6 consejos para la transición a las canas según mi experiencia

6 tips för övergången till grått hår från min erfarenhet

6 tips för övergången till grått hår från min erfarenhet

Hej, jag heter Carla, jag är 46 år och jag är silver. Right Hairstyles Magazine har publicerat ett par bemyndigande berättelser om grått hår och jag vill också dela min resa, som var episk. Dessutom lärde jag mig massor av användbara tips, särskilt för läsare som inte vet var de ska börja sin övergång.

Först gråar och letar efter inspiration

Jag började bli grå 14 år gammal; mitt första silverhår var på sidorna av mitt huvud och med åren blev det mer och mer märkbart. 2013 övervägde jag verkligen att växa ut mitt naturliga grå hår. Jag sökte på internet för inspiration eftersom jag ville se riktiga unga kvinnor med naturligt silverhår. Det fanns inte mycket där ute, bara ett par bilder av Sarah Harris som jag hittade, och jag älskade hennes utseende, hon hade långt silverhår och hon såg fortfarande bra ut. Min man har varit mitt största stöd. Sedan hon gifte sig 2005 ber hon mig att bli grå, men hon var väldigt rädd för att se ut som sin mamma; Han är fem år yngre än jag, så det var mitt största bekymmer.

Han visste att det inte skulle bli det bästa att smälla iväg. Jag hade mörkbrunt hår och från det jag kunde se var mina rötter ganska vita. Jag bestämde mig för att blekningen skulle bli en enklare övergång och jag ville också hålla håret långt, några centimeter under mina axlar. Jag gjorde en hel del forskning om blekning av hår hemma, men bestämde mig för att gå till en professionell.

När jag berättade för min stylist vad jag ville göra var hennes ansikte lite skeptiskt, men samtidigt utmanade uppgiften henne. Hon började processen: Efter ett par timmar tvättade hon mitt hår och det var orange; efter en ny blekning, ett par timmar senare, var mitt hår ljusgult men helt skadat; det började bryta ner och hade en gummiaktig konsistens; då sa han till mig att jag var tvungen att klippa den. Jag visste att det var en möjlighet så hon klippte mitt hår i en man och använde lila schampo för att tona upp det och sa att jag inte skulle tvätta håret i en vecka och komma tillbaka för en ny blekning. Efter en hemsk vecka med att inte tvätta håret, inte känna igen mig själv i spegeln gjorde hon en ny blekningsrunda som resulterade i en omedelbar övergång till grått.

Carlas före övergången av frisyrer

Växer mitt silverhår

Det var mitt sista färgjobb – ja, åtminstone mitt sista permanenta färgämne. Det gråa bleknade på en vecka och jag satt kvar med ljusgult hår som jag själv skulle tona. Jag undersökte online och fann att du bara kan tona håret med schampo för silverhår. Jag köpte Shimmer Lights från Clairol. Enligt instruktionerna på flaskan behöver du bara dämpa håret och sätta på lite lila schampo. Sedan lämnar du det i håret i fem minuter, som om det är hårfärgningsmedel, och sedan tvättar du bort det, vilket sedan lämnar mitt hår. en gråaktig färg. Om du vill prova, var försiktig med hur länge du lämnar Shimmer Lights schampo på håret eftersom det kan göra att dina lås blir lila.

Leker med färger

Efter ett par månader övergången till grått bestämde jag mig för att leka med färg. Jag hade redan blekt hår så jag bestämde mig för att använda Manic Panic, jag köpte en i Purple Haze, sedan använder jag vit balsam och Manic Panic. Jag brukar använda en matsked Manic Panic plus tillräckligt med balsam för att täcka mitt hår. Du sätter blandningen på håret och låter den fungera i minst en timme och tvättar sedan av den. Manic Panic är en halvpermanent hårfärgning och kommer inte att skada ditt hår. Färgen bleknar med varje tvätt och enligt min upplevelse. Håller i cirka 10 tvättar.

Manic Panic Purple Coloring Pages

Omsorg för silverhår

Eftersom naturligt grått hår tenderar att bli gult med tiden är det viktigaste att använda ett lila schampo. Anledningen till detta är att eftersom lila är motsatt gult på färghjulet, kommer lila att ta bort det gula från ditt hår. Jag försökte fyra märken:

Skydd vid kamning

Jag älskar att leka med mitt hår, det är naturligtvis rakt så curling är min favorit frisyr. Jag låter håret lufttorka och använder sedan ett platt strykjärn eller locktång. För att skydda håret gnuggar jag några droppar arganolja på händerna för att värma upp det och applicerar det sedan på mitt hår, vanligtvis från mitten till ändarna. Det finns två märken som jag har provat och båda är riktigt bra. One N ‘Only Argan Oil skyddar håret mot värme och även som hårbehandling. Proklamera Argan Oil är också min favorit. Förresten, jag älskar också att applicera arganolja på min hud.

Min favorit hårbehandling

För att hålla det friskt lägger jag minst en gång i veckan arganolja på håret, gör det i en hög bulle och sover på det sättet. Jag använder ungefär fyra droppar eller mer, gnuggar det på mina händer för att värma upp det och lägger sedan på håret och undviker hårbotten. Jag borstar håret så att det blir jämnare. Nästa dag tvättar jag håret och det hjälper till att hålla ändarna friska. Jag har använt kokosolja på samma sätt och det hjälper också, men jag föredrar att använda arganolja.

Jag får mycket beröm för mitt hår – det är friskt, glänsande och växer så snabbt, alla saker som mitt hår förlorade medan jag färgade det. Att ha grått hår är en del av åldrandet. För vissa av oss kommer det att se äldre ut tidigare i livet. Folk tror fortfarande att jag färgar mitt hår silver, och när jag säger till dem att det här är mitt naturliga hår kan de inte tro det.

Carlas grå hårresa

Att ha grått hår betyder inte att du kommer att se gammal ut, det beror helt på din attityd. Jag älskar mitt hår och hur det gör mig unikt. Följ mig på Instagram när jag lägger upp mina dagliga frisyrer och viktiga tankar om att gå över till grått.