Reciclar velas viejas y hacer velas de hielo

Återvinn gamla ljus och gör isljus

Återvinn gamla ljus och gör isljus

Hur man gör isljus »Användbar Wiki HelloGlow.co

Att njuta av doften av ett favorittljus är en av livets små glädjeämnen. För att göra vårt hyrahem mer hemtrevligt har jag använt ljus mycket oftare. Längs vägen upptäckte jag att jag är lite av en ljussnobb. Inte bara vill jag att mitt ljus ska lukta gott, jag vill också att det ska se bra ut. Vilket är ett problem eftersom jag är ett totalt fan av någon billig kokosnöt eller vaniljstearinljus som påminner mig om att vara på stranden.

Hur man gör DIY-isljus »Användbar Wiki HelloGlow.co

Om du hittar ett ljus som du älskar men inte gillar behållaren, eller om du bara vill ha ett sätt att blåsa nytt liv i ett halvt använt ljus kan du återvinna din favoritdoft i ett isljus. Har du någonsin hört talas om isljus? Ja, du använder faktiskt is! Användningen av is ger seglet en unik och lite oförutsägbar struktur.

Hur man gör isljus

Hur man gör isljus »Användbar Wiki HelloGlow.co

För att göra egna isljus behöver du:

  • Gamla ljus som du vill återvinna eller soja vax om du vill börja om från början.
  • Kartongförpackning, t.ex. en mjölkkartong.
  • Wicks.
  • En penna.
  • Vattentätt lim.
  • Isbitar.

Steg 1: För att återvinna ett gammalt ljus i en glasbehållare, bind det i en plastpåse och bryt det tills glaset går sönder. Uppfarten fungerar bra för detta. Ja, det är väldigt terapeutiskt att bryta något, men var mycket försiktig! Efter att ha tagit bort glaset, skölj ljuset för att bli av med några skärvor. Skär den sedan i tjocka bitar.

Hur man gör isljus »Användbar Wiki HelloGlow.co

Steg 2: Klipp av toppen av en gammal mjölkkartong och rengör den ordentligt. Limma sedan veken på botten av lådan med vattentätt lim. Vik upp toppen av veken runt en penna och placera den ovanpå lådan.

Steg 3: Smälta vaxet med en dubbel grill. När du är redo att hälla fyller du mjölkkartongen med isbitar. (Försök att inte använda för många små isbitar, annars kan ljuset falla sönder i mitten.) Häll sedan det smälta vaxet i lådan och täck isen.

Steg 4: Låt ljuset sitta ett par timmar och häll i det smälta isvattnet. Ta sedan bort lådan från ljuset. Beroende på hur isen i mjölkkartongen har smält kan du kanske sakna några ljusstycken. Detta lägger till karaktär!

Hur man gör isljus »Användbar Wiki HelloGlow.co

Glöm kakorna, mitt hus luktar fortfarande fantastiskt av att göra dessa ljus. Nu längtar jag efter en piña colada.

Har du provat att göra ljus?