estadisticas web Skip to content

5 steg till träning för nästa maraton

5 steg till träning för nästa maraton

Maratonloppet är fullt av givande, utmanande, förvånansvärt roliga och definitivt motiverande upplevelser, och ditt första maraton kommer alltid att vara etsat i ditt sinne.

Deltagande i ett professionellt maraton kan dock ta en vägtull på även människor som joggar regelbundet eller går långa sträckor. Om du är nybörjare i maraton, behöver du ett ultimat träningspass. Här är en översikt över hur man tränar för ett maraton i 5 enkla steg.

Lär känna avstånden: I allmänhet finns det fasta avstånd för maraton, som sträcker sig från 42 km till 22 km. Bortsett från detta finns det variabla distanslopp som 6 km (Mumbai Marathon Dream Run Distance) och 10 km (Bangalore Marathon Run Distance). Din tid, typ och träningsintensitet beror på avståndet du förbereder dig för.

Uppnå små mål: Vi vet alla att medan löpning verkar vara den enklaste träningsformen är träningsdelen av att köra ett maraton ganska viktigt. Om du är trainee behöver du inte bara tillräckligt med tid för att träna utan också tillräckligt med tid för att vila mellan sessionerna. En ideal karriärplan bör passa förväntningarna i realtid och inte den förmåga du vill ha. Att sträcka sig precis före och efter träningen är avgörande, eftersom det hjälper till med korrekt blodcirkulation och håller skadorna i schack i de flesta fall. Planera din karriär: Nu när du har satt ditt mål att springa maraton är det viktigt att planera din löpning. Sätt på dig en stegräknare, gummibaserade skor av god kvalitet, en flaska vatten, bära välutrustad utrustning och du är redo att åka långa sträckor. Försök att tida antalet kilometer du kommer att springa och slå sedan gradvis din tidigare tid. Försök springa 3 km, om du är nybörjare, och klättra sedan gradvis till 4 km, 5 km och så vidare. Löp tre gånger i veckan, börja träningen och klättra sedan upp stegen stadigt. Kom ihåg att inte ägna alltför mycket uppmärksamhet åt hastighet. Rätt kost: Löpare bör äta en välbalanserad kost med tillräckliga mängder av alla viktiga näringsämnen. Rätt näring och hydrering bygger uthållighet, ett starkt immunförsvar och kan säkerställa bra prestanda. En balanserad diet för friska löpare bör innehålla viktiga näringsämnen som kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler och vatten. Hur mycket man behöver beror på flera faktorer, inklusive vikt, ålder och kön. Helst bör 20% protein, 20% fett och 60% kolhydrater vara en löpares ätplan. Och kom ihåg, håll en timmes mellanrum mellan att äta och träna. Höger växel: Det är bäst att välja kläder som är skräddarsydda för löpning. Ett bra par löparskor är ett måste. Kom ihåg att en sko gjord för löpning skiljer sig ganska från en sko som är gjord för tennis eller basket. För löpning skulle du behöva en sko som har mer dämpning i framfoten, medan du ska gå skorna med ett styvare gummi för att stödja hälen. Se till att skorna passar perfekt. När det gäller toppklädsel är toppar med torr passform, avskurna ärmar eller baskettröjor, tröjor och sporttoppar ett bra val. För underkroppen väljer du shorts, tre fjärdedelar, långa svettbyxor. Shortsen du väljer ska inte vara för snäva. Det bästa tyget att välja är torrinställningen, eftersom den absorberar fukt och håller huden torr.

Läs fler berättelser om personlig hälsa, kost och kondition på www.healthmeup.com