Blusa femenina inspirada en la moda coreana

Den ultimata koreanska modeguiden, del 1: klassisk kvinnlighet

College mode

Nyligen började jag på livets semester på ett av mina drömmål: Seoul, Sydkorea.

I 14 dagar var jag omgiven av några av de mest snygga och eleganta människor jag någonsin har sett, så tro mig när jag säger det. Seoul är paradiset för alla fashionista eller makeupexperter. (Jag njöt också av mitt livs bästa mat och dryck och förtrollades av de turistattraktioner som Sydkorea hade stad som aldrig sover har att erbjuda.)

(För mer koreansk modeinspiration, kolla in min Seoul, Sydkorea Förpackningsguide, mina senaste K-Pop-inspirationsinlägg på Twice’s Feel Special Y Somis första singelfödelsedagoch min BTS Airport Fashion Guide 2019.)

Seoul är en oändlig källa till modeinspiration, och när jag reser dit upptäckte jag att min egen känsla för stil utvecklades i realtid. Plötsligt befann jag mig att ta fler garderobsrisker än någonsin. Koreanska tjejer är inte rädda för att ta sitt ordspråkliga bästa steg framåt varje dag, och jag såg sällan en dam som inte var klädd i de senaste trenderna, med felfritt hår och smink.

Med det i åtanke ville jag dela med dig en guide till den rådande estetiken och trenderna i koreanskt mode som jag observerade i Seoul. Den här veckan kommer jag att fokusera på en klassisk och feminin koreansk garderob, innan jag går vidare till min favoritkoreanska modeestetik: edgy streetwear.

Koreanskt klassiskt och feminint mode 101

I Seoul verkade unga kvinnors klädalternativ falla i två olika kategorier:

  • Klassisk och feminin– Denna delmängd inkluderar kläder inklusive damblusar, rutiga kjolar för skolflickor, pastellfärger och beige, romantiska blommor, skräddarsydda jackor och blusar och kjolar i eleganta, flytande tyger.
  • Avantgarde och moderiktigt: Denna estetik är inkapslad av sportkläder, distinkta rockar och jackor, överdimensionerade kläder, neonblixtar, gatutillbehör och grungy skor.

Element i en klassisk och feminin koreansk modegarderob

När du bygger din koreansk-inspirerade garderob är det viktigt att ha följande i åtanke: att kurera en K-Fashion-stil kräver att du är bekväm med att “klä dig ut”. Här på CF har vi diskuterat i detalj fördelarna med att klä mig varje dag, särskilt i ett klimat där vissa studenter fortfarande tycker att det är acceptabelt att gå i klassen i pyjamas (det är inte, snälla gör det inte!)

Med detta i åtanke kan damerna i Seoul lära oss mycket om hur man ser enkelt ut i vår vardag. Här är några av hennes favoritbitar för en klassisk, flirtig och feminin koreansk garderob.

Jag flörtade med estetiken i kvinnans mode under min första vecka i Seoul.

Element 1: trenchcoat

Av alla fantastiska kläder som jag observerade när jag tittade på människor i Seoul, var trenchcoaten överlägset den mest allestädes närvarande. Damer i alla åldrar spelade den här jackan på alla gator, så det är helt klart ett mycket älskat tillskott till koreanska flickors höstgarderober.

En annan sak att se upp för när du följer sydkoreanska tecken: Seoul fashionistas kärlek neutral. Neutrala kläder är en enorm trend just nu, men Seoul leder modepaketet med sin kärlek till allting beige, grädde och brunt. Faktum är att ett par butiker jag har bläddrat i (se: Indibrand) var dedikerade till enkelhet och helt saknar färgglada kläder. En minimalistisk dröm!

Få utseendet

Koreanskt mode 101: Zaras trenchcoat inspirerad av koreansk stil

Denna Zara trenchcoat är det perfekta K-Fashion tillbehöret för din vintergarderob. Eftersom koreanskt mode handlar om detaljer är det ärmarna som lyfter den här trenchcoaten till ett garderobval som är värt Seoul. Kolla in den fantastiska manschettdetalj! Så söt.

Element 2: Blusen med krage

Den här typen av blus är en häftklammer för många flickors arbetsgarderob (och fritidskläder). Det bästa med den här feminina pjäsen är dess mångsidighet – jag såg krageblusar under höstklänningar (som ovan) ihop med söta minikjolar eller jeans med raka ben, och till och med under avslappnade tröjor med kragen som pekar precis ovanför halsen.

Även om dessa skjortor är lite preppy för min känsla för stil, köpte jag en vacker krämkrageblus på Mixxo för arbetskläder. Det är en ren, enkel skjorta som ser bra ut ihop med svarta byxor, lämplig för alla jobb som kräver affärskläder.

Få utseendet

Koreanskt modeinspirerad girlyblus

Så vad skiljer koreanska blusar från din vanliga skjorta varje dag? Huvudsakligen, det är allt i de feminina detaljerna.

För att få K-Fashion-estetiken, leta efter en blus som den här från NAKD, som har en Peter Pan-krage med volangdetaljer och samlade ärmar.

Element 3: Midikjolen

Midikjolar har blivit en viktig ingrediens i en klassisk och feminin koreansk garderob. Dessa bitar är kanske de mest mångsidiga “svansar” som man kan tänka sig och kan kläs elegant eller vardagligt beroende på tillfälle.

I Seoul föredrar damer de veckade, satin och mönstrade versionerna av den klassiska midi. Stilmässigt märkte jag att kvinnor tenderar att para ihop sin vackra kjol med en tröja eller tröja. Istället för att vara instängd för att definiera midjan, låt din tröja hänga lös för ett överdimensionerat utseende (som ovan).

Få utseendet

H&M veckad kjol i svart

Denna veckade midi från H&M var en av de mest populära kjolarna som jag observerade under min tid i Korea. Koppla ihop dem med strumpor och en ullrock för en Seoul-godkänd ta på midi-trenden i vinter.

Punkt 4: Wide Leg Jean

Tror du att skinny jeans är så 2012? Koreanska tjejer håller med. Raka och vida jeans är det dominerande valet bland Seouls modepaket, och så skrämmande som de kan tyckas är jag här för att informera dig om att dessa jeans är helt bärbara för varje dag.

Jag älskar i synnerhet utseendet på jeans med vida ben och klackbyte, men de fungerar lika bra med platta sneakers som Chucks eller Vans. Beroende på vilken stämning du väljer kan vidbent jean lägga till en elegant, modern uppdatering i din garderob.

Få utseendet

Topshop blekta jeans med vida ben

Som du säkert vet om du har hållit med på mina inlägg är jag ett stort fan av Topshop-jeans. Därför kommer jag att hänvisa till mitt favorit-jeansmärke när jag äntligen tar steget och köper en intressant jeans (inte mager). Önska mig lycka till i min garderob riskerar att ta!

Element 5: Strumpan

Slutligen vänder vi oss till den sista ingrediensen i alla kläder: skor! Sedan jag besökte Sydkorea i oktober förändrades vädret plötsligt mot slutet av min semester och blev snabbt en kick-off säsong.

Svarta strumpor De är favoritvarorna för skor här – de är både bekväma och snygga och ger stil eller elegans till alla kläder, beroende på design.

Få utseendet

ASOS - Strumpbyxor med fyrkantig tå och vidad klack

Dessa svarta strumpor från ASOS är ett riktigt unikt sätt att testa denna trend – de har en bred, utsvängd häl för en retro touch. Plus, den fyrkantiga tån gör att de sticker ut från alla andra par du ser på gatorna den här säsongen.

Om så är fallet bör dessa nyckelelement vara nästa på din stilagenda.

Är du ett fan av koreanskt mode? Äger du några av dessa klassiska bitar? Vill du se fler inlägg om K-Fashion? Låt mig veta i kommentarerna nedan och kolla tillbaka nästa vecka för mitt inlägg om koreansk gatastil!