5 consejos sobre cómo lucir un maquillaje metálico impecable

5 tips om hur man bär felfri metallisk smink

5 tips om hur man bär felfri metallisk smink

Metallisk smink är en rolig skönhetstrend som innebär smink med en blank yta som påminner om metall. Denna smink skapar ett modernt och futuristiskt utseende och när det görs rätt ser det sofistikerat och äventyrligt ut utan att se över toppen. Metallisk smink kan vara en skrämmande trend och det kan verka som en skönhetsfad som inte kommer att översättas bra utan en strålkastarlampa på huvudet. I motsats till denna oro kan vem som helst begära felfri metallisk> smink.

Felfri metallisk smink

Felfri metallisk smink

Läs vidare för att ta reda på hur ta bort metallisk smink för en perfekt, varm och blank yta.

1. Välj bara en

x4396

via

När du börjar granska samlingen av metalliska sminkprodukter som finns på dagens kosmetiska marknad är det lätt att bli för upphetsad och vill shoppa och prova allt på en gång. Från läppstift till ögonskugga till eyeliner, det finns en hel värld av metalliska skönhetsverktyg till hands. För att undvika att se ut som en målad robot som flydde från en gatukonstföreställning, välj bara en funktion att metallisera åt gången i något sminkutseende.

Om du bestämmer dig för att applicera flytande läppstift med en metallisk finish på dina läppar, para inte ihop den med en matchande metallögonskugga. Använd istället neutrala nyanser av smink med en matt yta på ögonen eller tvärtom. Att hålla metallic begränsad till bara en av dina ansiktsdrag, som dina läppar ELLER dina ögon, hjälper till att skapa en iögonfallande kontaktpunkt för din makeup utan att se för överväldigande ut.

2. Lägg till färge1d6a2c1f45a9c1dc2afe056cb9be3f7

via

Även om metalliska sminkprodukter finns i alla regnbågens nyanser, tenderar traditionella metallfärger, som silver, guld, svart och marinblå, att se alltför hårda ut på huden och låta den se ut tvättad. . Du kan fortfarande rocka de traditionella metallfärgerna i alla metalliska sminkutseende. Du bör dock lägga lite färg till ditt utseende för att balansera de hårda tonerna i metallerna och lägga till värme i huden.

Metallisk smink

Metallisk smink

Om du väljer att bära metallögonskugga i silver, guld eller annan traditionell metallskugga, lägg till lite färg i ditt ansikte med en matt rosa rodnad. Använd inte för mycket färg; du vill att din metalliska smink ska förbli kontaktpunkten för ditt utseende. Blanda bara lite subtil värme på huden med bronzer, rodnad och rosa läppfärger.

3. Lär känna skillnaden mellan glitter och metall

s1710979-zoom-main

via

Glittermakeup och metallmakeup är två mycket olika saker. Glittermakeup innehåller fläckar av mikroglitter eller större glitterbitar som uppenbarligen är glänsande. Metallisk smink, å andra sidan, har en blank yta, men är skapad med en subtil glans som stål (därav namnet metallic) och är varken blank eller glittrig.

    Metallisk sminkidé

Metallic / instagram makeup idé

Eftersom metallisk smink inte är blank kan den användas för att blockera färg eller skapa andra dramatiska, futuristiska utseende. Men om du förväxlar glittermakeup med metallsmink och försöker använda den på samma sätt som du skulle använda metallsmink, blir du inte nöjd med resultatet. Glittermakeup är i allmänhet för ljus och prickig för att blockera färg och andra dramatiska utseende och kan sluta tvätta huden eller se ut som en clown.

Om du fortfarande inte är säker på hur du ska se skillnaden mellan glitter och metalliska sminkprodukter, kolla in Kat Von D Metal Crush Eyeshadow ($ 21,00). Denna produkt är ett exempel på en utmärkt metallisk ögonskugga; Den har en pärlemorfärgad finish med en subtil glans som inte gnistrar eller lyser. Dessutom finns den i många olika rikt pigmenterade färger och är extremt hållbar.

4. Blanda ytor

maxresdefault

via

Om du vill prova den metalliska sminktrenden men är skrämd, börja med att blanda sminkprodukter med metalliska ytor med mer matta produkter.

Du kan blanda metallisk ögonskugga med matt ögonskugga för att skapa ett subtilt skimrande utseende som inte är för överväldigande eller dramatiskt för vardagsbruk. Blanda den metalliska ögonskuggan i ögonens inre hörn för extra glans i det området och håll nyanser matt mot ögonens mitt- och ytterkant.

När det gäller läppstift kan du applicera metalliskt läppstift i mitten av dina läppar nära var de skiljs. Blanda det metalliska läppstiftet utåt mot kanterna på dina läppar. Applicera sedan en mörkare nyans av läppstift med en matt finish runt kanterna på dina läppar och blanda inåt för att skapa ett unikt läpputseende med en mer subtil finish.

5. Applicera metalliska accenter

metall

via

Medan metallsmink fungerar bra när den bärs rikligt på ögonen eller läpparna, kan du också använda den strategiskt som en subtil accent för att modernisera ditt sminkutseende.

Du kan applicera metallgrå ögonskugga på locket som en basskugga för resten av din ögonskugga. Eller så kan du lägga till en prick av guld- eller silvermetallisk eyeliner i ögonens inre hörn för att lysa upp dem och hjälpa dem att lysa. Subtila metalliska accenter hjälper till att förbättra ditt sminkutseende samtidigt som det hålls neutralt nog för vardagligt slitage.

Metallisk smink behöver inte skrämma dig. Använd tipsen i det här inlägget för att dra nytta av denna roliga, moderna trend och ta bort metallisk smink felfritt varje gång. Och du kan hitta fler smink-tips och tricks på prettydesigns.com!

Älskar du den här stilen?

metall-krom-silver-omslag-metall-naglar

metall-krom-silver-omslag-metall-naglar