College Fashion

Årets skönhet: 50-talet

College mode

Vår senaste serie “Beauty by the Decade” utforskar skönhetstrender från det förflutna och överför dem till uppdaterade, bärbara hår- och sminkidéer. Om du missade förra veckans utgåva, kolla in våra guider om 1920-talets hår och smink samt 1970-talets hår och smink.

Stora filmer, ikoniska filmstjärnor och tidlöst mode är bara några av de saker som 1950-talet var kända för. 50-talsstil Hon exemplifierade klass och nåd, särskilt när det gäller hår och smink.

Nedan följer några idéer och tips om hur man återskapar frisyrer och smink från 1950-talet.

1950-talets stjärnor

50-talets skönhetsikoner | Fotokrediter: 1, 2, 3

50-talet Makeup

1950-talet handlade om att skapa ett mjukare, mer feminint utseende. På den tiden klädde kvinnor sig mjukt lockigt hår, skön läppstift, definierade brynY rosiga kinder.

Här är en bra handledning om hur man gör en autentisk 50-talssmink. Jag har också beskrivit sätt att få utseendet nedan.

Hur man får full 50-talssmink:

50-talet Makeup

Produktinformation: Blush- Benefit, Pressed Powder- MAC Cosmetics, Lipstick- MAC Cosmetics, Liquid Eyeliner- MAC Cosmetics, Mascara- Bare Escentuals, Ögonbrynspenna- NYX Cosmetics

  1. Applicera foundation och concealer, suddiga linjerna väl. Detta skapar en tom duk för resten av stilen. För en matt läderfinish, applicera ett pressat pulver för att minimera glansen.
  2. Kamma dina ögonbryn och definiera dem med en ögonbrynspenna som är något mörkare än din naturliga nyans. Se till att fylla i raderna och definiera bågarna i dina pannor.
  3. Applicera en rosa rodnad upp och ut från början på kindernas äpplen.
  4. Använd en läppfodral för att skapa en kontur för ditt läppstift och definiera bågen på överläppen. Applicera ett matchande läppstift (helst mattrött, korall eller rosrött) för att avsluta utseendet.
  5. Efter att ha applicerat en lätt, skimrande skugga på dina lock, ta en svart flytande eyeliner och försiktigt linje dina övre fransar. Linjen ska vara mörk och solid, med början från mitten av ögat. Se till att linjerna sträcker sig utåt och uppåt för att “förlänga” dina fransar.
  6. Krulla dina fransar och applicera ett tjockt (men inte klumpigt!) Lager av svart mascara på de övre fransarna och ett mycket lätt lager på de nedre fransarna (detta skapar ett subtilt utseende av utbuktande ögon).

Uppdaterade versioner av smink från 50-talet

Som du kan se ovan har kändisar omfamnat sig 50-talssmink genom åren, samtidigt som det ser modernt ut.

Hur gor man det har? Det handlar om att ändra läppstiftets färg. Istället för att bära ett rött eller rosa rött läppstift kan du prova en djup naken eller till och med en ljus fuchsia om du känner dig vågad. Håll bara dina läppar exakt fodrade för att upprätthålla 50-talets atmosfär och välj helst en matt eller satin läppstift för det mest retro-fantastiska utseendet.

1950-talets hår

På 1950-talet var håret felfritt och perfekt utformat, vilket passade perfekt med tidens ultra-exakta sminkutseende. de pompadour, rullade luggY mjuka lockar De är tre fantastiska frisyrer från 50-talet som översätts perfekt till den aktuella stilen.

50-talets hårverktyg

Produktinformation: Hårspray- Tresemme, blomma hårnål- Unik-Vintage, locktång- Folica

Hur man skapar rullade lugg och pompadour

Skapa en pompadour det är väldigt enkelt med den här handledningen. Det här är grunderna:

  1. Ta hårets främre mittdel och kamma det något bakåt. Detta kommer att skapa lite volym.
  2. Vrid sektionen på baksidan och skjut den framåt (detta skapar pompens “båge”). Använd bobby-stift för att säkra pompen på baksidan.
  3. Spraya pompen med hårspray för att bibehålla kraften.
  4. Ta en liten mängd hår på varje sida av pompen och vrid dem tillbaka. Knappa dem nära baksidan av pompen för ett färdigt utseende.

Rullade lugg de är ett enkelt sätt att lägga till en touch av 50-talet i ditt arbete. Allt du behöver göra är att ta dina smällar (om du har dem) och rulla upp den och säkra rullen med stift.

Accessera gärna med en bandana (a la ‘Rosie the Riveter’ från 1940-talet) eller en stor blommahårnål för en extra touch.

Hur man skapar mjuka lockar

Detta utseende kräver lite mer arbete för att uppnå. Här är en handledning som går in i detalj om hur man skapar stiftkrullar för en autentisk bang-frisyr. Den här stilen tar längre tid att skapa, så se till att avsätta lite tid för styling.

Dina tankar?

Kan du gunga 50-talets hår och smink? Vad är ditt favoritutseende? Vilket årtionde skulle du vilja se nästa? Se till att lämna en kommentar med dina tankar!