estadisticas web Skip to content

9 bästa behandlingar för att fixa och återställa stekt hår

9 bästa behandlingar för att fixa och återställa stekt hår

Du, våra kära läsare, ber ofta om några tips om hur du sparar stekt hår. Tavlan för skadade lås finns inte. Men din man är inte desperat. Lär dig hur du fixar stekt hår hemma och vilka salongbehandlingar som är bäst för dig.

Tänk dig att du precis färgade ditt mörka hår platinablond. Du gillade verkligen resultatet. Allt var bra tills du tvättade håret. Problemet är att dina lås oväntat blev spröda och livlösa. Din favoritbalsam är hjälplös. Sluta skylla på din frisör! Det är svårt att veta hur ditt hår kommer att reagera på en plötslig färgförändring, men oftast är det skadligt, mer eller mindre. Tänk bättre på hur du kan reparera dina lås nu.

stekt hår

Hemmet för stekt hår

Oroa dig inte, allt hopp är inte förlorat! Följande är några av de bästa hemmet som hjälper dig att reparera och återställa skadade ändar, rankade från det enklaste till det mest avancerade. Det fina med dessa hemlösningar är att de flesta av dem kan göras i ditt eget hem. De är också perfekta för dem som inte är villiga att spendera ett öre mer.

Medium stekt hår

# 1: Buh Bye Straggly Ends

Tyvärr för extremt skadade ändar är den enda lösningen att bli av med dem. Det finns inget som kan göras för att återställa livet till dessa platser eftersom de har varit i det värsta extrema och uthärdat hela fiaskot. När din frisör har trimmat ändarna kommer du redan att må mycket bättre eftersom du kommer att märka mer studs och en livstråle som strömmar genom håret.

frisyr

# 2: Schampo mindre

Oavsett om du har skadat hår eller inte, tar de hårda kemikalierna i kommersiella schampon håret av dess naturliga oljor. Shampooing bara 1 eller 2 dagar i veckan kommer att hålla din man mer näring och hydratisering. Om det inte är du, försök tvätta håret varannan dag med natrium- och sulfatfria schampon.

# 3: Hitta din mirakelhårmask

Ditt hår har dragits från sina naturliga färger för att komma till den punkt där det är nu. Genom processen har hårstrukturen förändrats avsevärt och oljorna i hårbotten kan inte hålla jämna steg med den nya miljön. Därför, för att återställa lås, behöver vi hjälp utifrån, men du bör inte smörja kemiskt belastade masker på håret och förstöra det helt. Ta den naturliga vägen och satsa på hemlagade masker.

De är rika på protein och hjälper till att återställa hårets elasticitet och styrka, vilket förhindrar ytterligare brott. Några av de bästa ingredienserna för hårmask för skadat hår:

  • Ägg- och honungskonditioneringsmask.
  • Vinäger och honungsduo för torra lås.
  • Tandem av yoghurt och ägg för att stärka håret.
  • Marockansk reparationsolja för perms.
  • Majonnäs och avokado fuktgivande mask.
  • Kokosolja för extremt skadat hår.
  • Olivolja reparationsmask för torra ändar.

Hårmask med naturliga ingredienser

# 4: Leave-in balsam är din räddare

Om du tar bort stylingprodukter med värme kommer ditt hår att se ut som godis först, men det finns produkter som hjälper till att kontrollera frizz. Överraskning! Leave-in balsam är din bästa vän för att ta bort och göra ditt hår mer hanterbart. Men kom ihåg att använda det rimligt eftersom en stor mängd produkt kan göra håret mycket slappt och fet.

Stekt blont hår

# 5: Sluta torka och räta ut!

Förutom missfärgning är det också en av anledningarna till att håret skadas med hjälp av heta rätningsverktyg (till exempel plattång). Du vill inte beröva ditt hår det lilla liv det har kvar. Var försiktig och börja lufttorka håret. Först kommer du att hata det. Men lita på mig, om några dagar kommer du att höra vad ditt hår behöver och mata det med det. Och i framtiden, använd alltid hårprodukter som skyddar mot värme medan du stylar, inga undantag.

värmeskadat hår

Salongbehandlingar som reparerar stekt hår

Så … några av oss vill fortfarande att professionella händer ska ta hand om hårbrotten vi har begått bara för att vi är säkra på att vi äntligen är i goda händer och som inte gillar att bli bortskämda mer medan vi får gjort dött hår! Följande är några av de bästa behandlingarna och produkterna på salongen vi har valt för hårt skadat hår.

# 6: Behandling av hårfiller / fyllmedel

Denna professionella behandling är idealisk för färgat hår, eftersom hyaluronsyran och ceramiderna innehåller den djupt hydrerar och återuppbyggs och förstärker hårsäckarna. Sömlöst plumpar och bygger hårstrukturen, ger håret nytt liv och otroligt grepp. Håret ser perfekt kondenserat, voluminöst och extremt glänsande ut. Även om denna behandling vanligtvis varar 6 till 8 tvättar.

Glänsande friskt hår

# 7: Deep Conditioning Hot Oil Treatment

Klassiska behandlingar med hetoljessalong är våra bästa val för att reparera skadat och överbehandlat hår, eftersom oljan täcker och fyller i luckorna och flisen i håraxeln orsakad av blekning och färgning. Det förhindrar också fukt från att komma ut från nagelbanden i håraxeln, vilket resulterar i fylligare, mer elastiskt och mer hanterbart hår. Att sitta under en varm torktumlare under behandlingen hjälper också till att oljan absorberas helt i hårbotten, vilket ger den mer näring och håret blir silkeslen och mjuk.

Medium glänsande naturligt hår

# 8: Olaplex-behandlingen

Denna behandling är en spelväxlare för blondiner! Olaplex salongbehandling smälter in i färg eller används som en enda färglös behandling på torrt, skadat hår. Den innehåller inte silikon, sulfat eller ftalat. Vad det gör är att återansluta de trasiga disulfidbindningarna i håret, vilket förbättrar hårets styrka och struktur. Extra mjukt och hälsosamt hår, vilket innebär ingen skada – det är drömmen för alla blonda flickor, eller hur?

före efter olaplex

# 9: Kerastase Fusio-Dose Treatment

Inte alla hårtyper är desamma, så ditt hår kan skadas annorlunda. Av denna anledning är Fusio-Dose en mycket personlig service. En blandning skapas från de fyra baserna, var och en fokuserad på något: utstrålning, styrka, densitet och näring. Fler boosters läggs till för andra hårproblem som frizz, skador, glans etc. Denna behandling är utmärkt eftersom den förstärker hårvolymen samtidigt som den stärker den, lägger till ytterligare glans, bygger om och återställer håret.

Effekt av kerastasbehandling

Allas hår är annorlunda. Vissa kvinnor tenderar att ha fler problem med hårprocedurer än andra. Det är alltid viktigt att veta vad som fungerar för DITT hår. Antingen för hemvård eller för reparationsbehandlingar i salongen. Men framför allt är tålamod en dygd. Ingenting uppnås över natten. Det tar mycket kärlek att få tillbaka håret där det var. Så krama dina lås, visa dem lite kärlek, så tackar de så mycket!