8 increíbles trucos de maquillaje que toda chica debe probar

8 fantastiska smink tricks varje tjej bör prova

8 fantastiska sminkhackar som varje tjej måste prova

8 fantastiska smink tricks varje tjej bör prova

Med bröllopsäsongen nästan i full gång kan några sminkstrick gå långt för att hålla dig tillsammans över natten. Dessa knep kan hjälpa dig att spara mycket tid och pengar, och också spara besväret med att shoppa efter de produkter du redan har i ditt sminkpaket. Med bara några snabbkorrigeringar kan du enkelt säga adjö till att smälta på dyr smink eller professionell hjälp för att få diva-looken. Ta en titt på våra fantastiska knep och se dina sminkproblem försvinna.

Rekommenderad läsning: Hur man väljer brudsmycken som smickrar i ansiktet och huden

# 1. Ge ditt läppstift en matt finish och få den att hålla längre

Gif via Giphy

Vanligtvis i slutet av dagen försvinner ditt läppstift i tunn luft, men du behöver inte oroa dig längre. Du kan få ditt läppstift att hålla längre och också ge det en matt finish genom att placera en vävnad på läpparna och sedan strö lite pulver på vävnaden med hjälp av en borste.

# 2. Fixa din trasiga läppstift med en tändare eller tändsticka

Det gör ont att se läppstiftet gå sönder när du minst förväntar dig det, men det finns en snabb lösning på att sätta tillbaka den i hållaren. Använd en tändare och smälta kvarvarande läppstift i läppstifthållaren. Denna smälta läppstift fungerar som lim och håller den trasiga delen på plats. Om du känner att det finns en lucka, håll tändaren och smälta läppstiftet runt sprickorna och blanda gapet. När du är klar, lägg läppstiftet över natten i kylen och titta på miraklet nästa dag. Din läppstift blir som ny.

Du kanske också är intresserad av: 7 största träningsfel som alla kvinnor borde veta

# 3. Gör din egen tonade läppbalsam

Samla först alla ingredienser för att komma igång. Kommer att behöva:

  • Ett gammalt läppstift
  • Vaselin
  • En liten behållare
  • En serveringssked av metall.

Skär läppstiftet i skivor och lägg det på serveringsskeden. Tillsätt sedan samma mängd vaselin. Sätt nu på brännaren och låt läppstiftet och vaselin smälta. Du måste röra för att blanda väl under lågan. Se till att hålla sleven på säkert avstånd från brännaren. När den väl är blandad kan du hälla blandningen i en tom behållare och kyla i kylen. Efter en halvtimme eller så kommer du att ha en ny tonad läppbalsam redo att pryda dina läppar.

# 4. Använd en ögonfranskrullare för att applicera eyeliner

Vissa av oss fruktar att vi använder eyeliner, främst för att våra händer inte håller stadigt och linjerna i båda ögonen inte matchar. Så här är en enkel väg ut: rita en kontur på din ögonfransrullare, krulla dina fransar och voila.

Missa inte: 10 överraskande förhållandestudier som kommer att föra par ihop

# 5. Naken eyeliner kan hjälpa till att dölja en baksmälla

En naken eyeliner är ett måste i ditt skönhetssats för att rädda dig från det baksmälla efter att du har festat hela natten och arbetat nästa dag. För att få dina ögon att springa utan en aning baksmälla, applicera denna nakna eyeliner på det nedre locket så att dina fransar ser längre ut. Detta skapar en illusion av hur vaken du är när du faktiskt sover i huvudet. Ett mirakel verkligen, tycker du inte?

# 6. Visitkort kan hjälpa dig att få ett perfekt bevingat öga

Bild med tillstånd: beautypointofview.com

Kasta inte bort de många visitkort i lådan. Bär dem istället för perfekt kattögonmakeup. Placera helt enkelt kortet på den yttre kanten av ögat så att det matchar slutet på ditt ögonbryn. Applicera eyeliner uppåt, med början från ögonvinkeln. Kortet fungerar som ett schema för fodret. Detta kommer att visa sig vara ett mycket smidigt tips för ögonmakeup för dig.

Rekommenderad läsning: 7 fantastiska modehacks för att dölja dina slappa armar i stil

# 7. Använd ögonskugga som eyeliner

Om du har oanvänd ögonskugga, använd dem som eyeliners genom att tillsätta lite saltlösning. Det säkraste är det du använder för att rengöra dina kontaktlinser. Men om du vill att den ska fungera som både ögonskugga och eyeliner, doppa först din eyelinerborste i saltlösning, dopp den sedan i skuggpulvret och applicera den på dina ögon. Detta kan vara ett utmärkt sätt att lura dina vänner att tro att du har en fullständig palett av eyeliners.

Du måste också läsa: De hetaste byxorna för kvinnor att prata med sina ben med stil

# 8. Fixa dina favoritroser

Om du har en favoritskugga eller rodnad i begränsad upplaga som nu faller sönder eller oavsiktligt sönder, här är tre enkla steg för att återuppliva din älskade rodnad. Lägg bara till lite spritalkohol (lätt tillgänglig i alla apotek) till din pulverrodnad i dess fall. Finishen kommer definitivt inte att vara så fin som när du först fick den, men när alkoholen avdunstar lämnar den bara pigmenten så att du kan återanvända den. Använd alkohol med måtta så att den snabbt kan avdunsta. Du kan också använda detta för att fixa dina favoritbrutna ögonskuggor med trasigt pulver.

Rekommenderad läsning: Hur man köper den perfekta underkläder för att uppmärksamma er

Nu när du är klokare med dina sminkprodukter, fortsätt och ha kul med att experimentera med ditt utseende. Om du har några sminktrickar att dela, snälla dela dina hemligheter med oss ​​och även med dina andra läsare genom att lämna dina kommentarer nedan.