7 razones por las que saltar la cuerda es el mejor ejercicio para ti

7 skäl att hoppa rep är den bästa träningen för dig

7 skäl till varför hopprep är den bästa träningen för dig

7 skäl att hoppa rep är den bästa träningen för dig

När vi pratar om hopprep är det första som kommer att tänka på kroppsundervisning i grundskolan. Rätt? Men hej, tro det eller inte, den enkla hopprep kan göra mer för dig totalt sett än många rigorösa övningar. Hopprep är en lätt aktivitet att göra. Du kan bära ett hopprep i din ryggsäck eller resväska, till jobbet, skolan eller i vardagsrummet medan du tittar på TV. Otroligt sant?

Allt du behöver för denna mirakulösa träningsform är hopprep eller hopprep. Hopprep har många hälsofördelar. Vi känner till några av dem, men de andra fördelarna kan komma som en överraskning för de flesta av oss. Låt oss ta en titt på några av de fantastiska fördelarna med hopprep.

Rekommenderad läsning: Hur man kan stoppa känslomässig mat och ta kontroll över din hälsa

# 1. Det är en helkroppsövning

Hopprep övar varje del av din kropp. Arbeta dina ben, mage, armar, hjärta och sinne. Öka styrka, smidighet, hastighet, timing och takt. Det är en mycket användbar kroppsövning, men det är inte lika hårt på lederna som att springa. Det är en sammanslagning av fördelarna med hjärt- och styrketräning.

# 2. Förbättrar kropp-kropp koordination.

GIF via Giphy

GIF via Giphy

Hopprep förbättrar din samordning genom att fokusera din uppmärksamhet på dina fötter. Oavsett om du är uppmärksam på dem eller inte, din hjärna är medveten om vad dina fötter gör. Det gör dig mer medveten och lättare på fötterna.

Du kanske är intresserad av: 6 hemmetoder som ger dig mjällfritt hår på kort tid

# 3. Hjälper dig att bränna viktiga kalorier och därmed gå ner i vikt

Jämfört med jogging i 30 minuter, bränner hopprep mer kalorier. Tio minuters hopprep kan betraktas som ungefär motsvarande att springa i åtta minuter.

# 4. Förbättrar bentätheten

Eftersom inverkan av varje hopp absorberas av båda benen lika mycket medan du hoppar rep, är det inte lika hårt på benen som att springa. Ortopeder tror att hoppning är det bästa sättet att hålla benen friska, om de är starka nog för fysiska övningar i första hand. Om du har haft brott eller benrelaterade problem bör du alltid rådgöra med en läkare innan du börjar hoppa rep.

Ta också en titt på: 5 viktigaste dietmyter som du förmodligen tror på som inte hjälper dig att gå ner i vikt

# 5. Förbättrar andningseffektiviteten

Förutom att främja hjärthälsa och ge dig uthållighet, förbättrar hopprep också hur effektivt du andas. Detta blir mycket fördelaktigt när du gör andra fysiska aktiviteter eftersom det hindrar dig från att andas.

# 6. Kräver minimal utrustning och är billigt

Du behöver inte snygga maskiner, tunga vikter eller komplicerad utrustning. Ett hopprep är enkelt och du kan ta det med dig var som helst. Du kan hitta hopprep i vilken som helst fitnessbutik eller till och med några varuhus.

Läs: Hemligheter bakom vad SPF i din solskyddsmedel verkligen betyder och vad det gör

# 7. Kan göras var som helst

GIF via Tumblr

GIF via Tumblr

Detta är en av de mest fördelaktiga sakerna med hopprep. Du behöver bara mycket lite utrymme för det. Och det här är det mest lämpliga träningsalternativet för vintersäsongen, eftersom du enkelt kan göra det bekvämt från ditt mysiga hem.

Rekommenderad läsning: 6 okonventionella sätt att behandla ömma muskler du aldrig har hört talas om förut

Så vad väntar du på? Ta ett hopprep, hoppa och bli förvånad över de olika sätt som din kropp och ditt sinne kommer att gynna.

Bilder med tillstånd: Bhaag Milkha Bhaag