Elle street style fotos

5 tips för att återskapa en outfit som du gillar

College mode

Elle street style foton

Foton: ELLE

Oavsett om det kommer från en tidning, en skyltfönster eller Pinterest, mode inspiration det finns nästan var som helst dessa dagar. Här på College Fashion älskar vi att presentera kläder inspirerade av kändisar, TV-program, filmer och musik; ärligt talat är det svårt inte för att få nya idéer.

Men ibland även om vi ser något som vi skulle vilja ha, vet vi inte alltid. på vilket sätt exakt för att göra det. Det är där jag kommer in – Jag är här för att lära dig att replikera en outfit som du blev kär i.

Ner, Jag ger dig fem enkla tips för att återskapa en outfit du gillar. För det här inlägget använde jag gatustil foton som ett exempel, men dessa tips kan tillämpas på vilken som helst källa till modeinspiration.

1. Välj ett uppnåeligt mål

Börja inte med något fotografi som fångar ditt öga. Försök hitta kläder som innehåller delar du redan äger eller föremål som enkelt kan bytas ut mot något liknande från din egen garderob. För att hjälpa dig att göra det …

2. Bryt ner det

Nyckeln här är förstå varför just den kläderna fångade din uppmärksamhet. Analysera den från topp till tå och samla de olika bitarna som utgör den. Lägg märke till vad som kompletterar vad. Till exempel kan en topp vara “meh” när den paras ihop med jeans, men om du bär den med en kjol kommer plötsligt allt ihop. Leta efter dessa förslag.

Låt mig ge dig ett exempel: när jag såg den här bilden drogs jag genast till den mycket manliga och avslappnade atmosfären i denna outfit.

Street style inspiration

Foto: ELLE

Vid första anblicken ser det ut som en mycket grundläggande vardagsdräkt: jeans och en vit T-shirt. Men det finns två element som knyter ihop allt: påsen och läppstiftet. Dessa extrafunktioner lägger verkligen till en avslappnad look.

När jag återskapade den här uppsättningen använde jag bara det jag hade i min garderob, vilket innebär att den slutliga versionen inte ser ut som bilden, men huvudelementen är desamma:

Tolkar gatustilen

3. Gå inte ut och köp varje bit

Naturligtvis kanske du inte har allt du behöver för att återskapa en outfit som du hittar på internet (eller i en tidning), men det betyder inte att du måste springa till köpcentret och ta exakt samma kjol, skor eller blus. . Jag är säker på att jag inte behöver berätta detta för jag vet att CF-läsare är smarta tjejer, men du måste Improvisera och var kreativ!

Outfit inspirerad av urban stil

Foto kvar: ELLE

När det gäller detta utseende hade hon redan de flesta bitarna, förutom en liknande blus. Den som flickan har på sig har ett vackert ormmönster, men eftersom det inte hade något med ett djurtryck på det, bestämde jag mig för att prickar skulle göra tricket.

Jag har inte en hatt som hennes, men tänkte att jag skulle ha mitt hår i en rörig bulle för tillfället och kanske investera i en liknande hatt senare. Ibland måste du ge efter, Vilket leder mig till min nästa punkt.

4. Om du inte har alla bitar, fokusera på formen eller färgen.

Det här är viktigt. Om du inte kan kopiera alla detaljer, ta en artikel och kombinera den i din egen outfit. Det finns vanligtvis två huvuddelar som hjälper till att skapa ett sammanhängande utseende: form och färg. Ta till exempel den här bilden:

Röd street style topp, denim

Foto: ELLE

Du kanske vill börja med att leta efter en kort röd ärmlös topp. Eller så kan du bara fokusera på färgen och ersätta toppen med i princip vilken topp som helst, så länge den är röd. Försök att sikta på något som är kortare (en crop top) eller prova en skjorta som låter dig knyta den.

När det gäller botten skulle alla jeans med hög midja se bra ut, och så länge du är uppmärksam på de använda tillbehören bör din outfit inte skilja sig mycket från toppen!

5. Om den inte ser likadan ut, använd den som utgångspunkt för din egen fantastiska outfit!

Slutligen vill jag att du ska veta att ibland inte allt fungerar. Om du inte går ut och köper den exakta kopian av den klänning eller skjorta du gillar, kanske den slutliga klädseln inte ser ut som din inspiration. Men det är okej för Varje typ av modeinspiration kan användas som utgångspunkt för att skapa ditt eget fantastiska och unika utseende.

Vad tycker du?

Återskapar du kläder ofta? Jag använder vanligtvis modebloggar som inspiration för att komma igång, men jag gillade att försöka kopiera ett helt utseende. Har du några råd att lägga till? Låt oss veta vad du tycker!