fortfarande ses i härlig utställning på West Virginia Greenbrier Hotel, som visas i färgbilderna ovan. Om du vill lägga till lite känsla i ditt hem, kolla in den här Dorothy Draper-inspirerade samlingen av inredningsartiklar nedan:

Hollywood-regency-dorothy-draperi1. Kudde av bananblad2. Barock spegel 3. Blommig gardiner 4. Mässingsbordslampa 5. Ikea Ektorp sofföverdrag 6. Lägerbäddsbord 7. Geometriskt örngott 8. Hög urn med lock 9. Kort lock urn 10. Toffelstol tufted 11. Copley Chair in Brazilliance av Dorothy Draper12. Mässingsbricka med spegel

HOLLYWOOD REGENCY på 1960- och 1970-talet

Hollywood Regency har vuxit till en kraftfull stil under årtiondena, med många ansikten längs vägen. På 1970-talet blandades det väl med moderna stilar från mitten av århundradet, särskilt i Kalifornien, Palm Beach-stil. Ta en titt på Trina Turk matsal nedan för ett exempel på detta, liksom senare arbete av William Haines.

Trina-Turk-1970-Home-Haines-Chairovan: Trina Turk hem med William Haines stolar ovan: Ford-hus designat av Darren Brown på 1970-talet

Ford-sovrumHem från 1970-talet är minst sagt kända för sina stora doser mönster! Mönster på väggarna, mönster på fönstren och mönster på möblerna. David Hicks var en brittisk designer som på mästerligt sätt kombinerade den funky, mönstrade stilen på 70-talet med preppy Hollywood Regency-mönster.

David-hicks-mönsterHicksonian, en tygdesign av Ashley Hicks / Grand Wallpaper av Hicks / La Fiorentina, en tygdesign av Ashley Hicks

David-hicks-rumovan: design av David Hicks

Titta på den mattan i rummet ovan! Ganska vågat. Hicks stil är så ikonisk och det passar verkligen bra med estetiken i de snygga 70-talskultfilmerna, som Harold och Maude Y Glöden, filmer som verkligen påverkar moderna filmskapare som Wes Anderson (tänk The Darjeeling Limited) och David Lynch (Tvillingtoppar—Tänk på det röda rummet.)

Sovrum-David-hicksovan: David Hicks 70-tals sovrumsdesign

MODERN HOLLYWOOD REGENCY STYLE

Formgivare är fortfarande kär i drama och glamour i Hollywood Regency-stil. För moderna tolkningar, se mellanslag nedan. Populära moderna designers som har lagt sin egen roll på klassiska Hollywood Regency-mönster inkluderar Jonathan Adler, Kelly Wearstler, Miles Redd, Nate Berkus och många fler.

Jonathan-adler-och-Miles-Reddovan: Jonathan Adler / Miles Redd

Elles dekoration

ovan: Elle Dekoration ovan: Marjorie Skouras hus via lägenhetsterapi / Lonny

Joe-Nahem-Greenwich-Home-for-Architectural-DigestDesign av Joe Nahem via Architectural Digest

Modern-dorothy-draper-4ovan: Tobi Fairley / House of Honey / nedan: Domino

modern-domino-magazine-dorothy-draper

En vacker-röra-dorothy-draperiovan: Shannon Smith för A Beautiful Mess / nedan: Hus vackert / Hus vackert

Modern-hus-med-dorothy-vackra-gardinerSå mycket glamour och massor av inspiration! Inspirerar detta dig att lägga till lite glamour i ditt hem? –Mandi

Credits // Författare: Mandi Johnson. Bilder: individuellt kommenterade.