9 remedios caseros fáciles para que las novias obtengan pestañas más gruesas

9 enkla hemmetoder för brudar för att få tjockare fransar

9 enkla hemmetoder för brudar för att få tjockare ögonfransar

9 enkla hemmetoder för brudar för att få tjockare fransar

Ingenting accentuerar en bruds lockelse mer än hennes djärva och vackra ögon. De pratar mycket om sina känslor på den mest speciella dagen i sitt liv, särskilt när den är inramad av långa, tjocka fransar. Dina fransar fungerar som en naturlig ram för dina ögon och ger din personlighet en känsla av drama och mysterium. Men inte alla är välsignade med naturligt tjocka ögonfransar. Men du kan alltid förbättra dina ögonfransars skönhet med hjälp av några ingredienser som finns hemma.

Här är några enkla hemmetoder som du kan försöka förbättra skönheten i dina fransar naturligt:

# 1. ricinolja

Ricinolja har alltid varit associerad med hårväxt och tjocklek. E-vitaminet som finns i denna olja ger utmärkt näring till håret. Så applicera några droppar ricinolja varje natt innan du somnar och låt dina fransar bli tjockare och tjockare.

Upptäck fler skäl att använda ricinolja: 8 fantastiska fördelar med ricinolja

# 2. Oljeserum

Skapa en blandning av olivolja, kokosnötolja och mandelolja, båda tagna i samma mängd. Applicera denna mycket närande lösning på dina fransar med hjälp av en ren mascaraborste. Börja från rötterna och arbeta dig långsamt mot tipsen. Upprepa processen fyra till fem gånger varje natt. Mandelolja är rik på vitamin A, B och E, det gör ögonfransarna friskare och starkare. E-vitaminet och oljesyran i olivolja hjälper till att öka volymen i fransarna. Och slutligen, kokosolja underlättar tillväxten av ögonfransar.

Rekommenderad läsning: 7 bästa naturliga sminkborttagare du kan hitta i ditt kök

# 3. Blommor

Ta äggulan av ett ägg och tillsätt en matsked glycerin eller mandelolja till den. Blanda ingredienserna väl och applicera dem på dina ögonfransar med hjälp av en bomullspinne. Låt den stå i en timme och tvätta den med kallt vatten. Använd förpackningen tre gånger i veckan för bästa resultat.

Låt inte ditt bröllop hålla dig borta från läckra delikatesser. Prova dessa 5 äggvita dessertrecept för hälsobevisade brudar

# 4. Vaselin

Ett av de enklaste sätten att få tjockare fransar är att massera vaselin. Massera vaselin på dina lock och ögonfransar medan du håller ögonen stängda, i cirka två till tre minuter varje natt. Den fuktgivande egenskapen hos gelatin minskar risken för torrskalning på locken och gör fransarna tjockare.

KÖP Falska ögonfransar och populära ögonmakeupprodukter på Amazon.in

Missa inte: Bästa sätten att ta bort ögonmakeup

# 5. Sheasmör

Sheasmör är ett annat sätt att förbättra tjockleken på dina fransar. Massera bara dina fransar med denna utmärkta fuktighetskräm varje natt. Vitaminerna B och E i sheasmör ger hårsäckarna näring och gör ögonfransarna tjockare och starkare.

Rekommenderad läsning: De vanligaste dåliga vanorna som hindrar dig från att gå ner i vikt

# 6. Ögonlotion

Gör en effektiv lotion för dina fransar genom att blanda en matsked majsblommaolja och ringblomma (calendula) extrakt. Applicera denna lotion på dina fransar för att förbättra tjockleken. Regelbunden användning av denna lotion ger fantastiska resultat och kommer att förbereda dig att hypnotisera din man med de vackra ögonen på din bröllopsdag.

Måste läsa: 8 eteriska oljor för att öka din sexlust

# 7. Kokosmjölk

Ta kall kokosmjölk och doppa två bomullstussar i den. Lägg dem nu på dina ögon i ungefär tio minuter. Tvätta nu ögat med kallt vatten. Kokosmjölk rik på protein och fett kommer att främja fransens tillväxt och ge dem volym och glans.

Ta reda på vilka andra kokosnöttextrakt som kan förbättra din skönhet. Läs skönhetsfördelarna med kokosnötvatten för hud och hår

# 8. Grönt te

Grönt te är en rik källa till antioxidanter och förhindrar därför cell- och hårskador. Lägg grönt te i varmt vatten och låt det svalna. Applicera nu detta färska och sockerfria gröna te på dina ögonfransar med hjälp av en bomullspinne. Låt den sitta i några minuter och tvätta av den med normalt vatten. Inte bara kommer det att förhindra skador, men det kommer också att hjälpa dina fransar att växa tillbaka.

Måste läsa: 7 viktiga saker som en framtida brud borde veta

# 9. Ögonlocksmassage

Massera dina lock varje dag för att förbättra dina ögonfransar. Använd rena händer och massera försiktigt. En mild massage kommer att förbättra blodcirkulationen och stimulera fransens tillväxt.

Rekommenderad läsning: 5 bästa yogaställningar för att förbättra ditt humör

Varje brud kan få vackra och tjocka ögonfransar med hjälp av ovan nämnda lösningar. Kom dock ihåg att ta bort all smink från ögonen varje natt och försök ge dem enstaka pauser från smink så att de kan andas. Ät också en riktig diet och ingen kan hindra dig från att se rikare och fylligare fransar på din stora dag.