imagen de apertura botón blanco hacia abajo

Den ultimata guiden till den nedknappade tröjan

College mode

vit knapp ned öppningsbild

de knappa skjortan det toppar ofta listor över “modeklassiker” i tidskrifter och du har antagligen redan minst en i din garderob. Dessa skjortor är ofta utformade för att vara mer professionella och mindre college-bundna, men det behöver inte vara fallet! En snygg skjorta med knappar kan fungera lika bra i bokhandeln som i styrelserummet.

Om du vill lära dig mer om knapparnas historik, se hur du utformar dem på två college-lämpliga sätt och få några tips för att köpa delen, bläddra ner för att lära dig mer:

En kort historia av den nedknappade tröjan

Okej killar, den här historien är intressant. Till skillnad från andra bitar i Ultimate Guide-serien har knappen upp en förvirrande och motstridande historia (troligen på grund av delens många variationer och namn, oavsett om du kallar det knapp-upp eller knapp-ner). Så med det i åtanke, låt oss komma igång.

Tailorstore föreslår att den första iteration av button-up fick popularitet under medeltiden: Det fungerade som en kragefri men knäppt skjorta eller nattklänning för män.

Sedan på 1800-talet blev skjortan sportkläder. Lawrence Covell säger att skjortan, i en långärmad Oxford-stil, bar i polo-spel. Spelarna knäppte sina skjortor och krage. Knappning avser därför själva skjortan, medan knappning avser kragen.

Under denna tid, Tailorstore höjdpunkter, hade skjortan klasskonsekvenser. Rika män skulle ha felfria, skräddarsydda knappar, medan fattigare män skulle ha hemgjorda skjortor utan knappar. Det fanns inga massproducerade skjortor vid den tiden, så kvalitets- och stilskillnaderna var tydligare och tydligare.

I slutet av 1800-talet knäppt skjorta började massproduceras. I början av 1900-talet, efter slutet av första världskriget, blev massproduktionsknappar mycket populära bland män runt om i världen. Snart fick fickorna i skjortorna.

Slutligen gick den här skjortan in i garderober för kvinnor och ändrade material och nacke till den moderna versionen vi har idag.

2 sätt att använda knappen

Nedan har samma vita knapp två olika stilar. Jag ville designa en vit knapp, eftersom det är den mest klassiska och mångsidiga stilen.

Lätt in

klädsel 1

Produkter: Skjorta, snitt, krage, lägenheter

Bli bekväm i det här mer formella stycket genom att para ihop det med några avslappnade klassiker. Stoppa den halvvägs i denimskärningarna framtill (och låt den hänga bak). Lås upp det tillräckligt så att den trendiga långa chokern kan hänga inuti halsen. Sätt på några snörningslägenheter för att komplettera utseendet.

Gör det

Produkter: Skjorta, kjol, halsband, skor

Gör detta genom att omfamna knäppningens affärssida, blanda skjortan med en penskjol. Förhindra att det blir för professionellt genom att anta en djärv färg och friskt tyg med denna korallskinnskjol. Matcha ett halsband till utseendet: lägg det över en skjorta med helt knäppning eller knäpp upp några knappar och bär den under. Två-rem nakna klackar kompletterar utseendet.

3 tips för att köpa en knäppt skjorta

  • Överväg att investera i en högkvalitativ bit. Knappen, även om den är helt college-vänlig, är en Perfekt bit efter jobb. Om du investerar lite mer pengar nu kan du få en skjorta gjord av ett trevligare material, bättre gjort och det kommer att hålla längre.
  • Tänk på färgen och tyget. Medan jag fokuserade på den klassiska vita knappen i den här artikeln finns det andra fantastiska och klassiska alternativ. En avslappnad chambrayskjorta kan till exempel vara ett bättre alternativ för ett mer vardagligt utseende.
  • Leta efter ankelstövlar i butiker som du normalt inte skulle prova. Våra favoritbutiker gör vanligtvis inte besviken på oss, men det är osannolikt att du hittar den perfekta vita basskjortan på ASOS eller Urban Outfitters. De du hittar där kommer förmodligen inte att stå igenom tidens test. Istället kanske du vill titta på mer exklusiva och affärsinriktade butiker som Nordstrom eller Ann Taylor.

Vad tycker du?

Hur känner du dig för att knäppa? Har du några tips om hur du använder dem eller var du kan köpa dem? Finns det andra delar du vill se en definitiv guide om? Lämna en kommentar och låt mig veta!