6 formas fáciles y efectivas de eliminar los colores holi sin dañar la piel y el cabello

6 enkla och effektiva sätt att ta bort holifärger utan att skada hud och hår

6 enkla och effektiva sätt att ta bort Holi-färger utan att skada hud och hår

6 enkla och effektiva sätt att ta bort holifärger utan att skada hud och hår

De flesta av oss älskar festivalen av färger. Holi utan färger, vattenballonger, pichkarietc, det är bara inte kul. Du kan köpa naturliga och växtbaserade färger, men andra människor runt dig kanske inte är lika medvetna om kvaliteten på de färger de använder. Syntetiska färger kan orsaka utbrott, klåda och torrhet.

Vi tar alla försiktighetsåtgärder före Holi, men vi inser inte att även att bli av med färger måste göras säkert för att rädda vår hud. Så efter Holi, var uppmärksam på vissa aspekter så att du inte behöver ta itu med efterdyningarna av festivalen.

Rekommenderad läsning: 10 enkla och effektiva kroppscrubs för din hud efter Holi Party

# 1. Ta hand om ditt hår

Ta bort Holi-färger

Innan du använder ett schampo, skölj håret med vatten så att de extra färgerna tvättar bort det. Det är mycket viktigt att konditionera håret för att undvika skador. Gör ett enkelt hårbunt genom att blötlägga i lite bockhornsklöver (Methi) frön i fyra matskedar ostmassa. Applicera det här paketet eller en äggula i hårbotten och tvätta håret med ett bra schampo efter 30 minuter. Du kan också applicera en blandning av honung och olivolja för djupkonditionering.

Ta bort Holi-färger

Eller för att ta bort färgerna på Holi kan du använda ett örtschampo eller ett hemgjort. Allt du behöver göra är att suga shikakai, reetha Y amla eller indiskt krusbär över natten. På morgonen koka och sila. Killar, glöm inte att smörja håret innan du spelar Holi. Om du gör det kommer det inte att bli ett stort jobb att tvätta håret. Annars kan du också ta bort färgerna från håret med citron. Ta 1 matsked citronsaft och blanda den i en kopp ostmassa. Applicera det jämnt i hårbotten och tvätta håret med ett milt schampo. (Se också: 8 överraskande skönhetsfördelar med ostmassa för Problemfritt Hud och hår)

# 2. Ta tillbaka glansen i ditt ansikte

Ta bort Holi-färger

Gnugga inte färgen med tvål. Välj ett milt rengöringsmedel och följ upp med mycket fuktighetskräm. Om du känner någon hudirritation under Holi-färgborttagningsprocessen, ta två matskedar kalaminpulver och blanda med några droppar honung och rosenvatten för att göra en pasta. Applicera detta i ansiktet och när det har torkat, tvätta det med vatten och applicera en fuktkräm. Du kan också ta bort färgen med en blandning av De kysser och mjölk. Om du inte kan göra något annat, använd bara en generös mängd multani-mitti över hela ansiktet och kroppen för att återuppliva din hud.

Masker efter din hudtyp

Ta bort Holi-färger

För fet hud: Blanda två matskedar multani-mitti i glycerin och vatten för att göra en pasta. Håll det i ansiktet i 15 minuter och tvätta av det. Alternativt gör en pasta av multani mitti och apelsinjuice för ditt ansikte. Tvätta av det efter ett tag för att få färglös hud.

För normal hud: Ta två matskedar masoor daal och blanda den i en matsked mjöl. Gör en pasta genom att tillsätta rosenvatten och en nypa Haldi. Håll det på ansiktet i 10 minuter och tvätta av det.

För torr hud: Blanda en matsked sojamjöl i mjölken. Tillsätt glycerin och en nypa havssalt för att göra en pasta. Gnugga ditt ansikte med denna pasta i 5-8 minuter och tvätta bort det.

Du kanske också är intresserad: 9 roliga och romantiska saker som nygifta kan göra på en tröttsam Holi-kväll

# 3. Glycerin

Ta bort Holi-färger

När du går ut och spelar Holi kommer du säkert att vara omgiven av mycket damm och smuts. Faktum är att ibland kan färgerna, även om de är växtbaserade, göra huden kliande. Allt du behöver göra är att blanda lite glycerin och rosenvatten och applicera denna färska blandning i ansiktet och huden vart du vill. Efter detta, skölj huden med varmt vatten och voila!

# 4. Renare

Ta bort Holi-färger

Det är säkert och absolut effektivt att applicera ett rengöringsmedel i ansiktet. Eftersom rengöringsmedlet är rikt på citron- och aloe vera-innehåll kan det enkelt hjälpa till att ta bort Holi-färger. Du kan till och med applicera Cetaphil-rengöringsmedel och antiseptisk kräm och bli av med färgerna.

# 5. Var försiktig med din kropp

Ta bort Holi-färger

Du kan använda en hemlagad skrubba genom att blanda följande ingredienser väl: två matskedar vetekli (choker), en matsked sandelträ, en matsked rismjöl, tillsammans med några vallmofrön (khus-khus), några droppar honung och en krossad tomat. Gnugga din kropp med detta för att ta bort färgerna och återgå till din klara och glödande hud. Du kan också gnugga en bit papaya på de färgade områdena i ansiktet och kroppen för att ta bort färgerna. Det finns en annan bra kroppsskrubb som du kan använda för att ta bort färger. Blanda med ostmassa, De kysser, apelsinskalpulver tillsammans med lite gurkmeja, några droppar citron och en matsked olivolja. Detta hjälper till att rengöra din hud. (Se även: 15 effektiva huskurer som stimulerar hårväxt och ökar volymen)

# 6. Tips för hudvård efter Holi

Ta bort Holi-färger

För de närmaste två veckorna, använd en multani mitti maskera varannan dag för att säkerställa att din hud förblir mjuk och smidig. Sök inte heller någon hudbehandling som vaxning, gängning, ansiktsbehandling eller applicera någon annan extern medicin på huden under två till tre dagar efter Holi. Din hud är mycket känslig efter Holi, så dessa behandlingar kan orsaka en negativ reaktion.

Slutliga tips att komma ihåg:

  • Kom ihåg att alltid använda kallt vatten för att ta bort Holi-färger. Anledningen är att varmvatten gör det ännu svårare att enkelt ta bort Holi-färger.
  • Försök att inte tvätta ansiktet om och om igen eftersom det kan torka ut färgerna.
  • Doppa också lite kokosnötolja på en bomullstuss och gnugga färgerna med den.
  • Du kan också använda blöt amchur damm om ovanstående idéer inte fungerar.
  • Gå inte för hår- eller hudbehandlingar som ansiktsbehandlingar, blekmedel, hårfärgning direkt efter Holi. Du bör vänta minst en vecka eller två innan du fortsätter med användningen av hårda kemikalier.
  • Du kan också applicera en pasta med ostmassa och Methi utsäde pulver. Applicera detta som en hårmask efter Holi-firandet. Detta förhindrar hårskador och håller det närt.

Rekommenderad läsning: 10 sätt och tips för att skydda hud och hår från Holi-färger

Killar, använd dessa tips och bli av med Holi-färger enkelt. Spela säkert, spela smart och njut av denna färgglada fest till grunden. God helg!