Reino trágico

90-talets modeikoner: Gwen Stefani

College mode

Tragiskt rike

90-talet är tillbaka, och under de senaste veckorna har jag gått sönder alla nio 90-tals modeikoner du måste veta om du vill fånga utseendet på decenniet. Förra veckan granskade vi 90-talets TV-flickvän Melissa Joan Hart. Idag handlar om en beprövad rockdiva, gwen Stefani.

Var Gwens bror, Eric, som grundade bandet No Doubt. med sin vän John Spence. Eric närmade sig sin yngre syster för att sjunga backing vocals 1985.

Efter att John Spence tragiskt dog, gick bandet upp en tid och återförenades sedan och bytte roll. Gwen tog snart över som huvudsångare.

Det var inte förrän No Doubt’s Tredje albumet, Tragiskt rike, släpptes 1995 uppnådde de verkligen stor framgång. Vid den här tiden hade Gwens bror lämnat bandet (men oroa dig inte, han blev en underhållare på Simpsons så framgång går i princip i familjen).

mest av Tragiskt rike, inklusive hit singel “Prata inte” inspirerades av Gwens upplösning med bandets bassist Tony Kanal, som hon hade träffat i sju år.

Rock / ska / alternativt band var en stor framgång och gick på turné med albumet. De inledde en uppföljning, Saturnus återkomst, två år senare innan ett ljummet svar.

Men det skulle inte stoppa den totala framgången för No Doubt eller Gwen. Bandet tog en paus i början av 2000-talet när Gwen skulle bedriva en solokarriär och tog hit hits som “Hollaback Girl” Y “Den ljuva flykten.”

No Doubt återförenades 2012 för ett nytt album, och under åren sedan har Gwen gjort musik både med bandet och solo. Idag kan du fånga henne Rösten. (Och om du redan är i julstämning, släppte ett julalbum 2016.) Han är fortfarande en av musikens favoritstjärnor, och det beror delvis på hans ikoniska och bekymmerslösa stil.

Under de senaste åren har Gwen utsatts för kulturell anslag, och många av hennes 90-tal ser ut är problematiska idag. Men det finns många sätt att fånga din lager i gatustil utan att vara stötande. Så om du är intresserad av Gwen’s over-the-top funky look, så här kan du få det:

Gwens 90-talsstil:

1. Du MÅSTE hitta en ultrakort linne (och matchande lågbyxor)

Vit longline-bralette med svart turtleneck, svart och vit rutig jacka, svarta harembyxor och röda stövlar

Produkter: Mesh Top – Urban Outfitters, Bralette – Lulu’s, Jacka – Target, Skor – Forever 21, Byxor – Kohl’s

Detta var Gwens blick tillbaka på det förflutna. Istället för en skörd gick hon ofta för att hämta en behå eller en bodice. Idag kan du få det bästa av två världar med en longline bralette. Roliga färger eller mönster är ett måste.

För ett annat autentiskt Gwen-utseende kan du bära låga jeans med bälte. Gå för baggy och / eller bedrövad eftersom det här var toppen på 90-talet. Nyckeln till Gwens utseende var att mycket hände, så var inte rädd för att kombinera starka färger med djärva mönster. När det gäller smink kunde Gwen alltid ha en mörk läpp. Och med återkomsten av rymdbullar finns det många roliga sätt att fånga Gwens unga och spunkiga frisyrer.

2. Blandade och skiktade bitar som strider mot varandra.

Produkter: Jacka – Target, Top – Forever 21, skor – Nasty Gal, shorts – Fashion Nova

Gwens utseende var alltid lager. Du kan para en crop top med en stor lurvig kappa. Överskottsgenen var skenande på 90-talet, så även om det verkar lite mer, försök att lägga lite mesh över din linne, bära en vinterjacka över sommarkläder eller binda ett extra lager runt midjan för det där. bulk tillagd från 90-talet. Många av hans bitar var meningslösa tillsammans vilket är precis vad som gjorde dem så roliga.

3. Var kreativ med strukturen.

Teal Crushed Velvet Crop Top, Faux Black Leather Shorts, Faux Fur Jacket, Black Platform Sandals

Produkter: Topp – Forever 21, Jacka – Target, shorts – Nasty Gal, skor – Nasty Gal

Detta var höjdpunkten i Gwens blick för mig. Det är det som gjorde det så modernt. Hans skiktade bitar hade alltid många ovanliga texturer som skapade något intressant.

Nu, Jag skulle inte nödvändigtvis förespråka krossad sammet, fuskpäls och läder på en gång. Men det här är bra exempel på levande texturer som du kan blanda och matcha. De kan verka lite daterade, särskilt mitt i den minimalistiska modeväckningen vi ser just nu, men Gwens utseende var alltid lite chockerande. En suddig jacka, fisknät kofta eller texturerade strumpbyxor och strumpor kan lägga den unika handen till din outfit lika bra om du föredrar en dämpad version.

Är du inspirerad av Gwen Stefani från 90-talet?

Hans utseende var mycket, och hon har definitivt övergått till en mer traditionell Hollywood-glamour de senaste åren. Men hennes No Doubt-modedagar var jättekul. Experimenterar du med vilda plattformsskor? Lyssna på “Hollaback Girl” igen? Låt oss veta i kommentarerna!

Och för mer om Gwen Stefani, kolla in dessa fantastiska källor: