7 ideas y consejos rudos sobre el color del cabello dividido según mi experiencia

7 dåliga idéer och tips om delad hårfärg från min erfarenhet

7 dåliga idéer och tips om delad hårfärg från min erfarenhet

Har du problem med att bestämma vilken nyans du ska färga håret nästa? Överväg att få en delad färg! På allvar är halvt och halvt hår ett revolutionerande koncept för äventyrliga kvinnor som älskar att vända huvudet. Läs vidare för att lära av min erfarenhet och se några fantastiska idéer för skild hårfärg!

Vad är delad hårfärg?

Halvt och halvt hår (eller delat färgämne) är när håret delas i hälften och varje halva färgas i olika färger. Detta kan sträcka sig från subtila, naturliga färger till djärva, kontrasterande färger. Det är det perfekta sättet att uppnå ett unikt utseende som får alla att undra hur du gjorde det.

Rosa och blått delat hår

Min erfarenhet av halv och halv hårfärg

Jag hade halvt och halvt hår i ungefär ett år och det är en av de färgerna jag saknar! Jag tog ett mer subtilt tillvägagångssätt och fastnade i naturliga nyanser. Jag fick komplimanger dagligen och kände mig helt unik, vilket var en verklig självförtroende. Dessutom var den dagliga stylingen mycket rolig! Att dela upp den i mitten gav mig mest kontrast, men jag kunde dela ena eller den andra sidan för ett helt annat utseende.

Även om den här hårfärgen är den roligaste kan du möta några mindre utmaningar. Det kan vara svårt att välja rätt smink när du måste hantera två olika nyanser. Jag kämpade för att hitta rätt nyans av rodnad eller ögonskugga för att komplettera en varm och en cool sida. Det kan också vara svårt att hitta rätt hårprodukter som passar båda sidor om de har olika ljusstyrka. Den ljusare sidan av mitt hår kändes alltid torrare, medan den mörkare sidan behöll sitt hälsosamma tillstånd. Efter lite försök och fel fixade jag snabbt alla utmaningar och fortsatte att älska mitt hår!

Strawberry blonda vs brunett hår

7 skilda hårfärgidéer

Halvt och halvt hår är det perfekta sättet att uttrycka sig bortom normen. Bläddra igenom några fantastiska delade nyanser för att bli inspirerad och se hur de olika färgerna kompletterar varandra.

# 1: hög kontrast

Nedan följer ett exempel på halv- och halvhår med hög kontrast. Jag älskar det här eftersom det blandar varma och svala nyanser för att göra ett riktigt djärvt uttalande.

Gult och grått delat hår

# 2: svartvitt

Jag älskar denna klassiska halv och halv Cruella de Vil-stil. Båda sidor lever på motsatta sidor av spektrumet och skapar en huvudvridande effekt som också är tidlös.

Medium och medium svartvitt hår

# 3: Tvåvägs sorbet

Den mest subtila effekten av denna stil är fascinerande. Du kan titta på detta hela dagen och försöka bestämma vilken sida som är din favorit.

Kort bob med persikanslutning

# 4: lågt underhåll, high fashion

Balayage-effekten av det här halva och halva håret är riktigt imponerande. Med detta kan du fortfarande ha kul och inte behöva göra något underhåll.

Brunett hår med smaragd- och plommonstycken

# 5: rosa och grönt

Med denna delade hårfärgidé kan du skapa ett festligt utseende genom att leka med din ögonskuggspalett. Makeupbloggar Lauren Rohrer använde gröna och rosa färger för att matcha hennes halv och halv hår. Charmig!

Halv kricka halv mandarin frisyr

# 6: Tumblr estetisk

Söta men vågade tumblr-tjejer älskar halva och halva hårlösningar eftersom de vill sticka ut från mängden. Det säger sig självt att dessa tjejer föredrar pastellfärger.

Grått och rosa hår skildes

# 7: Blond möter persika

Varm blondin och pastellfärgad persika är de två hetaste färgerna under de kommande årstiderna, så om du vill fördubbla dina hotspots är delad nyans definitivt ett alternativ att överväga.

Persika och rakt blont hår

Hur delar man färgämnet hemma?

Jag klipper och färgar håret professionellt, varför jag generellt sett är skeptisk när det gäller DIY-tips. Gör det ENDAST själv om du är säker på dina förmågor och vet vad du gör. Speciellt om du behöver bleka dina lås först. Det finns några bra och inspirerande YouTube-handledning för snygga kvinnor som bestämde sig för att dela färgämnet hemma. Detta är till exempel Crystal Lindy som försöker rocka silver och svart samtidigt:

Om du inte är modig nog för att färga håret finns det några säkrare alternativ, som att ha en halv och en halv peruk eller använda tillfälliga hårfärger. Vara kreativ!

Gillade du de här skilda hårfärgsidéerna? Följ mig på Instagram för håridéer och foton från mina glada klienter. Låt oss odla medveten och avsiktlig skönhet tillsammans!