College Fashion

7 sätt att skapa en garderob som är unik för dig

College mode

Kvinnor med en unik känsla för stil: Elle Woods, Kim Kardashian, Carrie Bradshaw, Nicki MinajÄlska dem eller hata dem, du kan inte förneka att alla dessa kvinnor har en unik känsla för stil. | Foton: filmskärmdump, Pacific Coast News, skärmdump, Pacific Coast News

Vad säger din garderob om dig? Är det en perfekt återspegling av din personlighet ner till det personliga namnskylthalsbandet och den funky kjolen du fick under dina studier i Spanien? Eller står det bara “Jag har alla dessa saker på Target?”

Om din garderob liknar den senare, finns det många saker du kan göra för att sätta mer av din personlighet i din modeform. Du behöver inte bryta banken för att göra det, och det är verkligen enkelt.

Här är mina 7 bästa tips för att få tillgång till din garderob och få den att skrika åt dig!

1. Utveckla ditt personliga varumärke.

Om någon skulle titta på en outfit som du skulle ha på en vanlig dag, skulle de omedelbart känna igen den som din? Är den klädseln “mycket din” eller kan den tillhöra någon?

Varumärket är viktigt inom marknadsföring och affärer, men det är lika viktigt på mode att veta vem du är och att ha ditt eget personliga varumärke som skiljer dig från andra. Starka märken är magnetiska, du kan inte låta bli att uppmärksamma dem. Kanalisera lite av den magnetismen med din stil.

Hur utvecklar jag ditt varumärke? Börja med att göra en lista över adjektiv som beskriver din stil, som “roligt, eklektiskt, spännande, unikt” eller “raffinerat, elegant, tidlöst, sofistikerat.” Om du inte är säker på vad din stil är, beskriv en stil du vill ha eller den personliga stilen hos någon du beundrar. Ännu bättre, beskriv bara din personlighet.

Håll listan du skapade och jämför kläderna i din garderob med den. Om de inte passar ditt varumärke, överväga att donera dem. Det är ingen mening att bära något som inte är du.

Hög med kläderPexels

2. Gör saker på beställning.

En bra skräddare är varje fashionistas bästa vän. Hon kan förvandla en garderob full av vanliga rabattbutikskläder till en garderob full av fantastiska bitar som verkar skräddarsydda.

En skräddare kan bära dina jeans för att passa perfekt, reparera mindre tårar i dina favoritkläder, fånga dina byxor för att arbeta med dina favoritskor och mycket mer. Om du inte har en i din kontaktlista, hitta en och bli bekant. (Min skräddare är bara min kemtvätt, de gör ett bra jobb!)

Din skräddare kan också hjälpa dig att skräddarsy dina kläder. Låt oss säga att du hittar en fantastisk kofta på H&M men inte vill ha exakt samma som alla andra. Du kan hitta några fantastiska vintageknappar och få din skräddare att byta dem. Det skulle bara kosta några dollar och skulle ge dig en helt unik tröja som ingen annan skulle ha. Det finns så många möjligheter som detta, så var inte rädd för att bli kreativ och fråga!

3. Gör ett angrepp på din mammas eller mormors garderob.

Jag älskar tanken på förmedla lite av din personliga historia genom kläder. Vilket bättre sätt att göra detta än att låna gamla kläder eller accessoarer från din mamma eller mormor? Du hittar unika bitar som du förmodligen inte längre kan köpa och har den extra karaktären att tillhöra din familj.

Om du har tillgång till din fantastiska mamma, mormor eller mosters garderob, rekommenderar jag definitivt att du lånar något om du kan.

Hur du skapar din egen unika garderob: foto av en kvinna med cirkulär väska och blå naglarPexels

4. Lägg till karaktär med dina tillbehör.

Tillbehör är ett av de bästa sätten att visa små bitar av din personlighet utan att visas i kostym. De kan förmedla mycket om dig och är ofta billiga för dig att fylla i.

Låt oss till exempel säga att du är ett Disney-fan som inte vill klä sig ut som Cinderella varje dag. Istället kan du få tillgång till en vardagsdräkt med en Danielle Nicole Disney-väska. Eller låt oss säga att du är ett Kubrick-fan … Någon som vill ha Lolita-solglasögon? En uppsättning dateringsnålar skulle vara perfekt för den spirande journalisten, och självklart behöver jag inte förklara magin med band-t-shirts för musikfans …

Det finns bokstavligen miljontals alternativ, så vad får du dina tillbehör att säga om dig?

5. Hitta färgerna på din signatur.

Signaturfärger kan vara ett annat verktyg för att få ditt utseende att skrika “dig!”

Till exempel i Legally Blonde var Elle Woods alltid klädd i rosa, medan Cruella Deville, till exempel, känns igen av hennes svarta och vita kläder. Även inflytelserika människor har signaturfärger, till exempel är Julia Engel känd för sina söta pasteller och rosa, medan Alice Olivia är känd för sina neutrala.

Så vad är dina signaturfärger?

Om du behöver hjälp med att avgöra, börja med att ta reda på vilka färger som passar dig bäst. Välj sedan en eller några av dina favoriter från dessa alternativ. Tänk på vilka färger som gör att du mår bra när du tittar på dem, liksom vilka som resonerar med din personlighet.

När du väl har dina signaturfärger, försök att bära en kombination av dem i dina kläder regelbundet, vare sig det är en eller flera. Hitta väskor, skor och halsdukar i dessa färger och kombinera dem med din nuvarande garderob.

Du behöver inte bära dina signaturfärger varje dag, men att bära dem ofta hjälper dig att markera dem som dina egna.

Rihanna i en lila klänningRihanna är alltid en av mina stilinspirationer. | Foto: Pacific Coast News

6. Kanalisera dina inspirationer.

Om det finns en viss person vars stil du avgudar, kopiera lite av deras utseende och införliva det i ditt. Mina stilgudar inkluderar Rihanna, Victoria Beckham, Kate Lanphear och Kim Kardashian West … och du?

Människorna du avgudar säger mycket om dig, och genom att efterlikna en del av deras utseende berättar du världen lite om dig själv. Vem vill du anpassa dig till?

För att lära dig mer om modeinspiration och stilidoler, kolla in följande artiklar: Modeinspiration – Hur du hittar din berömda modemuse och modidoler – För- och nackdelar.

7. Var sant mot dig själv!

Jag säger det hela tiden men det upprepas: Om du gillar det, använd det och oroa dig inte för vad andra tycker.

Vi har alla kläder eller tillbehör som vi älskar som andra inte har; det kallas personlig smak, och det är bra! Varför klä mig som alla andra? Oavsett om du gillar neonfansar, skyhöga klackar eller hippie-chic huvuddukar, var inte rädd för att bära dem om du älskar dem!

Omfamla din skillnad och klä dig för att imponera. Originalitet – det är det bästa personliga tipset av alla.

Hur skapar du ditt eget unika varumärke?

Visar du din personlighet med dina modeval? Om så är fallet, hur? Jag vill höra dina råd, så var noga med att lämna en kommentar.

Redaktörens anmärkning: Detta inlägg publicerades ursprungligen 2009; Det uppdaterades helt och renoverades 2019 med nya foton och information.