College Fashion

6 skäl till att jag älskar hudvård, och det borde du också

College mode

Fresh.com

Hudvård är en stor passion för mig. Det har hjälpt både min hud och mitt sinne.

För många människor kan hudvård ses som en syssla och kan vara något som förbises. Men för mig är hudvård mer än något att göra, det är ett verktyg som hjälper mig att förbättra mitt liv.

I det här inlägget kommer jag att lyfta fram sex skäl till varför jag älskar hudvård och varför jag brinner för det. Jag hoppas att de hjälper dig att främja kärlek till honom också!

1. Ta itu med nuvarande hudproblem

Detta är den mest grundläggande och omedelbara fördelen med hudvård. Att välja rätt hudvårdsprodukter kan underlätta dina nuvarande hudvårdsproblem och synligt förbättra din hud.

Oavsett om det är akne eller matthet, kan hudvårdsprodukter hjälpa till att läka din hud och aktivt förhindra att dina hudproblem kommer tillbaka.

(För mer information om hur du hanterar hudproblem, se vår enkel hudvårdsrutin publicering och våra anpassade rutiner för Torr hud, oljig hudY blandad hud.)

2. Bevarande av huden

Även om det är viktigt att bota nuvarande hudproblem hjälper många produkter också till att bevara hudens tillstånd och förhindra långsiktiga effekter av hudproblem.

Naturligtvis kan du använda anti-agingprodukter för att underlätta bevarandet av din hud, men många andra typer av produkter stöder indirekt bevarande av din hud.

Genom att till exempel använda produkter mot akne minskar du risken för långvarig ärrbildning. Solskyddsmedel förhindrar djupa hudskador som kommer att manifestera sig som mörka fläckar senare i livet. Och att använda en bra rengöringsmedel och ta bort all din smink på natten förhindrar att din hud täpps till och låter huden läka ordentligt.

3. Rutin

Jag njuter av en bra rutin i livet; En rutin hjälper mig att förbereda mig mentalt för det som kommer.

Att ta tid att ta hand om min hud på morgonen förbereder mig för dagen och hindrar mig från att krypa tillbaka till sängen. På natten förbereder jag mig mentalt för sänggåendet genom att göra min hudvårdsrutin och hjälper mig att komma bort från dagliga distraktioner.

Avkopplande badPexels

4. Självvård

Personlig hudvård är nära relaterad till rutinen. Att ta tid åt dig själv varje dag är viktigt för ditt välbefinnande. På det här sättet tar du hand om både det fysiska och det mentala jaget.

Ett bra sätt att förbättra din mentala hälsa är att göra förändringar i de saker du kan göra i livet. Om det är svårt att göra mentala förändringar kan fysiska förändringar förändra ditt mentala tillstånd. Genom att ta en minut för att ta ett varmt bad för att lindra spänningen eller använda en mask för att återfukta ditt ansikte kan du lugna ditt mentala tillstånd.

5. Förtroende för bar hud

Mellan mediatryck och tonåriga akneärr har många av oss vuxit upp med att känna det att ha ha på sig smink. Oavsett anledningen till att vi använder smink är det en självförtroende att ha vacker hud. Basprodukter är bra för att ge så många människor det självförtroende de vill ha i sitt liv. Men att gunga din nakna hud är också bra.

Om du är en person som känner dig obekväm med din nakna hud är det bästa sättet att återfå förtroendet dagligen utan smink. Personligen har jag kämpat med skrämning på senare tid, men jag anpassar mina hudvårdsprodukter och följer min nya rutin och tack vare mina ansträngningar är jag bekväm med min blotta hud igen.

Men missförstå mig inte, jag älskar också att uttrycka mig genom smink! Det handlar om att förstå dig själv och balansera ditt självförtroende med och utan smink.

6. Kontroll

När du går på college bombarderas du med saker som du inte kan kontrollera. Du kan ha fem tentor på en vecka plus en dansföreställning och din mammas födelsedag, åh, och då blir du sjuk. När terminen blir upptagen blir det en kamp för att kontrollera allt som händer med dig och i ditt liv. Skolans stress kan påverka dig på många oväntade sätt som ligger utanför din kontroll.

Att spendera tid på att ta hand om din hud är ett litet sätt att kontrollera ditt liv när saker blir kaotiska. Jag tycker att hudvård är mycket mångsidig, du kan minska din rutin beroende på hur mycket tid du har. Något så enkelt som micellärt vatten och en fuktighetskräm på natten räcker för att ändra din attityd och din hud.

Varför älskar du hudvård? Låt mig veta nedan!

Några andra hudvårdsfanatiker här? Om så är fallet, varför älskar du så mycket hudvård? Låt mig veta genom att lämna en kommentar nedan!