estadisticas web Skip to content

Den mest detaljerade behandlingsguiden för keratin

Den mest detaljerade behandlingsguiden för keratin

Varje kvinnas dröm är att ha silkeslen hår. Men hårda salongprocedurer kan ta ditt liv och vi har sällan kontroll över de miljöskador som drabbar nästan alla hårtyper, vilket resulterar i tråkigt och tråkigt hår. Och det är obestridligt att vissa av oss är födda med mycket krusigt och oöverkomligt hår. Av denna anledning kommer fler och fler kvinnor till salonger för att få sin dos av keratinbehandling. Så låt oss hjälpa dig att förstå allt du behöver veta om keratinbehandlingar. Kolla in våra 4 favoriter och ta reda på vilken som passar din hårtyp!

Vad är keratinbehandling?

Keratin är ett protein som redan finns i ditt hår. Keratinbehandling är baserad på detta naturliga protein, en blandning av balsam och i de flesta fall formaldehyd. Det är en av de mest populära och ledande salonguträtningsmetoderna för halvpermanent silkeslen hår. Denna terapi har vunnit popularitet på grund av dess anti-frizz-effekt och dess konditioneringsfördelar, förmågan att göra tråkigt och skadat hår till mjuka, flexibla och elastiska lås.

Och allt detta utan att ändra hårets struktur, det vill säga utan att bryta hårets naturliga bindningar, vilket gör det till ett bra alternativ till plattångar. Om du till exempel har lockigt hår kommer den professionella keratinbehandlingen att mjuka upp dina naturliga lockar och förvandla dem till mjuka och extremt hanterbara vändningar, så mycket att du kan komma ut utan att ens behöva forma den med någon hårprodukt.

Samtidigt kan keratinbehandlingar med en högre koncentration av formaldehyd ge jämnare, rakare resultat. Se bilderna före och efter nedan.

före efter keratinbehandling

Skillnad mellan keratinrätning och japansk rätningsbehandling

Japansk rätning ger håret en permanent rak och rak look. Keratinbehandlingar tvättas gradvis ut och låter naturligt hår komma ut. Medan keratinbehandlingen försvinner med tiden, kräver japanska rätningsbehandlingar mycket underhåll för att bibehålla effekten. Därför håller keratin inte så länge som japansk rätning, men det stör inte heller tillväxtfasen. Båda behandlingarna använder ett järn med mycket hög temperatur för att stänga produkten på hårfibrerna.

Oavsett är det alltid en bra idé att få ett professionellt samråd om hårets elasticitet och porositet, konsistens, densitet och krullningsmönster. Därefter uppmanas du att använda ett keratinjärn eller japanskt järn.

skillnad mellan hårrätning och rätbehandling

Är keratin bra eller dåligt för håret? Fördelar och nackdelar

På senare tid har många uttryckt oro över detta rätningsförfarande och undrar om keratinbehandling är säker eller inte, om keratin skadar håret eller tvärtom botar det. Plus, är det värt dina pengar eller är det bara ett annat motord? Vi har tittat närmare på fördelar och nackdelar så att du bättre kan bestämma om det är ett rätt alternativ för dig.

Fördelar

 • Håret är frizzfritt, mjukt och hanterbart.
 • Det minskar stylingtiden så mycket att du till och med kan gå ut utan styling.
 • Behandlingen kan hålla hårstrukturen intakt och ändå ge mjuka och smidiga resultat.
 • Det stör inte tillväxtfasen. Naturligt hår dyker upp långsamt när effekten av behandlingen försvinner.

Nackdelar

 • Behandlingen innehåller en kemikalie som kallas formaldehyd. FDA anser att en högre koncentrationsnivå av denna kemikalie inte är säker. Med detta sagt finns formaldehyd i de flesta kommersiella produkter.
 • Gravida kvinnor uppmanas att inte använda denna behandling eftersom det kan påverka deras och fostrets hälsa. Och detta går med alla kemiska procedurer där produkten absorberas genom huden.
 • Förfarandet innebär en hög temperatur på 450 grader som kan vara skadlig för vissa hårtyper. Det här steget kan inte hoppas över eftersom det är ett viktigt steg för att försegla produkten mot hårsäcken.
 • Resultaten av denna behandling är relativt kortvariga och varar bara högst 4-5 månader.

Keratinbehandlingsprocess

Som med alla komplexa hårprocedurer rekommenderas det att man inte gör keratinbehandlingen hemma. Det är viktigt att besöka en certifierad salong, eftersom denna behandling kräver extrem försiktighet och noggrann tillämpning. Välj en riktig professionell – en stylist med många års erfarenhet av keratinprocedurer (kom ihåg att keratinproceduren har funnits på marknaden i över 10 år).

Behandlingen innefattar följande steg:

 1. Tvätta håret med ett klargörande schampo för att avlägsna all ansamling.
 2. Fönster tills håret är helt torrt.
 3. Applicera behandlingen i mindre sektioner i hela håret.
 4. Låt det mättas helt i 20 minuter eller så.
 5. Därefter fönns håret en andra gång.
 6. Ett strykjärn vid cirka 450 grader C sektion för sektion används för att försegla produkten.
 7. Produkten tvättas av omedelbart eller efter 24-72 timmar efter proceduren.

Hela ansökningsprocessen tar mellan 2 och 4 timmar.

Bästa keratinbehandling enligt hårtyp

Beroende på din hårstruktur och typ, dess längd, tjocklek och hårets övergripande hälsa kan vissa keratinbehandlingar vara bättre än andra. Nedan visas de fyra bästa keratinbehandlingarna för olika hårstrukturer.

# 1: Brasilianskt keratin

Brasilianska blowouts är de mest föredragna bland alla keratinbehandlingar. Denna procedur mjukgör håret, eliminerar krusning och dess supernäringskomplex håller volymen intakt, samtidigt som den blir extremt slät och silkeslen. Detta är en mycket stark och mycket koncentrerad behandling, perfekt för någon som har mycket grovt, tjockt och torrt hår och vill ha mer elegant och hanterbart hår. Proceduren varar cirka 90 minuter, resultaten varar upp till 3-4 månader och håret kan tvättas omedelbart efter behandlingen.

# 2: GK-keratin

Denna behandling har två versioner. En kommer med formaldehyd och den andra utan formaldehyd. Den populära är utan formaldehyd, den innehåller också balsam, glycerin och keratin. Det passar bäst för fint till medelstrukturerat hår. Perfekt för någon som föredrar att behålla sina lockar eller vågor men ändå vill ha någon form av utjämning. En 72 timmars väntan krävs innan tvätt. Resultaten varar upp till 8 veckor.

# 3: flytande keratin

Denna behandling innehåller keratinpeptider och keratinmolekyler som hjälper till att hålla håret perfekt tillsammans med ytterligare näring. Flytande keratin används ofta och anses vara en av de säkraste keratinbehandlingarna där ute. Den är perfekt för fint till medelhårt hår. Lämnar håret naturligt mjukt och hanterbart och resultatet håller upp till 30-40 dagar.

# 4: Color-Lock Keratin Replenishment

Innehåller överlägsna keratin- och kollagenproteiner som hjälper till att bilda hårfibrer och låsa i färg. Det är perfekt för någon med färgat hår eller hår som lider av miljöskador. Behandlingen får färgen att se naturlig och levande ut och minskar stylingtiden. Resultaten varar upp till 4-8 veckor.

Hur man tar hand om keratinbehandlat hår

I genomsnitt tar keratinbehandlingen 3 till 4 månader. Det beror på livsstil och hårvård efter salong. Varje keratinbehandling har sin egen uppsättning instruktioner. Om du vill utöka dina resultat måste du följa dem. Men dessa rekommendationer hjälper dig att hålla ditt hår behandlat med keratin i alla fall:

 • om det är nödvändigt att vänta 72 timmar, fukta inte håret under denna tid, undvik hårtillbehör;
 • om håret av misstag blivit vått, föntorkar det och stryker lätt på låg värme;
 • tvätta håret så lite som möjligt, använd torrschampo under de mellanliggande dagarna;
 • använd sulfatfria och natriumfria schampon, idealiskt utvecklade speciellt för efterbehandling av keratin;
 • tvätta med ljummet vatten, följ med en kall sköljning;
 • använd leave-in balsam och masker som innehåller keratin;
 • När du inte schamponerar ska du ha ett duschlock för att hålla håret torrt i duschen.
 • Använd alltid värmeskyddande oljor eller sprayer vid curling, strykning och föntorkning;
 • applicera produkter med UV-skydd under heta årstider;
 • använd balsam innan du simmar i klorerat eller saltvatten (eller bära badmössa), glöm allt om havssalt spray;
 • undvik att använda färgprodukter i minst tre veckor efter behandlingen;
 • ta hand om dina ändar – överväg att använda hårserum;
 • överanvänd inte hårprodukter: hårspray, skum, geler;
 • prova behandlingar med het olja
 • använd en detangler för att försiktigt kamma knutarna;
 • fundera på att sova på en siden örngott;
 • återbehandla i tid eftersom keratinbehandlingar är “kumulativa”.

Video: Hur man gör en keratinbehandling