College Fashion

Att välja den bästa sminken för mörk hud: en detaljerad guide

College mode

Makeup för mörk hud: Hur man väljer den bästa makeupen för kvinnor i färg, shoppingguide och tipsFoto: Beauty Bakerie

Att köpa smink som en kvinna i färg kan vara en svår uppgift.

Först är det en kamp för att hitta produkter som är tillräckligt djupa för din hudton. Sedan gäller det att köpa produkter som verka som att de ska jobba, och sedan tar du dem hem och upptäcker att de inte har tillräckligt med pigment för att dyka upp på din hud. Och det är bara två exempel; listan fortsätter.

Allt är inte förlorat! Det är helt möjligt att hitta fantastisk smink för mörk hud, du måste bara handla smart.

{RELATED POST: Our 7 Favorite Black Beauty Brands}

Ned vägledar jag dig mina bästa tips för att köpa smink som en kvinna i färgFrån basprodukter som stiftelser till färgprodukter som ögonskuggor och mer.

Basprodukter

Basprodukter är din foundation, concealer och pulver. Allt som läggs på ditt ansikte för att matcha din hud. Dessa kan vara svåra för vem som helst att hitta oavsett hudton, men de är särskilt knepiga för kvinnor i färg. Det här är mina tips för att hitta de perfekta:

Först måste du kolla din hudton. Det kommer nästan säkert att falla i en av dessa tre kategorier: sval, varm eller neutral.

foto av grundaren av skönhetsbageriet nicole cashmerebeautybakerie.com

Att värma betyder att din hud har gyllene eller gula toner. Neutral är när du har en blandning av båda nyanser eller varken. Y kall nyanserna är rosa, blå eller röd. (Med djupare hud verkar en sval underton vanligtvis röd snarare än rosa.)

Sephora erbjuder pedagogiska videor online om alla typer av olika produkter och lektioner om hur man gör olika stilar. Här är en video som hjälper dig. matcha din bas enligt din hudton.

Därefter är det viktigt att förstå vad det är när man letar efter en basprodukt typ av hud är så att du kan hitta en foundation som hjälper till att rätta till eventuella hudproblem du har. (Se vårt inlägg, Vilken typ av hud är jag?, för att ta reda på vilken som är din). Det kan vara en svår uppgift att hitta smink för mörk hud som också fungerar för din hudtyp, men det är möjligt!

Vilka fundament och doldmedel är bäst för mörk hud? Det varierar mycket och det finns inte ett svar för alla. Fenty Beauty Pro Filt’r är en favorit just nu, men det finns många andra beroende på din hudtyp och ton. (Här är några makeupartistrekommendationer för att komma igång.)

Nedan är en video av Nyma tang, hon visar upp sina tre favoritapotekstiftelser. Jag valde att lyfta fram Nyma eftersom hon är en skönhet youtuber vem prova den djupaste nyansen på många olika grundlinjer och fokuserar på smink för mörk hud. Videor som hennes kan vara ett bra verktyg för att avgöra vilken foundation som kan fungera för dig.

Cheek Products

När du tittar på någon kindmakeup för mörk hud är det viktigt att tänka på pigmentering och nyanser.

Mörk hud behöver mer pigment för att få samma inverkan som mindre pigment på en ljusare hudton. Färger som ser ut som en naturlig rodnad på ljus hud kan också se ut som en antydan till färg på djup hud.

Nu kan du använda vilken produkt du vill men om du letar efter en naturlig produkt, plommon och djupare rosa är mer benägna att se naturliga ut än andra nyanser på mörk hud.

Ett vackert alternativ är Sephora Collection Spice Market rodnadspalett. Det är en underbar kindpalett som innehåller både naturliga rodningar och en färgstark färg som kompletterar en djupare hudton. Recensionerna för den här produkten är fantastiska och många av recensionerna rekommenderar den för djupare hudtoner.

Makeup för mörk hud: kindpalettsephora.com

sMed bronzrar och konturer vill du igen fokusera på pigmentering och hur mörk färgen är. Skuggan av en bronzer eller konturskugga är i allmänhet densamma, men djupare hud behöver en djupare produkt för att skapa en skuggans utseende.

Makeup för mörk hud: konturpaletter

Ett djupt hudkonturerande alternativ som jag älskar är Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Palette i Medium mörkt skift. Konturskuggorna är inte bara djupa, de matta höjdpunkterna är krämigare och färgkorrigeraren under ögonen är närmare orange än persika, vilket är bättre för färgkorrigering på djupare hudton. Det innehåller också dina pulver och krämer, vilket gör det till en utmärkt reseprodukt.

Ett annat alternativ är Ny Full Spectrum-linje från Covergirl. Denna sminklinje för mörk hud är inspirerad av djupa hudtoner och du kan se det i denna konturpalett. Contour & Correct Expert Cream Palette har också de djupaste nyanserna, den krämigaste markeringsfärgen och den mest orange färgsnäckaren. Jag har inte testat formeln personligen, men färgerna verkar som att hela spektrumet är på rätt väg.

I allmänhet, när det gäller saker som kindpaletter, bör du alltid överväga pigmenteringen och mörkret i färgerna. Ofta om det bara finns en palettskugga passar den ljusare hudtoner. Leta efter paletter som är särskilt skräddarsydda för djup hudspeciellt om det är konturskuggor.

Om du inte hittar en palett som fungerar för dig, eller om du inte vill ha en, välj produkter som låter dig skapa din egen palett eller välja enskilda produkter. Makeup Forever låter dig anpassa din egen palett och tillåter många kombinationer av pulverprodukter för ansiktet och ögonen.

Ögonskuggor

De största problemen med djup hudögonskugga är, du gissade det, den pigmentering. Massmarknadsögonskuggspaletter är ofta skräddarsydda för ljusare hudtoner. De nyare paletterna innehåller djupare bruna och mer pigmentering, men vi har fortfarande en lång väg att gå.

Här är några saker att tänka på när du handlar för ögonmakeup för mörk hud.

Paletter

Du vill se till att pallarna du köper är värda priset. Du borde kunna använda de flesta, om inte alla, skuggorna från en palett.

Det viktigaste jag rekommenderar att jag letar efter i en palett för mörk hud är förekomsten av nyanser som är tillräckligt djupa för att fungera som övergångs- och veck-nyanser. Att ha nyanser som är djupare än din hudton för ditt veck är viktigt för att skapa dimension.

Makeup för mörk hud: Bästa ögonskuggspaletter för mörk hud

Juvia’s Place är välkänt för att ha en superpigmenterad ögonskuggformulering. Varumärket är idealiskt för djup hud på grund av den intensiva pigmenteringen och inkluderar mörka neutraler som kan användas i veck och som en övergång. En bra neutralt palettalternativ är deras Warrior II-palett som har en mängd olika varma och kalla neutraler.

Det finns också några stora popsicles från apoteket. NYX har några fantastiska pigmenterade paletter på sig Ultimate Shadow-linjen, Deras Ultimate Shadow Pheonix-palett är mitt favoritfärgtema i linjen och återspeglar populariteten hos varma paletter.

Grundfärger

Som för få ut det mesta av paletterna du har redan en primer det är ett bra sätt att göra det.

En grundfärg, som du vet, är avsedd för skapar en jämn palett för att ögonskuggan ska appliceras och hjälper till att fästa produkten på locket och gör din ögonskugga längre.

En utmärkt bas är Urban Decay Primer Potion. Detta är en ren produkt som håller skuggan på ögonlocket men inte ändrar hudens färg.

Om du upptäcker att du har brister i ögonlocket som du ser genom din ögonskugga eller vill täcka över, kan du välja mellan täck dina ögonlock med din concealer (se bara till att sätta det med pulver så att det inte skrynklas). Eller så kan du välja en tonad ögonskugggrunder. Smashbox erbjuder sin Photo Finish Cap Primer på 3 olika hudtoner samt svartvitt.

Om du vill öka och verkligen gör att färgerna dyker upp, använd en vit primer som Smashbox en som nämns ovan. Eller så kan du ta en ljusfärgad concealer eller krämögonskugga.

Vad är din favoritmakeup för mörk hud?

Hoppas det hjälper dig att hitta fantastiska produkter. Om du letar efter stödja varumärken som ägs av kvinnor i färg, kolla in dessa artiklar:

Har du använt någon av dessa produkter tidigare? Eller har du din egen lista över favoritmakeup för mörk hud? Låt mig veta nedan!