7 consejos esenciales para el cuidado de la piel en invierno de un esteticista

7 viktiga vintervårdsrådstips från en kosmetolog

7 väsentliga tips för vintervård från en estetiker

Helig polar virvel! Under frys temperaturer kan vind, is och snö påverka din hud, för att inte tala om torr luft när du är inomhus. Vad kan man göra för att bekämpa effekterna av dessa hårda vinterförhållanden? Vi har sammanställt en guide med tips och tricks för vinterhudvård så att du kan komma igenom säsongen.

7 viktiga vintervårdsrådstips från en kosmetolog

Få en bra luftfuktare

Om du har en hel luftfuktare som är bäst, men om inte, kommer en vanlig att fortfarande hjälpa till att förhindra kliande och torr hud. (Och det är bra för dina bihålor också!) Ökad luftfuktighet i luften fyller på uttorkad hud, så sätt på luftfuktaren när du är hemma.

Drick mer

Öka ditt vattenintag. Intern hydrering är ännu effektivare än extern hydrering för att hålla huden väl närad. En enkel beräkning är att dricka hälften av din kroppsvikt i uns varje dag. 150 pund = 75 uns vatten / dag. Om du inte är ett fan av vanligt vatten, försök infundera det med frukt.

Glöm inte att exfoliera

Ett vanligt misstag när torr hud uppträder är att applicera mer fukt. Men nyckeln för att fuktgivare ska fungera är att ta bort den döda hudbarriären. Korrekt peeling, både fysisk (peeling) och kemisk (alfa-hydroxisyror, retinoider) gör att fuktighetskräm eller serum lättare kan absorberas i huden.

Håll dig täckt

Dölj från elementen. När du är utomhus täcker du huden från vind och snö genom att skydda den med halsdukar, huvar, masker etc.

7 viktiga vintervårdsrådstips från en kosmetolog

Motstå lusten att ta en varm dusch

Undvik varmt vatten, ja, även på de mycket kalla morgnarna när det känns så bra att börja dagen med en varm dusch. Varmt vatten tar bort fukt från huden. Och efter ett bad eller dusch, fukta alltid eller applicera kroppsolja så snart du går ut.

Bär alltid solskyddsmedel!

Även på dagar som verkar dystra och gråa, fortsätt använda en FPS. Det är lika troligt att det blir solbränt eller skadat under vintern, oavsett solljus. Här är några av våra säkra solskyddsmedel.

Träning

Det kan verka som ett enkelt beslut att hoppa över din träningsrutin när du inte kan gå någonstans. Men fortsätt! Motion är mycket viktigt för vår hud, själ och kropp. Hitta träningsrutiner som du kan göra hemma. Om du har trappor, gå upp och ner dem i 20 minuter. Har du inte vikter? Begagnade konserver. Pilatesmattrutiner behöver vanligtvis inte utrustning.

Denna publikation granskades medicinskt av Dr. Rina Mary Allawh, MD, en hudläkare som utför vuxen och pediatrisk medicinsk dermatologi, hudcancerbehandling och kosmetisk dermatologi. Läs mer om Hello Glows medicinska granskningskort här. Som alltid är detta inte personlig medicinsk rådgivning och vi rekommenderar att du talar med din läkare.