Todo lo que necesita incluir en la papelería de su boda

Allt du behöver inkludera i ditt bröllopspapper

Allt du behöver inkludera i ditt bröllopspapper

Att skapa den perfekta bröllopsinbjudan innebär mer än att spika ner din formulering på bröllopsinbjudan; Att se till att du inkluderar all viktig information är nyckeln till att minimera frågor från gästerna.

Ju mer informativ din inbjudan är, desto bättre informerad blir de.

Förutom information om tid och plats bör din inbjudan ge gästerna annan användbar information. Du kanske vill informera dem om lokalt boende och resor. Många brevpappersdesigners kommer att erbjuda ett ”informationsblad” eller så kan du enkelt sätta ihop ett, lägga det snyggt och skicka det tillsammans med inbjudan.

Läs vidare för allt du behöver inkludera i dina bröllopsinbjudningar.

262424

Anneli Marinovich

Viktiga bröllopsinformation

Innan du lägger en droppe bläck på papperet är det mycket viktigt att ha rätt information. Bekräfta ditt bröllopsdatum, reservera arenorna, dubbelkontrollera alla adresser, telefonnummer och webb-URL; Att få det rätt första gången kommer att undvika en kostsam omtryck.

När, vart och vad man ska ta med

Se till att dina gäster vet exakt vad de är inbjudna till. Om det finns klädkod eller tema, gör det klart för att undvika gener.

RSVP-information

Dölj inte din RSVP-information; Gör det enkelt för gästerna att svara genom att låta dem ringa, mejla eller skicka ditt svar. Ange ett RSVP-datum och ropa det högt. Att känna till dina siffror tidigt hjälper dig att planera effektivt och kan spara £ £ £.

boende

Många av dina gäster kommer att vilja övernatta, så det är viktigt att du ger dem en lista över boende nära din plats.

Detta bör variera i pris så att det finns alternativ för dem som inte vill spendera för mycket och för dem som vill spendera. Se om du kan få rumspris erbjudanden för dina gäster; vissa hotell kan erbjuda rabatt om du bokar ett visst antal rum.

Resa

Alla gäster kommer att uppskatta detaljerna om hur man kommer till ceremonin och mottagningsplatserna, särskilt om de inte bor i området. Förutom vägbeskrivningar kan det vara en bra idé att ge information om lokala tågstationer, flygplatser och taxibolag för dem som använder kollektivtrafik.

Presentlista

Traditionellt anses det vara oartigt att nämna presentlistan på din inbjudan. Det blir dock mer populärt och acceptabelt, och många gäster kommer att uppskatta att få information från din lista.

Omnämnandet bör vara diskret och artigt; Det sista du vill att dina gäster ska tänka på är att du förväntar dig att de köper en present.

Kolla in våra tips om de bästa sätten att begära smekmånadsbidrag på dina bröllopsinbjudningar.

Barn

Ibland kan det uppstå förvirring om barn är inbjudna.

Vanligtvis om deras namn inte finns på inbjudan ingår de inte, men du kan känna att du vill göra detta tydligt. Det kan vara tillrådligt att sätta en kort mening som säger något som “Tyvärr, på grund av rymdbegränsningar, kan vi inte bjuda in små barn”. Vi hoppas att detta inte kommer att besvära dig. ‘

Läs vår artikel om hur man skriver exempel på barnfri bröllopsinbjudan för tips.

Klädkod

Strikt taget nämns klädkoden bara om du vill att gästerna ska ha en svart slips.

Om du älskar tanken på män i smoking och damer i aftonklänningar, lägg en enkel anteckning längst ner i inbjudan som säger “Svart slips.”

Du behöver inte skriva “formell klänning” eller “ballroom suit” om du vill att folk ska klä sig snyggt; gäster kommer att klä sig naturligt för ett bröllop. Om du vill att gästerna ska ha en speciell stil som passar ditt bröllopstema, vänligen meddela dem och ge dem så mycket hjälp och vägledning som möjligt, kanske till och med listor från lokala kvinnliga kvinnor.

LÄS MER: Förklaring av bröllopsgästernas klädkod

Menyinformation

Om du äter en måltid, är det vanligt att ta med menykort för dina gäster i inbjudan. Detta gör att de kan kryssa för de alternativ de vill ha om du har flera måltider att välja mellan, och det är också en möjlighet för dina gäster att meddela dig om de har några kostbehov.

Inkludera lådor för kött och vegetariska alternativ, tillsammans med ett utrymme för att skriva eventuella allergier (gluten eller mejeriintolerans, till exempel).

Om du är osäker på din meny när du skickar ut inbjudningarna kan du skriva något som: “Vi kan tillgodose de flesta kostbehov, inklusive vegetariska eller veganska matalternativ, med förvarning” så att de vet att meddela dig med din RSVP.

Annan information

Tänk på allt annat du tror att dina gäster skulle vilja veta. Du kanske till exempel vill ge dem en uppfattning om vilken tid festen ska avslutas.

Det är också en idé att låta dem veta vilken tid baren stänger och ange om du har en kontantbar för människor att komma beredda med pengar att spendera.

LÄS MER: Allt du behöver inkludera på din bröllopswebbplats