Este verano es botín y playa

Den här sommaren är byte och strand

Den här sommaren är byte och strand

Vädret blir hetare, men det är ingen anledning att stanna inomhus och låta solen leka på spoilern från träningen. Gå till stranden. Kombinationen av hav och sand sägs lägga till en effektiv kretsutbildningsplan och kan verkligen bränna dessa kalorier. Prova dessa träningspass i tid för badklädesäsongen …

SandlöpningAtt köra på sand är mer utmattande: det kräver 1,6 gånger mer energi än att köra på en hård yta. Det lägger också extra tryck på vadmusklerna. När du landar på en mjukare yta är påverkan på dina knän och höfter mindre. Börja med en jogging på den våta sanden och sedan höja din takt.

FrihandövningarDet finns mycket du kan göra när det gäller att prova övningar utan utrustning. Gör lungor, push-ups, sit-ups, burpees, benhöjningar, crunches, plankor eller squats, som alla är ett bra sätt att komma i form. När sanden rör sig aktiverar den fler muskelfibrer. Detta ökar blodflödet och syret till musklerna och ökar flexibiliteten.

Varför det fungerarForskning visar att sandytor ger bättre konditionering och uthållighet och sätter ännu mindre muskler i rörelse.

Se upp!De två sakerna att se upp för är solbränna och uttorkning. Använd alltid en solskyddsmedel med SPF-faktor 40 eller högre och ha tillräckligt med vätska.

StabilitetsbalansAtt ta med en schweizisk boll eller stabilitetsboll till stranden är inte fet, men om du kan göra det kommer du att ge dig själv en bra övergripande träning för din över- och underkropp – rygg, armar, mag, bröst, lår och ben. Sanden gör balansen svår. Gör en bollknäböj, en hamstringkrullning eller till och med ett upphöjt ben på bollen, där du ligger med bollen mellan fötterna och kläm den medan du lyfter benet från marken. Detta ökar uthålligheten, genererar kraft och förbättrar ryggradsstyrkan.