The Reason Why Your Makeup Looks Patchy and Uneven

Den enda anledningen till att din smink ser ojämn och ojämn AF ut

Anledningen till att din makeup ser ojämn ut och ojämn

Det finns få saker som är mer frustrerande än att spendera tid på att noggrant polera din tonade foundation eller fuktkräm, bara för att se slutresultatet som en konstig, ojämn röra. Varför blandades det ojämnt runt näsan? Varför finns det ojämna ränder på dina kinder? Varför ser det annorlunda ut än förra veckan? Ja, det händer de bästa av oss och nej, det blir aldrig mindre frustrerande.

Så de goda människorna på Reddit lade några åtgärder bakom sin ilska och fick reda på orsaken och lösningen. Och som det visar sig har vi alla använt fel kombination av produkter – tydligen kan din favorit foundation och foundation (eller tonade fuktgivare, BB krämer, CC krämer etc.) bli dödliga fiender när du smetar dem. ditt ansikte, och allt beror på dess ingredienser.

I grund och botten är de flesta produkter antingen vattenbaserade eller silikonbaserade, och om du sätter ihop de två får du ett liknande resultat som olja och vatten, även känt som fläckar. Konstigt, eller hur? Men också förvånansvärt logiskt. Tyvärr överför produkterna inte bara silikon- eller vattenkategorierna på förpackningen, så du måste skanna ingredienserna på baksidan för att se till att de kombineras bra.

Foto: ImaxTree

Foto: ImaxTree

“[Ingredients ending in] -kon / -metikon / -siloxan som ligger högst upp på listan tenderar att indikera en silikonbaserad produkt, säger den ursprungliga Reddit-affischen, kahlex. Så om du tittar på Smashbox Photo Finish Primer, en av de mest ikoniska och högst rankade grundfärgerna, ser du att de första ingredienserna är cyklopenta.siloxan, dimetikon, trisiloxan“Alla silikoner.” Därför har den en silikonbaserad grundfärg. Affischen konstaterar också att vatten kommer att vara högst upp på listan för alla flytande produkter, eftersom “vatten gör makeup flytande”, men det betyder inte automatiskt att en produkt är vattenbaserad. “Utan vatten kunde produkten inte spridas eller blandas”, säger användaren. Istället borde det vara ett tecken på huruvida det är laddat med silikoner i de första ingredienserna. I så fall är det silikonbaserat. Om inte, är det vattenbaserat.

Så vad betyder allt detta för dig? I grund och botten vill du kombinera vattenbaserade stiftelser med vattenbaserade stiftelser (eller tonade fuktgivare, BB-krämer, CC-krämer, concealers eller andra basprodukter) och silikonbaserade stiftelser med silikonbaserade produkter. “De två olika baserna (vatten och silikon) kan få dina produkter att komprimeras när de placeras ovanpå varandra”, säger affischen och noterar att den värsta gärningsmannen är att placera en vattenprodukt på en silikonprodukt, eftersom silikoner stöter bort vatten. .

Och om allt detta låter helt svårt och förvirrande, oroa dig inte – de underbara människorna på Reddit har sammanställt en helt omfattande lista med grundfärger, fundament, concealers, tonade fuktgivare och concealers uppdelade i vatten- eller silikonbaserade kategorier för att hjälpa till. du får reda på saker. Ja, ditt liv har förbättrats. Eftersom vi kunde prata om detta i timmar (vi har försökt, ingen vill lyssna), är du välkommen att ställa alla frågor i kommentarfältet nedan, så återkommer vi till dig!