College Fashion

Den perfekta sommarsminkrutinen för fet hud

College mode

Sommar makeup rutin för fet hud

Den som sa, “kvinnor svettas inte, de glöder” har uppenbarligen aldrig gjort ett ansikte med smink under sommarvärmen. Så mycket som vi älskar sommaren älskar vi inte när vår smink smälter. Du vill inte att tiden du spenderar på att smink ska gå till spillo, och du vill definitivt inte bli förvirrad mellan ett blött utseende och det utseendet som jag precis avslutat på gymmet.

Som någon med fet hud, min sommar smink rutin för fet hud Den består av oljefria och mattande produkter för att undvika maximal glans. Här är sex sätt jag vill hålla min smink frisk hela sommaren.

(Psst: Om du vill börja med en bra grund, kolla in vår lista över de bästa hudvårdsprodukterna för fet hud och kom sedan tillbaka för att läsa våra sminkval.)

1. Glöm inte att prima

Smashbox första porereducerare

Primer är nyckeln till långvarig smink. Applicera en mängd primer på ärtor på hydratiserad hud före foundation och concealer. Smashbox Photo Finish Pore Minimizing Primer ($ 39) tar hand om mina förstorade porer och hjälper till att kontrollera glansen i min T-zon.

2. Gräv hela täckningsgrunden

IT Cosmetics CC Cream

Under sommarvärmen är det sista du vill göra att begrava din hud under ett grundfyllt ansikte. Jag menar, du skulle inte ha en tung tröja under sommarvärmen, eller hur?

Låt din hud andas och välj lätta BB-krämer, CC-krämer eller tonade fuktgivare (med massor av SPF för att skydda dig från solen). Jag gillar att byta mellan Laura Mercier Tinted Moisturizer Broad Spectrum SPF 20 – Oil Free ($ 45) och It Cosmetics CC + Cream med SPF 50+ ($ 38). Ju mindre du bär, desto mindre kan du glida av i värmen. Applicera din foundation med en fuktad skönhetssvamp för lätt, ren täckning.

Mindre täckning innebär mer transparens, och det kan vara ett problem om du har problemområden, som rodnad, akne eller mörka fläckar. Om jag har en dålig huddag applicerar jag concealer där det behövs – jag använder NARS Creamy Radiant Concealer ($ 30).

3. Välj grädde framför pulver

Ljusare molnmålning

Damm och svett är inte en perfekt blandning. Välj krämformler där du kan (rodnar, skuggar och överstrykningspennor). De brukar kaka mindre och den blanka effekten är alltid en bonus. Glossier Cloud Paint ($ 18) i skymningsskugga är mitt val för en naturlig sommarrodnad. Det är rent, men byggbart, vilket gör det enkelt att använda. Dra Glossier Lidstar ($ 18) över dina lock för en subtil glöd och tvätt av färg, och du är redo för dagen.

Här är vår fullständiga recension av alla Glossier-sminkprodukter om du vill ha mer information om dessa föremål.

4. Ställ in din smink för att undvika glans.

Jag älskar en fin våt finish på sommaren, men du vill inte se svettig ut. Sätt din smink med ett löst genomskinligt pulver för att hålla din T-zon glansfri. Laura Mercier löst genomskinligt pulver ($ 38) är färglöst, så det är mindre risk att det glider i värmen. När du behöver en snabb fix, klappa ditt ansikte torrt med Clean & Clear Oil Absorbent Sheets ($ 5) för att absorbera överflödig olja.

5. Din svettbeständiga smink

Urban Decay halkspray

Mellan kontoret, gymmet, poolen och brunchplanerna är vi upptagna tjejer som behöver vår smink för att hålla. Sprayapplikationen är som hårspray för ditt ansikte; Håller all din smink där den hör hemma. Om du vill förhindra att din smink smutsar ut, skrynklas eller bleknar i värmen kommer någon av Urban Decays inställningssprayer att göra jobbet. Min favorit är Urban Decay De-Slick Oil-Control Makeup Setting Spray ($ 15).

Vattentät mascara på sommarvärmen är okomplicerad. Du kan också byta ut din kohl eyeliner-penna mot en vattentät flytande form som inte fläckar ut.

6. Håll dig vid läpptoner

Ljusare generation G

Läppstift kan smetas och smälta i värme och läppglans kan bli flytande och klibbigt. På sommaren är läppfärger min bästa vän. Oavsett om du föredrar tonade läppbalsam, läppfärg eller rena läppstift, kommer en antydan till läppfärg att se dig naturlig och enkel. Jag håller alltid Glossier Generation G Sheer Matte Lipsticks ($ 18) i min handväska.

Hur gillar du att slå värmen?

För fler sommarskönhetsprodukter, se till att kolla in vår lista över svettbeständiga och vattentäta sminkval för sommaren. Nu vill vi höra från dig: Dela dina sommar måste-haves och skönhetstips i kommentarerna nedan!