estadisticas web Skip to content

Avokado skönhetsbehandlingar: 3 enkla hemlagade recept

College mode

Avokadomask-handledning

Jag introducerades först för avokado hos en väns hus när hon frågade mig om jag ville prova guacamole. Det behöver inte sägas att jag har varit ansluten sedan dess. (Ja, mitt liv före avokado var sorgligt.) Nu har jag provat allt från en avokadosmoothie till att lägga till avokado till smörgåsar och hamburgare.

Jag insåg snart att avokado inte bara är utsökt utan också extremt näringsrik. Denna superfood innehåller många vitala vitaminer, inklusive vitamin A, C, E och K. Dessutom, eftersom det är rikt på essentiella fetter, Avokado är otroligt återfuktande, vilket gör den till en fantastisk ingrediens att lägga till skönhetsbehandlingar hemma.

Läs vidare för att upptäcka tre avokado skönhetsbehandlingar som du kan göra hemma.

1. Avokado och honung ansiktsmask

Mosa 1/2 av en mogen avokado, 1/2 tesked honung och 1/4 tesked vitamin E-olja. Använd en ren borste eller fingrar, massera blandningen i ansiktet och låt den stå i 10-20 minuter. Skölj av masken med ljummet vatten, klappa ansiktet torrt och applicera sedan din favoritfuktighetskräm.

De tre ingredienserna som finns i denna mask är ultrahydrerande, som säkert kommer att läka även den torraste huden på vintern.

2. Avokadomask

Blanda försiktigt 1/4 av en mogen avokado och 1/4 kopp ren aloe vera gel. Applicera med en pensel eller rena fingrar på området under ögonen. Låt den stå där i 10-15 minuter och skölj sedan försiktigt med vatten.

Både avokado och aloe vera fungerar för lindra trötta ögon Y minska svullnad.

3. Avokado hårmask

Blanda 1/2 av en mogen avokado, 1/2 tesked olivolja och 1/4 kopp bananskivor. Gnid blandningen i håret. Sätt på en duschlock och låt blandningen ligga på håret i 20-30 minuter. Skölj med ljummet vatten och fortsätt sedan med din vanliga schampo / balsamrutin.

Detta är den perfekta hårmask att använda om ditt hår är torrt eller skadat, eftersom avokado fungerar som en djup balsam förbi tillsätter fukt Y återupplivande dina lås.

Dina tankar?

Vad tycker du om DIY-skönhetsbehandlingar? Ska du prova en? Vilken gillar du mest? Låt mig veta i kommentarerna nedan; Jag skulle gärna höra vad du tycker!