Esta talentosa maquilladora usa su hijab para transformarse en impresionantes personajes de Disney

Denna begåvade makeupartist använder sin hijab för att förvandlas till fantastiska Disney-karaktärer

Denna supertalangerade makeupartist använder sin hijab för att förvandlas till fantastiska Disney-karaktärer

Denna begåvade makeupartist använder sin hijab för att förvandlas till fantastiska Disney-karaktärer

Hijaben är både ett religiöst och ett politiskt uttalande i dagens värld. Medan vissa hävdar att det är en symbol för patriarkalt förtryck, hävdar vissa troende på “valfeminism” det som en feministisk symbol.

Kvinnor har alltid fått veta vad de ska ha och vad de inte ska ha i århundraden, och idag lever vi i en värld där kvinnor i många fria nationer kan välja vad de ska ha på sig när de vill.

Oavsett vilken sida av åsiktsfloden du är på, kommer du att älska och beundra det vackra arbetet med den malaysiska makeupkonstnären Saraswati, som går under namnet Reina de Luna på Instagram. Hon använder sin färgstarka samling hijaber för att förvandlas till Disney-hjältar och skurkar och många andra fascinerande karaktärer!

Rekommenderad läsning: 8 Super Stylish Shraddha Kapoor Ser varje tjej skulle älska att stjäla

Missa inte: 5 inspirerande utseende: riktiga indiska brudar och deras fantastiska bröllopsareer

Visste du att Disney populariserade projektionskakor? Är här 7 bra skäl att ha screeningkakor på ditt bröllop

Saraswati är inte bara extremt begåvad, hon är en självutnämnd Disney-nörd, som är ett steg före en gemensam fan, som alla nördar vet. Och hon är också ett stort fan av serier, hon gillar också hela JRR Tolkiens värld, metalmusik och sci-fi / fantasy-genren i allmänhet.

Måste läsas: Betydelsen av färger i bröllop runt om i världen

Det krävs en stor talang för att kunna använda smink som ett verktyg och använda ditt eget ansikte som en duk och ge liv till fiktiva karaktärer som annars bor i en annan värld än vår. Vad Saraswati gör i sin hijab är också ett utmärkt sätt att squasha föreställningar om orientalism, vilket i huvudsak betyder “… det väst som uppfattar, och därför definierar, öst.”

Läs också: Det bästa förslaget av alla! Kärlekshistoria på Facebook-tidslinjen följt av Bhangras Flash Mob-mall på Disneyland

Rekommenderad läsning: Arjun Kamaths skrämmande fotografiska berättelse om en kvinnas mod kommer att skaka dig till benet

Makeup och kläder är en mycket viktig del av dialogen när det gäller kampen för jämställdhet. Och på sitt eget sätt har Saraswati gjort något fantastiskt med att ha på sig hijaben för att förändra sitt utseende och uttrycka sig kreativt.

Bild med tillstånd: queenofluna via Instagram