Collage-Vestido-de-terciopelo-negro-3-Ways-Tribal-Scarf-Green-Utility-Jacket-Class-to-Date-Night

Dag till natt-stil: en sammetsklänning som bärs på två sätt

College mode

Collage-svart-sammet-klänning-3-sätt-tribal-halsduk-grön-verktyg-jacka-klass-hittills-natt

När alla hjärtans dag närmar sig kan jag inte låta bli att dra till mig sammet. Sammet är lika smidigt som jazzmusiken som spelas i bakgrunden när du trampar i hjärtat på hela din skola den 14 februari. Sammet är lika djärvt och kraftfullt som nävarna när du slår de läskiga nallebjörnarna som handlas på trottoaren. Sammet är lika klassiskt som en bukett rosor, minus det obekväma, oönskade första dejten.

Klänningen i fråga

    Svarta sammetstövlar med halvknut

Liknande sammetsklänningar: Nordstrom Rack, ASOS, Boohoo Plus

Sammetsklänningar är inte längre bokad för semester och formella tillfällen. En klänning som denna kan lätt bäras till lektionen eller på en datakväll.

1. Klassstil

Svart-sammet-klänning-Slipons-Animal-Print-Jacka-Denim-Tribal-Pastell-Scarf-Messy-Top-Knot

Skulle en titt på skolan vara utan en slarvig knut? Den verkliga MVP i min garderob är dessa slip-on med djurtryck. Detta djurtryck är solbrunt, brunt, vitt och svart, så dessa skor är neutrala i min bok.

Svart sammet denim jack klänning djur tryck lägenheter tryckta halsduk

För att tona ner sammet och lägga till en avslappnad atmosfär använder jag den här jeansjacka med tröjor. Detta är den uppgraderade versionen av denimjackan, eftersom den är mycket mer flexibel än en denim i full längd. För att lägga till lite färg lägger jag favorit tryckta halsduk.

2. Datum natt

Svart-sammet-klänning-Grön-utility-jacka-Half-top-knut-Svart-ankel-stövlar-Layered-krage

Enligt min erfarenhet är inramning av hår alltid det minst samarbetsvilliga, så jag slängde de trådarna i en rörig minibulle. För att kontrastera den mjuka klänningen lade jag till en grön hjälmjacka och jag rullar upp ärmarna för en mer passande look. Mjuk (klädd) på insidan, tuff (jacka) på utsidan, som en melon eller en dåligt skriven V-dagsdikt.

Ingenting säger “Jag är lika snygg” som två halsband. (Ett halsband är helt enkelt elegant). Du ser? Iggy Azalea är inte den enda läraren här.

Svart sammetsklänning grön nyckeljacka lager krage svarta fotkängor

Lägg till strumpor och tossoroch voilà, ditt utseende är redo att trampa på hjärtan och äta stora mängder choklad.

Skulle du ha en sammetsklänning?

Choklad för dina tankar. Och som alltid, lämna eventuella förfrågningar i kommentarerna nedan och du kan kolla in dem i framtiden.