Esmalte de uñas

Beauty 101: en nybörjarguide för nagellackfärger

College mode

Nagellack

Bildens författare

Du har antagligen alla sett massor av nagellackfärger i dina unga och trendiga liv, men jag är villig att satsa på att du inte vet exakt vad de heter eller vad skillnaden är mellan dem. Det är där den här praktiska guiden kommer in.

Medan det finns mellan 20 och 25 olika “officiella” nagellackfärger, Jag ska förklara fem av de mest populära polska ytorna: grädde, matt, glans, mocka och glans., för att ge dig en uppfattning om vad du ska leta efter på apoteket, samt vilka produkter du ska använda för att uppnå önskat utseende. Utan ytterligare ado, här är en översikt över vad du behöver veta om de fem mest populära nagellackfärgerna.

Grädde

OPI Creme Nagellack

Bildens författare

Den överlägset mest populära och allmänt erkända nagellackytan är grädde. Dessa vitmedel är de enklaste i gänget; de är i huvudsak rena färger utan tillsatser, speciella glansbaser eller metallpigment. Men de har alltid en fantastisk glans och jämnhet som verkligen skiljer dem från andra lacker.

Personligen är det jag gillar mest krämfinish, eftersom de är riktigt användbara för alla tillfällen. Plus, mångsidighet är ett enormt plus och den här finishen erbjuder flest färgalternativ att välja mellan, perfekt om du är som jag och byter polering mycket!

Para

Exempel på matt nagellack

Bildens författare

ParaAvsluta Han är Cremes mindre kända kusin. Dessa lacker är glansfria och kan därför erbjuda ett utmärkt sätt att ändra ditt nagellackutseende. Dessutom är dessa ljusmedel lika mångsidiga som krämer, och eftersom de har varit ilska på senare tid producerar många företag nu ett brett utbud av matt nyanser.

Självklart är nackdelen med matt finish nagellack att de baserat på personlig erfarenhet tenderar att vara svårare att applicera eftersom de inte är lika silkeslen som krämer. Denna svårighet i applikationen kan resultera i några repor. De är också mer benägna att flisa, eftersom de i allmänhet kräver att du inte använder en bas eller topplack.

Om du inte vill investera i en matt uppsättning, tillverkar OPI, Essie och China Glaze (bland annat) mattande topplack som omedelbart kommer att vända någon av dina befintliga glasyrer till matt perfektion. En rättvis varning men: om du ska prova det här utseendet, håll dig borta från handkräm!

Brilliantine

Exempel på glitter nagellack

Bildens författare

Utan tvekan den mest vågade och slående av alla nagellack, Brilliantine det är också mycket populärt och modernt just nu.

Höjdpunkter skiljer sig i allmänhet från andra ljusmedel eftersom de inte innehåller mycket basfärg. Istället väljer designers en transparent bas och formar den polska färgen genom de skimrande nyanser som de inkluderar. Olika polermedel kan innehålla flerfärgad glitter, tvåfärgad glitter eller bara en färg glitter i en enda flaska.

I allmänhet kan köp av glitterpolish vara ett utmärkt sätt att ändra ditt vanliga nagellook – olika färger och mängder glitter kan skapa ett helt unikt utseende ensam eller blandas ihop, och de är också fantastiska över dina favoritkrämlack. Överväg att glitter din go-to för en rolig utekväll eller när som helst du vill ge lite gnista till ditt utseende.

Innan

Mocka nagellack exempel

Bildens författare

Mocka finish det är den lite ljusare kusinen till matt. Mocka är som matt med ett undantag: inkludering av glitter, som ger dina naglar ett mjukt, lyxigt utseende.

Mockapolish är perfekt om du är den typ av tjej som älskar tanken på mattpolering men vill ha något som kräver mindre underhåll. De tenderar att se ut som mattlack men med mer struktur och ofta mer intressanta färger. Om du vill prova det här utseendet rekommenderar jag starkt OPI – de har ett komplett sortiment av mockapolish från 2009 som fortfarande är lika framkant nu som i presentationen!

Glans

Exempel på glänsande nagellack

Bildens författare

En annan av de mest populära nagellackfärgerna, ljusa ljusmedel har en fantastisk färgbas och alla färgskimmer du kan tänka dig, allt blandat i en flaska!

Höjdpunkter är alltid super vackra och kan ge dina naglar en paus från de vanliga krämerna. Traditionellt innehöll dessa polermedel guld- eller silverglans utöver krämbasen, men nyligen har designers börjat lägga till höjdpunkter i glasyren som kompletterar eller kontrasterar den färgade basen för att skapa ett helt nytt utseende. Shimmers representerar en värld av oändliga nagelmöjligheter och är ett måste i din nagelarsenal.

Tankar

Vilken nagellack finish är din favorit? Vilka är dina tankar och åsikter om dessa polerade ytor? Har du några frågor om dem? Vill du ha information om andra ytbehandlingar? Låt mig veta vad du tycker i kommentarerna!