Liv Tyler en Armageddon

90-tals modeikoner: Liv Tyler

College mode

Liv Tyler på Armageddon

90-talet är tillbaka och vi har täckt dig om du vill kanalisera årtiondet i din garderob eller bara lära dig något om dina modestjärnor. Tidigare listade jag alla nio 90-tals modeikoner behöver veta, och varje vecka analyserar jag en ny. Förra veckan granskade vi 90-talets rockikon Gwen Stefani. Idag handlar om skådespelerska, modell och it-girl på 90-talet Liv Tyler.

Liv Tyler biografi

Livs liv är fascinerande. Hon växte upp i New York City med sin mamma, modellen Bebe Buell, och hennes mors pojkvän på den tiden, rockmusikidolen Todd Rundgren, som hon trodde var hennes far.

När hon var 11 år upptäckte Liv vid en Aerosmith-konsert att hennes biologiska far faktiskt var rocklegenden Steven Tyler, bandets sångare.

Liv och Steven bildade ett förhållande, och hon fick sin stora paus några år senare när hon spelade i Aerosmith-musikvideon för “Crazy” tillsammans med Alicia Silverstone.

Videon är lite ifrågasatt av dagens standard med tanke på att Liv gick i gymnasiet när hon spelade den provocerande karaktären i den (och det var, du vet, hennes fars video), men hon minns dagens upplevelse kärleksfullt, och henne och Steven har fortfarande ett bra förhållande.

Liv spelade sedan huvudrollen i ett par olika filmer under hela 90-talet, varav den största var en kassaskådespelare. Armageddon 1998.

Men Livs bestående arv och största framgång kom några år senare när hon spelades som Arwen i Sagan om ringen trilogi. Hennes föreställning gav henne fantastiska recensioner och berömdes för hennes engagemang för att lära sig fiktivt språk för rollen.

Men låt oss gå tillbaka till 90-talet, eftersom det är vad vi är här för att diskutera. En del av det som gjorde Liv till en ikon då var hennes otroliga känsla för mode. Om du gillar kul och flirtigt utseende med precis rätt mängd retro, leta inte längre! Så här kan du få Liv Tylers utseende:

Liv Tylers stil på 90-talet

1. Kjolar och korta tröjor

Långärmad svart crop topp med gul och svart kjol, svarta knähöga stövlar och genomskinlig väska

Produkter: Topp – Pacsun, kjol – Forever 21, stövlar – Tilly’s, Bag – Forever 21

En minikjol ihop med en beskuren långärmad blus eller tröja är i grunden en formel för det perfekta 90-talsutseendet. Livs stil då var känd för att vara söt med en sexig flare. Att para ihop en skolflicka-rutig kjol med en crop top (tänk “… Baby One More Time”) var en populär stil då, och du kan fortfarande rocka den idag.

Över knästövlarna är redan på mode och jag tycker att de är ett bra alternativ för att modernisera utseendet. Men för en mer autentisk 90-tals atmosfär kan du prova sneakers eller Mary Janes med knähöga strumpor, som Liv gjorde i flera fotograferingar. Avsluta med en genomskinlig väska som är både 90-tals chic och helt modern.

2. Den super söta estetiken

Ljusrosa crop topp med vit knappknapp, vita strumpor i fotlängd och svarta Mary Janes

Produkter: Topp – Urban Outfitters, Kjol – Gap, strumpor – Modcloth, skor – Urban Outfitters

En stor trend på 90-talet hade super söta och feminina kläder som liknade barnkläder, som strumpor och Mary Janes. Tanken här är att du kontrasterar många blygsamma och traditionella bitar (som en nedknappad kjol) med kantiga moderna element (som den exponerade naveln).

Mjuka färger som babyrosa var helt på modet, Och detta babyrosa utseende reproducerar en av Livs mest kända 90-talsfotograferingar. Den har skraj element och tidlösa klassiker som alla blandas i en och Livs rosa crop top-look är en av mina favoritmoment på 90-talet.

3. Casual flicka

Vit band-T-shirt, svarta jeans, svart rygg och ankor

Produkter: T-shirt – Amazon, Jeans – Macy’s, skor – Steinmart, väska – Forever 21

Vad jag verkligen älskar med Liv Tylers 90-talsstil är hur avslappnad det var. Under ett decennium där människor blandade alla färger, mönster och texturer de kunde var Livs stil alltid avslappnad och enkel, aldrig för riskabel eller galen.

För ett tidlöst retroutseende, försök blanda häftklamrarna du redan har, som din bästa band-tee (jag valde Aerosmith för det självklart) och ett par smala jeans blandade med ett retro-tillbehör som ett fanny-pack eller anka stövlar (möjligen en av de mest estetiskt kontroversiella bitarna på mode)

Kanaliserar du Liv Tyler?

Denna vackra modell och framgångsrika skådespelerska har varit i stil i flera dagar. Är du redo att ta av dig minikjolarna? Ha en LOTR maraton? Låt oss veta!

Och för mer information om Liv, kolla in dessa källor: