College Fashion

College Fashion Guide till vad du ska ha på dig och packa för din nästa vandringstur

College mode

Dam som vandrar genom skogen

Vissa av oss kanske befinner sig mitt i vårresan, medan andra planerar fanatiskt sista-minuten-boende mellan klasserna. Jag trodde att Spring Break innebar att festa på en strand i Florida (det gör det fortfarande), men ju mer jag hör om andras planer, det verkar som om vissa är mer äventyrliga än så.

Förra veckan avslöjade min syster sina planer för Spring Break på en resa till Colorado, där hon planerar att vandra för första gången i Rocky National Park, men hon hade ingen aning om vad du ska ha på dig eller vad du ska ta med dig för din första vandringstur.

Som utomhusentusiast (eller naturnörd) kände jag mig som att svara på denna fråga var mitt kall! Vandrade de rökiga bergen, utforskade Carlsbad Caverns, mountainbike utanför Grand Canyon, beundrade skönheten i Monument Valley och mer.

Med all denna erfarenhet har jag en hel del misstag som gjordes. Men, men. Många fel! Men enligt Eleanor Roosevelts ord: ”Lär dig av andras misstag. Du kan inte leva tillräckligt länge för att göra allt själv. “

Med min nuvarande kunskap, här är mina outfit tips och guider som du kan använda för ditt eget äventyr!

Tips nr. # 1: Kontrollera vädret och ta med regnutrustning ändå

Jag är generad över att säga hur många vandringsturer jag tog där jag allvarligt underskattade vädret. (Mellan dig och mig … vi låtsas att det är som två resor).

Min första kamp med dåligt väder inträffade i Smoky Mountains i Tennessee på våren, där meteorologer förutspådde 20 procents risk för regn. Denna 20 procents risk för regn innebar att slå stormen helt tre fjärdedelar av vägen uppför berget med fortfarande en 1,5 mil lång vandring upp tills vi nådde skydd. Denna upplevelse var minnesvärd … och inte på ett bra sätt.

Den andra utflykten var i Texas Palo Duro Canyon och eftersom det var en vacker varm solig dag kollade inte min rumskompis vädret. Föreställ dig att gå tre miles från din bil och klättra upp till toppen av ett stort stenigt monument som heter fyren för att se en överraskningsstorm närma sig i fjärran. åh! Vi undkom inte stormen, men vi skrattade ändå åt hur vi gled och gled tillbaka, täckta från topp till tå i röd lera.

Som en erfaren vandrare tror jag bestämt du kan aldrig vara för beredd! Håll alltid regnutrustning i bagageutrymmet på din bil, vattentät dina stövlar regelbundet och bär en regnjacka i ryggsäcken för varje äventyr.

Vandringsdräkt för regnigt väder. Håll dig torr med en lätt vattentät jacka, vattentäta stövlar och kläder gjorda av absorberande material.

Produkter: Leggings – Yoga Outlet; Skjorta – REI; Vattentät jacka – Dicks sportartiklar; Strumpor – REI; Stövlar – REI; Vattentät väska – REI; Vattenflaska – Amazon

Om du planerar att gå i lätt regn, använd kläder gjorda av absorberande material och varma, vattentäta kläder för att hålla dig torr. Bära våta kläder kan orsaka hypotermi eller värre … skav! (Okej … Hypotermi är värre än chafing, men chafing är fortfarande ganska dåligt.) Ovanstående outfit har föremål som är gjorda för att hålla dig varm och torr.

Tips 2: Klä dig i lager

Om du är känslig för temperatur är skikten underbara. Vädret kan vara kallt, men under vandringen blir det varmt. Genom att bära lager kan du ta bort dina saker när du går för att hålla dig sval och sätta på dem igen när du är paus när du börjar bli kall igen.

Skiktad vandringskläder för kallt väder: knäppt flanellskjorta med ljusgrå undertröja; robusta vandringsstövlar, randiga ullstrumpor; leggings av absorberande material, hatt

Produkter: Plädskjorta – LL Bean; Tröja – Madewell; Leggings – Yoga Outlet; Mössa – Roxy; Strumpor – REI; Stövlar – REI

I denna outfit har jag inkluderat en vanlig flanell som du enkelt kan ta på och ta av för att matcha temperaturen. Använd alltid tjocka ullstrumpor för att absorbera svett och lägg till ett extra komfortlag för dina fötter. Om du inte gillar tanken på konstiga växter och gräs som borstar mot dina bara ben, använd långa leggings som fungerar som en barriär.

Tips nr. 3: bär alltid mycket vatten

Oavsett väder bör du alltid packa flera flaskor vatten för att hålla dig hydratiserad på leden.

Innan du går bör du dricka minst ett par koppar vatten. Undvik drycker med koffein, eftersom de ökar vätskeförlusten. (Även om jag fortfarande är skyldig i att njuta av en kopp kaffe innan mina vandringar.) Under din promenad bör du dricka en liter vatten eller mer per timme. Fortsätt att dricka vatten efter vandringen för att ersätta vätskor du tappat under vandringen.

Allt som allt, drick mer vatten än du tror du behöver eftersom törst inte är en bra indikator på din hydratiseringsnivå. Uttorkning är en allvarlig affär och du vill inte vara den som förstör en affär genom att försvinna från något som lätt kan undvikas.

Tips # 4: ha rätt skor

Som du kanske har märkt har alla mina kläder robusta vandringsskor med tjocka yttersula med hög dragkraft. Jag har knäckt min röv tillräckligt många gånger med att hoppa av stenar och klättra uppför branta backar som jag har investerat i ett bra par stövlar. Bra vandringsstövlar främjar fotledsstödet, minskar påverkan av stenig eller lerig terräng och håller längre än den genomsnittliga tennskon.

Tips nr. 5: planera kortare vandringar under sommaren

Även om jag älskar en bra vandring hela dagen, kan det vara orealistiskt under sommaren. I den svällande värmen är det svårt att hålla sig hydratiserad och hålla solbränna i schack. Det betyder inte att du inte borde njuta av vandring, bara planera en kortare resa än vad du normalt skulle göra, helst på morgonen när solen inte är lika intensiv.

Vandringskläder för värme: Punny T-shirt gjord av ett lätt material; färgglada sport-BH; snygg ryggsäck med en vattentank; Chacos; tryckta shorts; basebollkeps

Produkter: Skjorta – Etsy; Sports BH – Back Country; Hydration ryggsäck – Walmart; skor – Chaco’s; Shorts – REI; Basebollkeps – Belk

På heta dagar, bär lätta och luftiga kläder, som klädseln ovan. För att hålla dig hydratiserad utan att ha händerna fria kan du investera i ett hydreringspaket som innehåller en flexibel vattenbehållare och slang. Slangen hänger utanför påsen för att ge lätt åtkomst till vatten från ett sippermunstycke.

Om du verkligen vill ha på dig sandaler under din korta vandring föreslår jag Chacos för deras komfort och grepp. Att köpa dem från tillverkaren kan vara ganska dyrt, men du kan köpa dem begagnade på eBay eller från en sändningsbutik för mycket mindre. Jag tog med mig nya Chacos från ThredUp för $ 20.

Tips nr 6: Glöm inte alla små saker!

Här är min ultimata lista över väsentliga saker som jag aldrig lämnar hemmet utan:

 • Liten ryggsäck. Att bära alla dina väsentligheter.
 • Vattenflaskor. Planera den beräknade längden på promenaden och använd tips nr. 3 för att beräkna mängden vatten att ta med.
 • Solglasögon. Inte alla solglasögon är desamma, leta efter ett par solglasögon som blockerar 100% UV-strålar.
 • Basebollkeps
 • Solskydd. Ingen solkräm, ingen vill ha alla konstiga garvsmaker som kommer från vandringskläder.
 • Hälsosamma snacks. Blackberry brownies innehåller en portion frukt, eller hur?
 • Lunch. Skapa din egen version av en vuxen lunchbar eller köp en för nostalgi.
 • Tyger
 • Extra par strumpor. Våta strumpor orsakar blåsor, så håll fötterna torra genom att byta dem.
 • Första hjälpen-låda
 • Telefonkamera
 • Skikt av regn. Om du behöver en påminnelse, läs igenom tips nr. 1.
 • Nationalparkens pass. Den här lilla boken ser ut som en kopia av ett amerikanskt pass och innehåller information om alla nationalparker i USA. Du har utrymme att tillämpa en unikt daterad passstämpel på varje park du besöker. (Att stämpla en ny plats på mitt legitima pass känns som jul!) Mitt önskelistan är att besöka alla 58 av dessa nationalparker.

Vad tycker du?

Förhoppningsvis har jag inte skrämt dig med all information i det här inlägget. Jag brinner mycket för att vandra och se de naturliga underverken i vårt land och jag älskar att dela denna passion.

Vänligen meddela mig om jag saknade något i den här guiden eller om du tyckte att mitt råd var till hjälp. Berätta allt om ditt nästa äventyr i kommentarerna nedan!