estadisticas web Skip to content

7 svartägda hudvårdsmärken för din bästa hudfärg hittills

7 svartägda hudvårdsmärken för din bästa hudfärg hittills

När drygt 2 procent av riskkapitalfinansieringen ges till kvinnor är det viktigt att köpa varumärken som ägs av kvinnor för att visa marknaden att de kan sälja sina produkter. Detta gäller även svartägda varumärken. Enligt Grundarnas ansiktenÅr 2018 var endast 1 procent av grundarna som tog upp kapitalfinansiering svart och 1,8 procent var latino. Eek. Det är därför det är särskilt viktigt att stödja svarta ägda hudvårdsmärken när du fyller på dina favoritserum, rengöringsmedel och fuktkräm.

Vi har sammanställt några av våra favorit svartägda hudvårdsmärken, men detta är naturligtvis inte en komplett lista. existera Många mer att testa och lägga till. Denna lista kommer att komma igång, särskilt på Blackout Day den 7 juli 2020. Initiativet började i kölvattnet av protester mot polisbrutalitet och det faktum att alla äntligen märker landets rasförmögenhetsklyfta. Reshauna Striggles, ledare för Arizona-protesten, berättade för Arizona-republiken att vi kan bekämpa systemisk rasism genom att köpa svarta och latinoägda företag på tisdag.

Börja med växtbaserade ansiktsmasker, vitamin C-serum, hud- och kroppsolja och snygga rakhyvlar.

Vårt uppdrag på STYLECASTER är att skapa stil för människor, och vi introducerar bara produkter som vi tror att du kommer att älska lika mycket som vi gör. Observera att om du köper något genom att klicka på en länk i den här berättelsen kan vi få en liten provision från försäljningen och återförsäljaren kan få vissa granskningsuppgifter för bokföringsändamål.

guldmask

Bild: med tillstånd av Golde.

Golde

Brooklyn-grundaren Trinity Mouzon är den yngsta svarta kvinnan som lanserar en linje på Sephora. Deras kosttillskott (som en Tumeric Tonic) är mycket populära, men vi kan inte få nog av deras ätbara ansiktsmasker. Med ingredienser inklusive chlorella, spirulina och mangojuice visar hon att naturliga växtbaserade produkter kan vara supereffektiva.

svart flicka solskyddsmedel

Foto: Black Girl Solskyddsmedel.

Svart flicka solskyddsmedel

Shontay Lundy, grundare av Black Girl Sunscreen, förändrar spelet när det gäller solskyddsmedel för färgade människor. Hon lanserade linjen för att skingra myten att människor med mörk hud inte får hudcancer eller solbränna. Deras ultraklara (vilket betyder ingen vit nyans), doftfri bredspektrum solskyddsmedel SPF 30 är en hit, den valdes av Target.

ni folket

Bild: Oui the People.

Oui människor

Grundaren Karen Young lanserade sitt varumärke med en lyxhyvel för känslig hud och har sedan gått vidare till kroppsprodukter. Allt ner till återvinningsbara och återanvändbara glasflaskor och biologiskt nedbrytbara foliemasker från bikinilinjen är utformade för att minska avfallet.

mymarylouise kroppssmör

Bild: Mary Louise.

Mary Louise kosmetika

Akilah Releford lanserade sitt hudvårdsvarumärke när hon gick på college med 200 dollar. Hon döpte det efter sina mormor från faderns och mödrarnas sida, som överlämnade sina DIY-skönhetshemligheter till henne. Det veganska varumärket har exploderat och till och med nyligen öppnat en butik i Inglewood, CA. Köp deras serum, masker, kroppskrämer och tvålar.

Under din mask

Bild: Under din mask.

Under din mask

Nej, grundaren Dana Jackson skapade inte detta naturliga hudvårdsmärke för att läka din hud under en mask. (Även om du kan göra det också). Istället handlar det om att släppa din vakt och ta bort din förmodade mask. Efter att ha nästan dött av systemisk lupus erythematosus skapade Jackson hudvård för att reparera sin skadade hud. Deras kroppsskrubb, hud- och hårserum och hudlotioner är ett måste för alla med torr hud.

Hyper hud

Bild: Hyper Skin.

Hyper hud

New York-baserade Desiree Verdejo var gravid och hade att göra med hyperpigmentering och akne märken från hormonella utbrott. De lanserade nyligen detta serum med 15 procent vitamin C och E, björnbär, gurkmeja, kojinsyra och en blandning av fruktenzymer för att underlätta mörka fläckar.

smörbas fuktighetskräm

Bild: Bassmör.

Bas smör

Grundaren She’Neil Johnson skapade denna aloe vera-baserade fuktighetskräm för att balansera din hud medan du hanterar hormonella utbrott. Det är så populärt att det väntar i flera veckor, men du kan fortfarande beställa en burk!

banner för skönhetsnyhetsbrev