Alla dina ägg i en korg: hur man gör en påskkorg med färska blommor

Hur man gör en påskkorg med färska blommor

Jag tror att vi alla kan vara överens om att när det gäller påskkorgar är de vanligtvis inte de mest spännande sakerna på planeten. Så … jag trodde att lägga till färska blommor i mixen kan leva upp påskkorgssituationen lite. Och ta saker till en högre nivå. Vad tycker du?

Dela hela handledningen idag, tillsammans med alla blommor som jag använde för projektet …

Typer av blommor

Material:-Färskblommor + krans (se specifika blomtyper nedan) – Forntida påskslott -Varmt lim och limpinnar -Sax

För detta projekt använde jag Mayra Pink Garden Roses, Lavender Double Bloom Tulips, Lamb’s Ear, Pink Veronicas, Pink Ranunculus och White and Lavender Sweet Peas. Mina vänner på Flower Muse skickade tillbaka alla blommorna. Så om du letar efter färska blommor och / eller grönska, se till att kolla in dem. De skickas var som helst i USA gratis (alla 50 stater).

Instruktioner för vård av blommor: Du vill att blommorna ska vara superhydrerade innan du startar det här projektet så blommorna håller längre när de är fästa i korgen. Så för bästa hydratisering … Skär minst 1 ″ ³ från varje stjälk och placera i 3-4 ″ ³ rumstemperaturvatten. Låt allt hydrera i minst 3-4 timmar innan du börjar arbeta med dem, men helst 24 timmar så att blommorna får mer tid att öppna, om de inte redan är det.

Påsk DIY // Hur man gör en påskkorg med färska blommor

På vilket sätt:

1. Klipp stammarna från lammets öronblad och limm dem varmt på basen av din korg, på alla sidor. Detta kommer att vara basen för dina blommor.

2. Klipp sedan stjälkarna på blommorna du planerar att använda.

3. Limma sedan basen på varje blomma på sidan av korgen. Gör detta runt korgen. Fyll sedan i ytterligare hål överst (för en flygvy över korgen).

Lägg till några påskägg så är du klar. Enkelt som det.

Denna fräscha blommakorg skulle vara en bra fotoprop, för en påskäggjakt eller till och med vid ett bröllop (blommaflickakorg).

Hur man gör en påskkorg med färska blommor

Påskprojekt // DIY påskkorg med färska blommor

Påskprojekt // DIY påskkorg med färska blommor

Koncept, fotografi och stil av Brittni Mehlhoff Med hjälp av Linda Jednaszewski

Tror du att du kan prova det här julstjärnsprojektet?

“”

För fler blommor DIY som denna, besök sidan DIY Flower Ideas.