College Fashion

7 fantastiska platser att hitta modeinspiration

College mode

Vi är alla roliga unga tjejer i stan. Vi har stil, en garderob full av kläder att vara tacksamma för, och vi lever livet till fullo medan vi kan. Den enda mindre nackdelen att det regnar i vår kostymshow? Tappar inspiration för outfit.

Oroa dig inte, det här är ett ganska vanligt problem, åtminstone för mig är det! För att börja det här nya året, har jag sammanställt en lista över snabba turer för ny modeinspiration. Jag har också tagit med några tips om hur man håller koll på dina stora idéer så du känner aldrig att du inte har något att bära igen. Fortsätt läsa, tjejer!

Men först: hur man håller koll på din modeinspiration

Innan vi dyker in vart vi ska gå för inspiration, låt oss prata om vad vi ska göra med en idé när du har hittat den.

Tack vare Pinterest är det enklare än någonsin att sammanställa foton av stora ensembler. Inte bara du kan spara dem på en Pinterest-tavlaMen tjänsten låter dig visa många bilder samtidigt och kontrollera inspiration från dina vänner. (Du kan också kolla in vår pågående instrumentpanel “Fashion Inspiration” på CF: s Pinterest-sida!)

Innan Pinterest sparade jag foton på kläder och bilder på saker jag ville ha för en mappen på mitt dators skrivbord. Jag gör det fortfarande ibland, du vet, om jag skulle ha en modevarsel under ett internetavbrott! Några av oss här på CF använder också Evernote-programmet för detta ändamål.

Du kan också använd din smartphone för att spåra dina inspirationer. Anteckna outfitidéer i en anteckning på din telefon eller ta en ögonblicksbild av dig själv med vilken outfit du helst gillar. Du kan till och med skapa en mapp i din fotonapp på din iPhone så att du kan lagra selfies, Polyvore-uppsättningar och bloggfoton på samma plats!

Om du är en mer analog tjej är ett annat bra sätt att behålla alla dina modeidéer att skapa en modemapp och / eller inspirationstavla. På så sätt kan du se din inspiration på ett konkret sätt och ändra saker när du känner behov.

Oavsett hur du hittar det som passar dig bäst, kom ihåg att spara eller skriva ner varje outfitidé du har. Jag vet att det låter lite besatt, men det finns inget mer frustrerande än att tänka på en bra idé och sedan glömma den, eller att behöva uppfinna hjulet varje gång du måste förbereda dig.

Bra inspirationskällor inom mode

1. Filmer

Filmer, särskilt vintagebitar, är bland mina favoritplatser för att leta efter modeinspiration. Varje outfit du ser i en film var avsiktligt utformad för att förmedla en viss tid, säsong, social grupp och personlighet för varje karaktär. Det är riktigt coolt när du tänker på det.

Några av mina favoritfilmer för att inspirera stil är Pretty In Pink, Almost Famous, Clueless, Rent, Party Monster, Cruel Intentions och Breakfast Club. För att lära dig mer, kolla in våra inlägg på våra 10 bästa filmer för stilinspiration och 10 fler filmer för modeinspiration, berätta sedan DINA favoritfilmer i kommentarerna. Möjligheterna är oändliga!

2. Tidningar

Britney Spears Elle Magazine 2012 400x470

Foto med tillstånd av ELLE

Det här är lite gammal skola, men de fantastiska modetrenderna hos Vogue, Cosmopolitan och ELLE finns där av en anledning! Klipp ut något utseende som du gillar särskilt och se om du kan återskapa utseendet med saker du redan har i din garderob.

Glöm inte att kolla in annonser och kändisannonser, de är särskilt bra för färsk makeup och håridéer!

3. Spår

3 1 phillip lim våren 2012 rtw

Foto med tillstånd av ELLE

Jag vet att detta förmodligen inte är bra, men av någon anledning glömmer jag alltid att se var trender härstammar. Tack vare Internet (och iPhone.com-appen Style.com) är det enklare än någonsin att få skarpa bilder och videor med det senaste utseendet från de stora modehusen.

Efter att ha tittat på bilderna kan du tona ner några av de mer extravaganta showerna eller använda modeshowerna för att förutse vilka typer av bitar du ska investera i den här säsongen.

4. Stilbloggar

Återigen är den här förmodligen mycket uppenbar för smarta webbläsare, men den upprepas ändå. Jag älskar att använda stilbloggare för outfitidéer. Dessutom är det kul att leva igenom några av de mest framgångsrika bloggarna med riktigt glamorösa liv, som Fashiontoasts Rumi Neely och Cupcakes och Cashmere’s Emily (bilden ovan).

Det fantastiska med att titta på personliga stilbloggar är att när du hittar några som du verkligen har empati med kan du referera till deras utseende om och om igen. Och vem vet, det kan till och med inspirera dig att starta din egen blogg!

5. Lookbook.nu

Lookbook.nu visar sig vara ett “kollektivt modevetenskap” och jag kan inte tänka mig en bättre beskrivning av webbplatsen. Varje land, stil och kroppstyp representeras på webbplatsen, och det finns tiotusentals bilder att titta på.

Webbplatsen har några riktlinjer, men här är den allmänna idén: Ta ett foto av vad du har på dig, kategorisera det på olika sätt för att underlätta sökbarheten och lägg upp det för världen att se. Resultatet är en oändlig katalog med excentriska stilar och en aktiv gemenskap av fashionistas från hela världen som diskuterar vad vi älskar mest: bra stil!

Några av mina favoritpersoner som jag gillar att krypa i lookbook är Jennifer Grace, Lua P och Rachel-Marie. Har du någon att följa där? Berätta för oss i en kommentar!

6. Kataloger

Detta går långt tillbaka, men kommer någon annan ihåg hur glada de var i gymnasiet när Alloy- eller Delia-katalogen kom i posten? Jag skulle omedelbart cirkla allt jag ville och visa det för min mamma. Vid den tiden gav han mig vanligtvis tummen upp och sa att jag skulle vänta till jul!

Även om du inte har mycket pengar att spendera, tycker jag fortfarande om att titta igenom klädkataloger för intressanta bilder. De har vanligtvis riktigt häftiga sätt att lägga på bitarna, och även om de förmodligen gör det för att visa upp så många av sina föremål som möjligt i en bild, älskar jag hur det ser ut.

Precis som du gör med alla stora tidningsförlängningar, ta ut dina favoritstilar och förvara dem alla i en burk, fotolåda, inspirationskort eller mapp.

7. TV-program

Precis som i filmerna har tv-program ett helt team av människor som är dedikerade till att göra varje outfit i showen perfekt.

Medan vi älskar nya shower, begränsa dig inte till bara aktuella favoriter som Gossip Girl eller Hart of Dixie – de bästa inspirationsshowen är vanligtvis de äldsta. Kolla in våra inlägg på The Nanny, The Cosby Show, Saved By The Bell och I Love Lucy för att komma igång med några fantastiska TV-program från old school för modeinspiration.

Se till att berätta om dina favorit-tv-program för modeinspiration genom att berätta för oss i en kommentar!

Berätta dina idéer!

Var går du för modeinspiration? Vilka är några av dina favoritfilmer eller TV-program för stiltips? Vilka är dina favoritbloggare eller lookbook-affischer? Hur organiserar du alla dina outfitidéer? CF är ett samhälle och vi vill veta alla dess affärshemligheter.